TOBB 154 ilçeye 154 yeni okul kazandıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan Ulusal Eğitime Katkı Protokolü sayesinde, 154 ilçeye 154 yeni okul kazandırılacak.

PAYLAŞ

81 ile 81 okul kampanyasında son noktaya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), eğitimde yeni bir projeye imza attı.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve toplam 365 Oda - Borsa Başkanı’nın hazır bulunduğu imza törenine Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula ve Meclis Başkanı Okan Telaşeli de katıldı.
Hisarcıklıoğlu, TOBB olarak eğitime yönelik yaptıkları toplam yatırım ve desteklerin toplam hacminin 3 milyar 587 milyon liraya ulaştığını ifade ederek:
“81 İl’de 81 okul projemizin sonuna geliyoruz. Ama burada durmuyoruz, yeni ve daha büyük bir işe şimdi girişiyoruz. 154 ilçede 154 yeni okul için harekete geçiyoruz. Odalarımızın ve Borsalarımızın faaliyet gösterdiği 154 ilçemize daha, yeni okullar kazandırıyoruz. İlçelerimize, hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.
Söz konusu protokol ile TOBB, 26 ilk-ortaokul, 67 lise, 11 fakülte, 21 öğrenci yurdu, 13 kapalı spor salonu, 6 atölye ve laboratuvar benzeri tesis, 1 üniversite, yurt dışında yapılan 8 okul olmak üzere 153 okul ve yeni yapılacak 154 okul ile toplamda 307 okulun hayata geçirilmesine öncülük etti.
Balıkesir’de de TOBB  tarafından Zağnospaşa Ortaokulu tamamlanmış ve eğitim öğretime kazandırılmıştı. Balıkesir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kula tamamlanmak üzere olan, 81 İle 81 Okul projesi için, başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederek, yeni proje olan 154 İlçeye 154 okul projesinin hayırlı olmasını diledi. 
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN