UEFA'YA İTİRAZIM VAR!!!

Ramazan Karaca UEFA'YA İTİRAZIM VAR!!!


İtirazım birkaç yönden olacak… Öncelikle Merih olayı yüzünden yüzlerce kere binlerce kere itirazımız var. Böylesi bir durumda, böyle bir ceza verilmesi düpedüz bir kasıttır ve biz bu kastın neden olduğunu zaten yıllardır biliyoruz. Tamamen ikiyüzlülük ve çifte standardın tezahürü… Biliyoruz ki daha nice kötü örneklerinde bile böyle bir ceza gelmemişti.
Elbette ki daha başka itirazlarımız da var… Örneğin Mert Müldür'e yapılan kesin kırmızı kartlık olayda, birincisi hakem nasıl kırmızı vermez ve vermediyse o meşhur VAR neden hakemi uyarmaz? Gibi sorularımız da elbette olacak.
Bu itirazlarımız maalesef işte böylesine bizlerin dillerinde kalıyor. Hemen hemen herkes bulabildiği her ortamda bunları dillendiriyor. Hem de öyle böyle değil; küfürlere varıncaya kadar ve hakaretlerle… Bizim dışımızda neler yapıla bilinir, bunları başta Federasyon olmak üzere görüşmek ve buna göre bir şeyler yapmak zorundadır. Peki, tatmin edici çıkışlar ve girişimler gördük mü? Tabi ki hayır. Bu anlamda ses bekliyoruz. İşte Merih olayı dünyaya, ne kadar korktukları bir Millet ve Milli Takım olduğumuzu gösterdi.
Artık iyice anlamışızdır herhâlde Avrupa'nın da Amerika'nın da kısacası tüm dünyanın bize nasıl baktığını…
Gelelim maça ve sonuçlarına… Elbette ki iyi başladık ve golü de bulduk… İkinci yarıda biraz iş değişti ve Hollanda'nın daha soğukkanlı olması beraberlik golünü getirdi. İşte burada bütün eleştiriler Teknik Direktör Montella'ya geliyor. Türkiye'nin en önemli futbol adamlarından birisi olan Sinan Engin bu konuda nokta atışı bir tespitte bulunmuş. Diyor ki: ”Oyuncu değiştirmekte geç kaldın zaten, be arkadaş maç 1-1'ken niye yapmazsın değişiklikleri?” Yerden göğe haklı… Bu kadar kenardan seyredip kalınır mı? Futbolu az çok bilen herkes bunu söyler; en azından 1-1 iken yapsaydın değişiklikleri diye… Her neyse bizi biraz top da istemedi. Hele son 5 dakikada yakaladıklarımızda şansımız iyi gitmedi. Tabii buna biraz da panik yapmak ve beceriksizlik de denebilir. Topu bir türlü ağlarla buluşturamadık.
Ancaaak, buraya a harfi çok olan bir ancak koyup devam etmek istiyorum. Çünkü bu Milli Takım kadrosu, bu jenerasyon bize ilerisi için çok büyük umut verdi. Her biri çok yetenekli ve futbolu iyi bilen, çok tecrübeli isimlerle birlikte futbol oynayan ve birçoğu Avrupa takımlarında olan istikbali parlak oyuncular. Tek tek isim saymak istemiyorum ama Arda elbette ki biraz daha ön plana çıkıyor. Top ayağına geldiğinde heyecanlandığımız bir futbolcu ve çok da hırslı.
Yazımı bitirirken, isim de vereceğim Enver Aysever ve Merdan Yanardağ gibi gazetecileri de buradan kınıyorum. Kardeşim ne hazımsız ve de ne kadar art niyetli kişilermişsiniz siz be!!! Yazıklar olsun size, bir gencin sevincini ve kendini en iyi ifade edeceğine inandığı ve yüzyıllardır var olan Bozkurt selamı bu kadar mı zorunuza gitti…

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR