Balıkesir Harb-İş Dünya Şampiyonası'na Damga Vurdu
Harb-İşsporlu sporcular Bursa'da düzenlenen 3. Dünya Alpagut Şampiyonası'nda Genel Klasman Şampiyonu olan Türk Milli Takımın başarısında önemli pay sahibi olarak sergiledikleri performans ve elde ettikleri derecelerle şampiyonaya damga vurdu.
Alpagut Spor Kulübü Dernekleri Federasyonu'nun koordinasyonunda düzenlenen 3. Dünya Alpagut Şampiyonası, Bursa'da yapıldı.
Naim Süleymanoğlu Spor Kompleksi'ndeki şampiyonada Türkiye, Rusya, Irak, Kazakistan, Özbekistan, Pakistan, Bangladeş, İran, Kırgızistan, Romanya, Hindistan, Yemen, Afganistan, Mısır, Filistin, Ukrayna ve Macaristan'dan gelen sporcular mücadele etti. Şampiyona, Minikler, Yıldızlar ve Gençler kategorilerinde gerçekleştirildi.
Takım halinde 3. Dünya Alpagut Şampiyonası'nda Genel Klasman Şampiyonu olan Türk Milli Takımı'nın başarısı için ter döken Antrenör Hüseyin Hançer nezaretindeki Harb-İşsporlu sporcular, şampiyonaya damga vurdu.
Dünya Alpagut Şampiyonası'nda ay-yıldızlı ekipte yer alan ve 18 Altın, 3 Gümüş, 4 de Bronz Madalya kazanan Harb-İşspor spocuları; Ayça, Gurshag ve Kacut sistemlerinde mücadele etti.
Biz de Balıkesir Haber TV olarak Harb-İşspor antrenmanını ziyaret ederek onların mutluluklarına ortak olduk.
Harb-İşspor antrenörü Hüseyin Hançer, katıldıkları şampiyona ve alpagut sporu hakkında şu açıklamalarda bulundu.
Harb-İşspor Başkanı Sezgin İzgi, emeği geçen herkesi tebrik ederek sporcularının başarılarının devam edeceğini belirtti.
Başarılı sporcular da Balıkesir Haber TV'ye konuştu.
Harb-İşspor sporcularının 3. Dünya Alpagut Şampiyonası'nda elde ettiği dereceler:
14-15 Yaş Kategorisi:
Arda Hançer; Ayça ve Kacut sistemleri birincisi.
Duygu Güzel; Ayça Sistemi birincisi.
Fatman Naz Doğruöz; Ayça ve Gurshag sistemleri birincisi, Kacut Sistemi ikincisi.
12-13 Yaş Kategorisi:
Tahsin Uçar; Ayça ve Gurshag sistemleri birincisi.
Enes Özgür; Ayça Sistemi ikincisi.
Cennet Parlak; Gurshag Sistemi birincisi, Ayça Sistemi üçüncüsü.
10-11 Yaş Kategorisi:
Sevim Karanlıkoğlu; Ayça, Gurshag ve Kacut sistemleri birincisi.
Hümeyra Eylül Çakır; Ayça Sistemi birincisi.
Efe Aker; Ayça ve Gurshag sistemleri birincisi, Kacut Sistemi üçüncüsü.
Buğlem Beril Doğan; Ayça ve Gurshag sistemleri birincisi.
Hanife Düçer; Ayça Sistemi üçüncüsü.
Furkan Özgür; Ayça Sistemi ikincisi, Gurshag Sistemi üçüncüsü.
8-9 Yaş Kategorisi:
Zeynep Uçar; Ayça ve Gurshag sistemleri birincisi.
TURAN DÖVÜŞ SANATI
Savaşçı bir kültüre sahip olan Türk halklarının, dövüş sanatını içerdiğinden, ‘'TURAN DÖVÜŞ SANATI'' ismini almıştır
Amacı: Türkçülüğün gelişimine katkı sağlamak, eski gelenekleri ortaya çıkarmak ve asıl Savaş Sanatının gerçekten Türklere ait olduğunu kanıtlamaktan ibarettir.
Oluşumu: İlk kez Azerbaycan'da, Dünya Alpagut Federasyonu, Kurucusu Kutsan Vasif Namazov tarafından, Alpagut Turan Dövüş Sanatını dünyada yaymak amacıyla, 2014 yılın Şubat ayında, B14003831 sayılı kayıt belgesine esasen resmi olarak kayda geçmiştir. İlk başkanlığını iş adamı Farid Alizade almış, daha sonra yerine Milletvekili Nizami CEFEROV Federasyon Başkanı seçilmiş ve halen bu görevin başındadır.
İsmin verilmesi devlet düzeyinde gerçekleştirilmiştir. ALPAGUT sporunun eğitim ve antrenmanının hayata geçirilmesi için hazırlanan metodolojik bilgi programları Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 14 .10.2014 tarih ve 37 sayılı Resmi Kararına, Azerbaycan Cumhuriyeti Standartlaştırma, Metroloji ve Patent Devlet Komitesi 16.10.2015 tarihli 04/c-8157-15 sayılı kararıyla onaylanarak sertifikalandırılmıştır.
06.08.2014 tarihli, 2914 1575 Nolu Standardizasyon, Metroloji ve Patentler Komitesi'ne göre, Vasif Namazov, ” Alpagut Turan Dövüş Sanatı ” kelimesinin ve logosunun sahibi ve yazarı olarak kabul edilmektedir.