Ayvalık Belediyesi Kadın Oyunları Festivali'ne Bu Yıl Da İkinci Kez Ev Sahipliği Yapacak

Geçtiğimiz yıl dört büyük kentte ardı ardına sergilenen ve pandemi koşullarına karşın çok büyük ilgi gören Kadın Oyunları Festivali 15 Şubat tarihinde ilk olarak Ankara'da başlayacak.

PAYLAŞ

Atölye Kültür Sanat organizasyonuyla düzenlenen festivalde birbirinden değerli sanatçıların yer alacağı oyunlar;  Ankara’nın ardından Konyaaltı, Bandırma ve Ayvalık'ta tiyatro severlerle buluşacak. Sekiz oyunla 19 gösterim yapılacak olan festivalde bu yıl ilk kez her kent için farklı programlar oluşturuldu. Özel oyunların sahne alacağı festivalde bu yıl pandemi koşullarında değişiklik olması durumunda Avrupa gösterimleri de festival programına dahil edilecek. 
Ergin: Uzun vadeli ve kalıcı olması en büyük temennimiz

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ikincisi yapılacak olan festivalin kapanış ayağının Ayvalık’ta olmasından büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi. Birden fazla ülkenin iştirakçi olduğunu hatırlatan Başkan Ergin, Avrupa’nın beklediklerinden fazla özen gösterdiği festivalin her yerde Ayvalık adıyla anıldığını dile getirerek, “Bağlantılı ve uzantılı etkinliği olarak bu sene İzmir Büyükşehir Belediyesi de kadın sempozyumunu aynı görsel ile devam etkinliği niteliğinde yaptı. Ülkede ve uluslararası anlamda dikkat çeken bu festivalin proje tasarım aşamasından bugüne ortağı olduğumuz için ayrı bir mutluluk duyuyoruz. Eminim ki sadece kadın oyunları olarak değil beş günlük kadın platformu olarak daha geniş kitlelere ulaşacaktır. Bu sene geçtiğimiz yıla göre çok daha iddialı bir programla giriyoruz. Programdaki oyunlar netleşti, tarihleri belirleniyor. Yine kapanış 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Ayvalık’ta. Festival yapmak önemli ama festivalin bir soruna işaret ediyor olması ve bu kaynaktan büyümesi çok daha değerli kılıyor, uzun vadeli kalıcı olması en büyük temennimiz” dedi.

Başlama tarihi 15 Şubat
15-19 Şubat tarihleri arasında ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde başlayacak olan festival, 23-26 Şubat'ta Konya altı Belediyesi, 1-6 Mart tarihleri arasında Bandırma Belediyesi ve son olarak geçen yıl olduğu gibi 23-27 Mart tarihlerinde ise Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde final yapacak. 15-16 Ekim 2021 tarihlerinde İzmir'de festival final etkinliği olan ve dünyanın dört bir yanından kadın aktivistlerin katılımıyla Uluslararası Kadın Sempozyumu'nu düzenleyen “Festival Komitesi” bu sempozyumu da festivalin final etkinliği olarak gerçekleştirecek.

Panellere de yer verilecek
Öte yandan bu yıl da festival programında kadınlara yönelik sorunları ve çözüm yollarını derinlemesine irdeleyen söyleşi ve panellere yer verilecek. Festival direktörü Hasan Aldemir, Kadın Oyunları Festivali’nin yarattığı etkiyle sadece bir tiyatro festivali olmasının ötesine geçerek uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyledi. Aldemir, “Ayrıca kadına ait her türlü sorunu sanat cephesinden ve en üst perde den ses çıkararak gündemde tutmaya devam edecektir. Son olarak bu festivale katkı sunan tüm kadın çalışanlara ve festival komitesine, emeği geçen tüm tiyatro topluluklarına ve festivalin gerçekleşmesinde önemli katkılar sunan ve destek veren kurumlara sonsuz teşekkürler ediyorum” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN