10 Numara Dernek, 10 Numaralı Çadırda!

Gönüllülüğün yeniden bir başlangıç yapmasına yardımcı olmak için, Moers belediyesinin Yeni-Meerbeck bölge ofisi, tarafından düzenlenen 'GÖNÜLLER FESTİVALİ' (Ehrenamts Festival)'ine Almanya Balıkesirliler Derneği de katıldı.

PAYLAŞ

Birçok dernek ve kurum Korona döneminde, faaliyet gösteremediğinden kamuoyunda fark edilmedi, sosyalleşmeyi ve gönüllülüğü de etkilediğinden, üyelerini ve arkadaşlarını da salgın döneminde kaybetti.

Gönüllülüğün yeniden bir başlangıç yapmasına yardımcı olmak için, Moers belediyesinin Yeni-Meerbeck bölge ofisi, tarafından düzenlenen “GÖNÜLLER FESTİVALİ” (Ehrenamts Festival)‘ine Almanya Balıkesirliler Derneği de katıldı. 

10 Numara Dernek, 10 Numaralı Çadırda!

40’a yakın dernek, kurum ve kuruluşun çeşitli faaliyetlerini ve etkinliklerini sunduğu Festivalde en büyük tanıtım çadırıyla yer alan Almanya Balıkesirliler Derneği, misafirlerini ağırladı. Derneğin çalışmaları ve Balıkesir hakkında bilginin yanı sıra, 60 yılın üzerinde Almanya’da yaşayan Türk insanına karşı, haksız oluşmuş ön yargıları yıkmaya çalıştıklarını belirten BALDER Başkanı Kemal Kanıkurumaz, herkesi gönüllü olarak derneğin çalışmalarına davet etti. Ailemize ve çevremize olan sorumluğumuzu birlikte yerine getirebileceğimiz bir çatı olan derneğimiz, aynı zamanda kültürümüzü yaşayıp, yaşatmaya çalışmak için büyük bir fırsat olduğunu söyledi. 

Misafirler arasında Moers şehrinin Belediye Başkanı Christoph Fleischhauer, BALDER’in faaliyetleriyle birlikte yaşamı kolaylaştırıcı ve böylelikle topluma faydalı olduğunu belirtti. 

Program dâhilindeki sahnede gösteri yapan BALDER’e bağlı Karesi Zeybek Ekibi, izleyicilerden büyük alkış topladı.

10 Numara Dernek, 10 Numaralı Çadırda!

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN