Aksakal'da Çiftçiler Domates Fiyatlarına Tepki Gösterdi

CHP'Lİ SERKAN SARI: - ÇİFTÇİ ANAYASAL HAKKINI KULLANIYOR KİME NEYİN CEZASINI YAZIYORSUNUZ? - HER ŞEYE SÖZÜ OLAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN TEK KELAMI YOK! - SORUNU ÇÖZMEZSENİZ EYLEMLER DEVAM EDECEK CHP, Balıkesir'de domates üreticisi ile birlikte eylem yaptı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Balıkesir’in Bandırma ilçesi Aksakal Mahallesinde toplanan çiftçiler domates fiyatlarına tepki gösterdi. Eyleme katılmak için çevre ilçe ve köylerden Aksakal’a traktörleriyle gelmek isteyen domates üreticilerinin Kaymakamlık talimatıyla jandarma tarafından engellendiği öğrenildi. Tüm engellemelere rağmen domates üreticileri ve CHP’liler traktörlerle eylemlerini Aksakal’da gerçekleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, çiftçinin Anayasal hakkını aradığını, yolda güvenlik gerekçesiyle durdurulan traktörlere izin verilmesini gerektiğini belirterek, “Çiftçimize yapılanları biliyoruz yolda traktörlerini çevirmeye çalışan ve bunu da güvenlik amacıyla söyleyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bugün bunu yapan her kimse, kolluk güçlerimizi çiftçimiz ile karşı karşıya getiren kimse özür dileyecek. Kaymakam bir taraftan jandarma komutanı bir taraftan köyleri geziyor, ‘Aksakal’a gitmeyin, traktörünüzü götürmeyin, eylem yapmayın, traktörünüzü bağlarız, size ceza yazarız’ kime neyin cezasını yazıyorsunuz? Halk burada halk! Siz halkınızın güvenliğini sağlamak için buradasınız!”

ÇÖZÜM YOKSA EYLEMLER DEVAM EDECEK

CHP’li Serkan Sarı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya çağrıda bulundu. “Tarım Bakanı ya bakanlık görevini yerine getirecek ya da o koltuğu derhal terk edecek” diyen CHP’li Sarı, Tarım Bakanı İbrahim Yumaklı’nın hakkını vermediği sürece bilgi vermediği ve Balıkesir milletvekillerine “çözüm üretiyorum” diyerek bilgi vermediği sürece eylemlerin devam edeceğini bildirdi. Milletvekili Sarı, üreticilere seslenerek “ya hakkınızı verecekler ya da o koltukları bırakıp gidecekler” dedi.

 

“NEREDESİN TARIM BAKANI, NEREDESİN CUMHURBAŞKANI?”

Tarım Bakanı’nın bu sorunu nasıl çözeceği konusunda üreticiyi bilgilendirmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Serkan Sarı, “Şu anda 3 liraya mal edilmiş olan domatese 1,70 ile 2 TL gibi bir fiyattan alıyor fabrikalar. El insaf! Biraz vicdan lazım. Yazıktır, günahtır. Bu çiftçi bu üretici kendi başına çaresiz bırakılır mı? Neredesin iktidarın temsilcileri neredesin? Tarım bakanı, neredesin? Cumhurbaşkanı her konuda fikri olanlar bu konuda bir tek kelamı bile yok, yazıktır, günahtır. Bunlar emek”.

ÇİFTÇİ AKP İKTİDARINDAN ALACAKLI

Tarım Kanununun 21inci maddesine göre milli gelirin yüzde 1’in desteklemek için çiftçiye verilmesi gerektiğini ifade eden CHP’li Sarı, 2024 yılı için 411 milyar TL verilmesi gerekirken bu yıl için desteklemeye ayrılan payın 91 milyar TL olduğunu söyledi. Serkan Sarı çiftçinin bu yıl için AKP iktidarından 320 MİLYAR geçen yıldan da 250 milyar alacaklı olduğunu bildirdi. Serkan Sarı, “Ver kardeşim, çiftçinin anayasal hakkını, yasal hakkını. Yeter artık çiftçinin cebinden elinizi çekin” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN