Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik

Vali Hasan Şıldak Edremit ilçesinde  gerçekleştirilen 'Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik' etkinliğinde sürücü ve yolculara uyarılarda bulundu. Vali Şıldak Edremit Şehit Hamdibey Meydanında düzenlenen etkinlikte yaya geçidini kullanan vatandaşlara broşür dağıttı.

PAYLAŞ

Vatandaşların dikkatini trafik kurallarına çekmek için İçişleri Bakanlığı tarafından oluşturulan mottoların farkındalık ortaya koyduğunu ifade eden Vali Şıldak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Uygulamamız yayalarımızın 5 adımda, özellikle yerleşim yerlerinde güvenli şekilde hareket edebilmeleri, trafikten olumsuz etkilenmemeleri için bir farkındalık çalışmasıdır. Birinci adımımız “yaya yolunda ilerle” ismini taşıyor. İkinci adımımızda “görünür ol” diyoruz. Üçüncü adım olarak trafik ışıkları varsa muhakkak trafik ışıklarına göre hareket edilmesini söylüyoruz. Dördüncü adımımızda yaya geçitlerinin kullanılmasına dikkat çekiyoruz. Beşinci adımda ise “Yola odaklan, dikkatli ol” mesajını veriyoruz. Bu beş adımı çocuklarımız, vatandaşlarımız ile birlikte uygulamaya çalıştık. Ayrıca Edremit İlçemizde motorsiklet ve mobilet kaza sayıları yüksek. İlimizin diğer kesimlerine göre burada motor kullanımı daha yüksek. Dolayısı ile vatandaşlarımız bundan olumsuz şekilde etkileniyorlar. Burada kaymakamlığımız, şoförler odamız, emniyetimiz, jandarmamız bir kampanya şeklinde kask kullanımına dikkat çekmek için kurallara uyan sürücülerimize kask hediye ediyor. Biz de iki tekerlekli araç kullanan vatandaşlarımıza kask hediye ettik. Burada amaç yaralanma ve kaza anında herhangi bir zarar görmeyi önlemek. Özellikle kafa travması şeklindeki yaralanmalar maalesef ölümle sonuçlanabiliyor. İlimizde Ramazan Bayramı tatili süresince kaza sayısı yüksekti. Bu 5 günlük süre içerisinde 107 yaralanmalı kaza gerçekleşti. Önceki yıllara göre fazla değil ama bu rakamı göreceli olarak yüksek olarak değerlendiriyoruz. Ölümlü kazamız sadece 1'di. Hayatını kaybeden vatandaşımız yaya idi. Bu da bize gösteriyor ki; yayaların karıştığı kazalar ölümcül oluyor. Böylece burada yaya kazalarına dikkat çekmiş olduk." diye konuştu. 

Vali Şıldak ayrıca araç sürücülerine emniyet kemeri takmaları ve aşırı hız, hatalı sollama gibi kural ihlalleri yapmamaları için uyarılarda bulundu. 

Uygulamaya Vali Hasan Şıldak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, polis ve jandarma trafik ekipleri katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN