SON DAKİKA

Bilim ve Teknoloji

Bilim ve Teknoloji Haberleri

Uydu Kuluçka Merkezi açıldı

“Uydu Kuluçka Merkezi” açılışında Balıkesir’e 1 milyar 600 milyon lira ar-ge teşviki sağladıklarını açıklayan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bugüne kadar yaptıklarımız, önümüzdeki dönemde inşallah Yücel Yılmaz başkanımızla el ele vererek yapabileceklerimizin teminatıdır, işaretidir” dedi.

Yücel Yılmaz’dan 10 numaralı şehre 100 proje

2024-2029 Şehir Yönetim Manifestosunu açıklayarak istihdamdan kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilikten sanayiye kadar100 yeni müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Size söz veriyorum; “2028’de Türkiye’de en yaşanılır ve özenilen şehir Balıkesir olacak” dedi.

Balıkesir’de TOGG rüzgârı esmeye devam ediyor

Başkan Yücel Yılmaz’ın makam aracını teslim almasıyla birlikte şehirde TOGG rüzgarı esmeye başladı. Vatandaşların ilgisi dolayısıyla Şeyh Lütfullah Camisi Meydanı’na stant kuruldu. Yaklaşık bir ay açık kalacak stantta bulunan Kula Grisi TOGG’a ilk günden büyük rağbet oldu.

Karesi Belediyesi’nden İHA Üssü

Karesi Belediyesi İnsansız Hava Aracı Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi inşaat çalışmaları devam ediyor.

Mucit Cengiz Çetin Araçlara Önemli Bir Uyarı Cihazı Üretti

Haber veren ve uyarıcı icatlarıyla tanınan Balıkesirli Elektronik Mühendisi Cengiz Çetin önemli bir buluşunu açıkladı.

Sıtkı Şeremetli – Köşe Yazısı

REKTÖR İLTER KUŞ DURMAK BİLMİYOR!

Balıkesir Üniversitesi, TÜBA-GEBİP Yıllık Değerlendirme Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Türkiye Bilimler Akademisi, TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) Yıllık Değerlendirme Toplantısı, Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“Alpago” Fuarda Yerini Aldı

Ayvalık Pakmaya Kenan Kaptan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Balıkesir’in gururu olmaya devam ediyor.

DGM 2 Binin Üzerinde Genci Ağırladı

Türkiye’nin en donanımlı ve en büyük Espor sahnesini bünyesinde barındıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Dijital Gençlik Merkezi’nde (DGM) 2 gün boyunca gerçekleştirilen ödüllü; Valorant, LOL ve FIFA 22 Turnuvalarına, Balıkesir ve çevre illerden 2 binin üzerinde genç katılım gösterdi.

Enerji Sektöründe Zirve Yine BEST’İN

Türk İş dünyasının AR-GE yatırımlarını ölçen “Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması” açıklandı. BEST, 2021 Enerji Sektöründe AR-GE’ ye En Fazla Harcama Yapan Şirketler Sıralamasında 80 milyon lira ile bu sene de 1. sırada yer alırken, Türkiye Genel sıralamasın da 31. oldu

“Kutupta Varız 2023’te Uzayda Olacağız”

Balıkesir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Gezegenin Kara Kutusu: Antarktika" belgeselinin gösteriminde konuşan TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil, “Türkiye Cumhuriyeti olarak hem kutupta varız, hem de 2023’te uzayda da; ay misyonu ve Türk astronot misyonuyla araştırma anlamında varlığımız olacak” dedi.

Balıkesir'de On Numara Festival

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında düzenlenen Fest'ON (On Numara Festival) Balıkesir Bilim ve Teknoloji Festivali öğrencilerle buluştu.

Büyükşehir Gençleri Girişimcilerle Buluşturdu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi iş birliğinde “1. Girişimcilik ve Kariyer Zirvesi” düzenlendi. Yoğun ilgiyle gerçekleşen zirvede; teknolojiden girişimciliğe, Metaverse dünyasından yapay zekâya, spor dünyasında kariyerden tarım girişimine kadar alanında uzman konuşmacılar gençlerle buluştu.

Toplam 13 haber.