Sanayiciler Alman Başkonsolosuna Balıkesir'i anlattı ve OSB'yi gezdirdi 

Almanya Başkonsolosu Johannes Regenbrecht Balıkesir'in Organize Sanayi Bölgesi yatırım olanakları, lokasyonu, ürün çeşitliliği ve kapasitesi, turizmi, ulaşımı ve lojistiği hakkında bilgilendirildi.

PAYLAŞ


Balıkesir Sanayi Odasında Tarihinde Gerçekleştirilen Toplantıya, Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula, Bşk. Yard. Emrah Bilcanlı, Yön. Kur. Üyeleri Metin Baykan ve Erdem Özer, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış, Meclis Başkanı Ergin Birgül, Yön. Kur. Bşk. Yardımcıları Ali Bilcanlı ve Emre İnce, Yön. Kur. Üyeleri Sinan Yırcalı Ve Uğur Kula katıldı.
Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Yarış ziyaretle ilgili olarak şu bilgileri verdi:
 “Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre 2021 yılı Almanya ile yapılan ihracat 60 Milyon dolar olup, ilimizin en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında 3.sırada yer almıştır. 2022 yılı ilk dört ayında Almanya ile gerçekleşen ihracat oranında % 46 oranında bir artış olup, toplam ihracat rakamlarının % 8,5’i Almanya ile gerçekleştirilmiştir.” 
Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula da; Balıkesir’de gıda ve tarıma dayalı bir sanayi olduğunu ve Çanakkale köprüsünün açılışıyla ithalat ve ihracat için Lojistik olarak avantaj sağlayacağını ve gerek karayolu, gerek demiryolu ile iki ülke arasında ticaretin gelişimi için Avrupa’ya açılan bir kapı olarak gördüğünü belirtti. Almanya’ya geçen yıl 60 milyon dolar ihracat gerçekleştirildiğini vurguladı ve bu seneki hedefin 100 milyon dolar olduğunu söyledi. 
Başkonsolos Johannes Regenbrecht, Almanya ile Türkiye’nin özel ilişkiler içinde olduğu, kurumlar arası mevcut iyi ilişkilerin karşılıklı dostluk ve anlayış çerçevesinde devam etmesini ümit ettiklerini ve yetkileri dâhilinde her türlü işbirliği, diyalog ve dayanışmaya açık olduklarını belirtti. 
Balıkesir Sanayi Odasında gerçekleşen görüşme sonrasında Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Eğinlioğlu Zincir Sanayi Tic. A.Ş. firmasını ziyaret ettiler. Eğinlioğlu Zincir Sanayi firma ortağı Orçun Eğinlioğlu Almanya İstanbul Başkonsolosuna fabrikayı gezdirerek üretim konuları ve ürünler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN