AKP İKTİDARI ENGELLİ VATANDAŞLARIN HAKLARINA GÖZ DİKTİ

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, engellilere ÖTV'siz araç alma hakkının kaldırılmasına tepki gösterdi. CHP'li Sarı, 'ÖTV muafiyetiyle alınan araçlar engellilerimiz için bir lüks değildir bir ayrıcalık da değildir yaşamsal bir zorunluluktur' dedi.

PAYLAŞ

CHP’li Serkan Sarı kamuoyunda tepkilere yol açan yeni vergi düzenlemesinde engellilerin yararlandığı istisnaların kaldırılacak olmasına TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasıyla tepki gösterdi. Serkan Sarı, AKP iktidarına seslenerek “Aklınızdan bile geçirmeyin” diye konuştu. 
“İktidar yeni vergilerle engellilerimizin haklarına göz dikti” diyen CHP’li Serkan Sarı şöyle devam etti:
“Sarayda tasarruf etmek yerine engellilerimizin ÖTV'siz araç alma hakkına göz diken iktidara soruyorum: Bu düzenlemeyi hangi akla hizmetle Meclise getirip kabul ettireceksiniz? Hele hele engelli vatandaşlarımızın ölümünden sonra tüm vergilerin mirasçılarından alınması nasıl bir mantıktır? Önce engelli vatandaşlarımızın haklarına çöküyorsunuz, sonra da engelli ailelerine zulüm yapıyorsunuz. Siz kamuda araç saltanatıyla sefa sürerken engellilerimiz bir araç sahibi dahi olamayacak öyle mi? AKP iktidarına sesleniyorum: Anayasa'ya aykırı olan bu uygulamayı Meclise getirmeyi aklınızdan bile geçirmeyin. ÖTV muafiyetiyle alınan araçlar engellilerimiz için bir lüks değildir; bir ayrıcalık da değildir; yaşamsal bir zorunluluktur. İktidar, engellilerimizin hayatındaki engelleri kaldırmalıdır ve yeni mağduriyetler yaratmamalıdır. Engelli vatandaşlarımıza bir engel de siz olmayın.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN