Çanakkale'den New York'a Balıkesir - Ramazan Karaca
SON DAKİKA

Çanakkale'den New York'a Balıkesir



Evet, biliyorum ben de şu anda ülkemizin bir numaralı gündemi hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı ve dövize endeksli ekonomik belirsizlikler. Bunlarla insanlarımız bocalarken; milli ve manevi duygularımızın zirve yapmasını sağlayan gelişmeleri es geçmemek lazım. İşte Cuma ve cumartesi iki gün öznesi Balıkesir olan iki güzel gelişme yaşadık.
Önce cumadan başlayalım. Sizler de gördünüz, okudunuz ve bilginiz olduğunu zannediyorum. Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Balıkesirli şehitlerimizin anısına, Çanakkale’de yapılan Kanlıdere Şehitliği’nin açılışı gerçekleştirildi.
Bakın bu yapılan o kadar değerli ki; yıllar önce hatırlarsınız Aydın Ayhan Hoca anlatırdı hep:” Çanakkale’de nereye el atsanız bizim şehitlerimizin kemiklerini bulursunuz” diye… Hatta oralarda çekim yaparken eline aldığı bir çubukla biraz deştiğinde kemikleri bulup göstermişti. İşte böylesine bir manevi değeri olan Çanakkale’de nüfusuna göre en fazla şehit veren illerden birisi olan Balıkesirli şehitlerin anısına yapılan bir yer Kanlıdere Şehitliği…
Kim ne derse desin, kim nasıl anlarsa anlasın yıllarca düşünülmemiş ve yapılmamış böylesine değerli bir hizmeti yapanlara sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.
Nitekim bu işin mimarı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da bunun altını çizdi: “Balıkesir’in bugüne kadar burada bir şehitliği yoktu. Bizler, böylesine önemli bir projeyi bir an önce hayata geçirmek istedik. Allah’a şükürler olsun ki bugün kara savaşlarının yoğun olduğu ve Balıkesirlilerin en çok şehit olduğu noktada şehitliğimizi açıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek...
Yıllar önce o şehitlik çok daha kötüydü ve yabancıların kendi mezarları yapılmıştı. Onun için bugün yapılanlar beni ziyadesiyle mutlu etti ve manevi anlamda büyük haz aldım.
İkinci gurur duyduğumuz ve beni mutlu eden olay da New York’tan geldi. Balıkesir’imizin medarı iftarı, kişiliğiyle, efendiliğiyle, karakteriyle ve onu yetiştiren ailesiyle gönlümüzde taht kuran kardeşimiz, evladımız Ali Eren Demirezen; Türkiye’de sabah ezanlarının okunduğu ve sabah namazlarının kılındığı saatlerde; New York’ta 10 bin Polonyalının önünde her zaman olduğu gibi yine eze eze rakibini yendi ve dünya şampiyonluğu yolunda önemli bir adım daha attı. Röportajına da  Esselamu aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü diye başlayarak, yaptığı mücadeleyi ve sonrasında yapmak istediklerini anlattı.
Ali Eren’in söyledikleri gerçekten önemliydi ve bizleri de ziyadesiyle mutlu eden sözlerdi. Şöyle diyor bu başarılı kardeşimiz:
“Duaların görünmeyen orduları vardır . Barclay Center da 10 bin Polonyalıyı susturmayı nasip eden Allaha şükürler olsun. Barclay Center da Allah’ın kelamını bizlere nasip eden Allaha şükürler olsun. 5 Türk Amerikaya geldi; fethetti gitti dersiniz. Üzerimizde çok büyük yük vardı; ayak bastığımız yer bizimdir dedik. Sözümüzü yere düşürmeyen rabbime şükürler olsun…”
Allah senin hiçbir zaman sözünü ve yüzünü düşürmesin kardeşim. Bize sabahın seherinde yaşattığın mutluluk ve gurur için bir kez daha teşekkürler…
 

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
27Şub

BALIKESİR’İ SEVİYORSAK…

19Şub

Hızlı Tren Gelmez mi Ola !!!

12Şub

Seçimleri Kim Kazanamaz!!?

06Şub

6 Şubat, Deprem ve Balıkesir

18Ara

Futboldaki Kaos