Altıeylül'de Keçecilik Sanatı Yeniden Hayat Buluyor

Altıeylül Belediyesi Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi'nde açılan keçe kursu ile unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat tekrar canlandırılıyor.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Altıeylül Belediyesi Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde açılan keçe kursu ile unutulmaya yüz tutmuş bir zanaat tekrar canlandırılıyor.

Keçe kursu ile de kadınlar Tepme Keçecilik zanaatını en ince ayrıntısına kadar öğreniyorlar. 

Altıeylül Belediyesi tarafından tamamen ücretsiz olarak verilen kurslarda yetişen ve çoğunluğu kadınlardan oluşan kursiyerler, kurs sonunda aldıkları eğitim ve edindikleri tecrübelerle öğrendikleri zanaatı hayatta tutarak ekonomiye katkıda bulunuyorlar.
Tepme Keçe zanaatında Türkiye’nin ve Balıkesir’in önemli zanaatkârlarından biri olan Hülya Görmezoğlu da Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’nde eğitim veren değerli hocalardan bir tanesi olarak görev yapıyor.

Yelek, şal, eldiven, ceket, çizme ve farklı kullanım alanı olan aksesuarların üretildiği keçe kursu sayesinde bu zanaatı korumayı hedeflediklerini dile getiren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı “Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi’mizde düzenlemiş olduğumuz kıymetli kurslardan bir tanesi de keçe kursumuzdur. Burada eğitim alan kursiyerlerimiz hem bu zanaatın yaşaması için çaba sarf ederken hem de üretim yaparak doğrudan ekonomiye katkıda bulunabiliyorlar. Bizler de onların bu gayretlerinin sonuna kadar arkasında durarak imkânlar dâhilinde desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN