Balıkesir'deki İda Madra Jeoparkı Unesco yolunda

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ayvalık'a komşu olan Midilli Adası'nı ziyaret etti.

Akın, Lesvos Jeoparkı Yöneticisi Prof. Nicholas C.Zouros (Küresel Jeoparklar Ağı Başkanı) ile bir araya gelerek, 17 bin kilometrekarelik saha hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunan özel bir konuma sahip olan İda Madra Jeoparkı'nın Unesco Küresel Jeoparklar Ağına dahil edilmesi konusunda kararlı olduklarını belirtirken, Zouros, “şehirlerimizin kalkınması açısından işbirliği içinde çalışmayı önemsiyoruz” dedi. Midilli Adası'nda bir takım ziyaretlerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, İda Madra Jeoparkı Altyapı Hizmetleri Belediyeler Birliği heyeti ile birlikte Lesvos Jeoparkı Yöneticisi Prof.Nicholas C.Zouros'un (Küresel Jeoparklar Ağı Başkanı) konuğu oldu. İda Madra Jeoparkının Unesco Küresel Jeoparklar Ağına dahil edilmesi ile ilgili görüş alış verişinde bulunulan ziyarette, bu anlamdaki her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi. Jeoparkların önemini dile getiren ve Unesco sürecinde Balıkesir'in çok kararlı olduğunu belirten Başkan Akın ile Zouros'un iş birliği mesajları dikkat çekti. İki yaka arasında Jeoparkların geliştirilmesinin, şehirlerin kalkınması için önemli etkilerinin olacağına vurgu yapan Zouros, birlikte çalışmanın önemine değindi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA ZİYARET

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın Zouros'un yanı sıra, Midilli Belediye Başkanı Panagiotis Christofas ve Kalloni Belediye Başkanı Taxiarchis Verros'i de ziyaret etti. Adadaki belediye başkanları ile yapılan görüşmelerde Türk ve Yunan dostluğunun geliştirilmesi ve birbirine komşu halkların sosyo-kültürel ilişkilerinin güçlenmesi noktasında samimi mesajlar ön plana çıktı.

17 BİN KİLOMETRELİK JEOPARK

Türkiye'nin kuzeybatısında yer alan İda Madra Jeoparkı, Balıkesir'in tamamını, Çanakkale'nin Ayvacık ve Ezine ilçeleri ile İzmir'in Bergama ilçesini kapsıyor. 17 bin kilometrekarelik saha hem Marmara hem de Ege Denizi'ne kıyısı bulunan özel bir konuma sahip. İda Madra Jeoparkı'nda stratigrafik olarak Paleozoik'ten Kuvaterner'e kadar her yaşta formasyon ve bunlara ait kayaç çeşitleri bulunuyor. İda Madra Jeoparkı'nda madenler ve jeotermal kaynaklar sahanın önemli doğal zenginlikleri arasında yer alıyor.


ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR