SYAL'DEN Öğrencilerine Uluslararası Eğitim Fırsatı

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi 'AP' programında birinci yılını başarıyla tamamlamanın gururunu yaşıyor.

PAYLAŞ

Türkiye'nin önde gelen 12 lisesinde, Balıkesir’de ise sadece SYAL – Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde uygulanmaya başlanan ADVANCED PLACEMENT uluslararası diploma programının 1. Yılını başarıyla tamamladı.

Okul Müdürü Ali DURAN dünyada ve Türkiye’de 3000’den fazla üniversitenin referans kabul ettiği "AP" programı ile Balıkesir’in gençlerine bir fırsat sunduklarını ve bir dünya vatandaşı olma yolunu açtıklarını belirtti.

SYAL'DEN Öğrencilerine Uluslararası Eğitim Fırsatı

Ali DURAN Yaptığı açıklamalarda öğrencilerin AP programında üniversite düzeyindeki dersleri, alanlarında kariyer yapmış deneyimli eğitimcilerden İngilizce olarak aldıklarını belirtti. Programda yer alan öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanında alacakları sertifika ile yurt dışı üniversitelerinde kabul ve burs imkanları kazanabilecekleri gibi bu derslerden muaf olacaklarını da belirtti.

Müdür Yardımcısı ve Program Koordinatörü Hatice ŞEREFHANOĞLU, program sayesinde ögrencilere Prof.Dr. Feray KOÇKAR, Prof.Dr.Özden KORUOĞLU, Dr. M.Emin KORKUSUZ ve Mahir YILDIZ' gibi alanlarında kariyer yapmış deneyimli eğitimcilerden yararlanma imkanı sunduklarını ve bu yıl ELTİS sınav sonucuna göre kaydolan öğrencilerin 47 ders tercihiyle programa dahil olduklarını belirtti. Yıl boyunca öğrencilerin tercihleri doğrultusunda Calculus AB, Computer Science A , English Language and Composition ve Ap Biology olmak üzere 4 AP dersi ile eğitimlere devam edildiğini açıkladı.

SYAL'DEN Öğrencilerine Uluslararası Eğitim Fırsatı

Programın Balıkesir’deki tüm öğrencilere açık olduğunu belirten ŞEREFHANOĞLU programın birinci yılını başarı ile tamamlamanın gururunu yasadıklarını belirtti. SYAL’de yapılan AP sınavları sonrasında öğrenci ve eğitimcilerle birlikte kültürel bir gezi düzenlenerek eğitimcilere tesekkür edildi.

Ali DURAN gelecek yıl daha deneyimli ve iddialı olacakları bu programda öğrencilere yeni ders imkanları sunabilmek için çalışmalara şimdiden başladıklarını ve ekim ayından itibaren derslerin tekrar açılacağını belirtti.

SYAL’in, yeniden yapımını üstlenen eğitim gönüllüsü, okulun hamisi Rona Yırcalı’ya teşekkür eden Ali DURAN, yeni binada güzel bir AP sınıfı oluşturma imkanı bulduklarını ve öğrencilere yeni imkanlar sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Programının SYAL ve Balıkesir için büyük bir şans olduğunu, program sayesinde gençlerimizin yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde bir çok avantajlara sahip olacaklarını, bir dünya vatandaşı olma yolunda bakış açılarını vizyonlarını geliştireceklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN