Almanya'dan Gelen Yabancı Uyruklu Hasta, Tedavisini BAÜN Hastanesi'nde Oldu

Balıkesir ve çevresine üçüncü basamak niteliğinde sağlık hizmeti sunan Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, bölgede sağlık alanında önemli bir merkez olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

PAYLAŞ

Birçok alanda üst düzey işlemlerin başarıyla yürütüldüğü hastaneden yabancı uyruklu vatandaşlar da hizmet alabiliyor. 
Kosova ve Almanya vatandaşı olan 42 yaşındaki Selvete Shasha da Almanya’dan Türkiye’ye gelerek, BAÜN Hastanesi Genel Cerrahi Kliniğinde tüp mide ameliyatı oldu.

Konu ile ilgili bilgiler veren BAÜN Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Çay, yurtdışından daha önce de Türk vatandaşlarının tedavileri için kliniklerine geldiğini ifade ederken, Almanya ve Kosova vatandaşı hastalarının ise, yabancı uyruklu ilk hastaları olduğunu belirtti. 

Almanya'dan Gelen Yabancı Uyruklu Hasta, Tedavisini BAÜN Hastanesi'nde Oldu

Hastanın, obezite cerrahisi için kendilerine başvurduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Çay; “Yaklaşık bir yıl önce kliniğimizde ameliyat olan komşularının referansı ile bize ulaşan hastamız, Almanya’dan Balıkesir’e gelerek tüp mide ameliyatını üniversite hastanemizde oldu. Ameliyatının ardından ikinci gün, sağlıkla taburcu edilerek ülkesine gönderildi. Bizlere çalışmalarımızda her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. İlter Kuş’a ve hastane yönetimimize teşekkür ederim” dedi.

Ameliyatı gerçekleşen Selvete Shasha da komşularının tavsiyesi üzerine BAÜN Hastanesinde ameliyat olmaya karar verdiğini belirterek, kendisiyle ilgilenen doktorlarına ve hastane personeline teşekkür etti.

Almanya'dan Gelen Yabancı Uyruklu Hasta, Tedavisini BAÜN Hastanesi'nde Oldu

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN