Sıfır Atık Uygulamasına Mobil Merkezlerden Vatandaşların Da Katılımı Sağlanacak

Ayvalık Belediyesi'nin Atatürk Bulvarı üzerindeki işletme iştirakleri arasında yer alan akaryakıt istasyonunun sıfır atık belgesi almaya hak kazanmasının ardından, belediye hizmet binalarına da 13 adet sıfır atık kumbarası yerleştirildi.

PAYLAŞ

Ayvalık Belediyesi’nin Atatürk Bulvarı üzerindeki işletme iştirakleri arasında yer alan akaryakıt istasyonunun sıfır atık belgesi almaya hak kazanmasının ardından, belediye hizmet binalarına da 13 adet sıfır atık kumbarası yerleştirildi. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çevre, insan sağlığı ve tüm kaynakların korunmasını hedefleyen sıfır atık yönetim sisteminin kurulmasını sağladıklarını söyledi.

Öte yandan, kamu kurumları ve talepte bulunan okullara da 63 takım geri dönüşüm seti verildiğini hatırlatan Başkan Ergin, ilçe genelinde, planlama dahilinde yıl içerisinde ikili toplama sistemine ek olarak mobil atık getirme merkezlerinin de kurulacağını duyurdu. Sisteme göre, vatandaşlar evlerinde topladıklarını geri dönüşüme uygun atıkları mobil merkezlerine getirerek sıfır atık uygulamasına destek verecek. 

Ayvalık genelinde atıkların geri dönüştürülmesi, ekonomiye kazandırılması kapsamında ve sıfır atık yönetmeliğinin uygulandığını dile getiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Başkanlık makamıyla birlikte, Altınova, Küçükköy hizmet binaları, imar, kültür, mali hizmetler, zabıta ve temizlik işleri müdürlüklerinin bulunduğu çalışma alanlarına sıfır atık kumbaraları yerleştirildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN