BALDEF 1. Çalıştayı Edremit'te Yapıldı

Balıkesirliler Dernekleri Federasyonu (Baldef) 2022 yılı 1. Çalıştayı 14-15 Mayıs 2022 tarihlerinde Edremit'te yapıldı.

PAYLAŞ


Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın ev sahipliğinde yapılan çalıştaya, Federasyon yönetim kurulu üye dernekleri İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Manisa ve Balıkesir ili temsilcileri katıldılar. 
Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan federasyon yönetim kurulu üyelerine Edremit’in tarihi, kültürü, sosyal ve ekonomik konuları, belediye hizmetleri ve projeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Başkan Arslan, federasyon çalışmaları için her zaman destek vereceklerini, çalıştayın ilçelerinde yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi.
Federasyon Genel Başkanı Dr. Mehmet Çalışkan tarafından federasyon kuruluş amacı ve çalışmaları hakkında yapılan ön bilgilendirmenin sonunda, dernek başkanları da Balıkesir ili dışındaki illerde yaşayan Balıkesirlilerle ilgili dernek faaliyetleri hakkında sunumlarını yaptılar.
Toplantı sonunda üye dernek yönetimleri Edremit’in, turizm başta olmak üzere diğer değerlerinin yaşanılan illerde tanıtımlarının yapılması için projeler üretilmesi kararı alındı.
Körfez bölgesinde çalışmalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın da toplantıya katılım sağlayarak Balıkesir ilinden diğer illere göç ile giden Balıkesirliler ’in dayanışma ve yardımlaşma amacıyla kurulup tüzel kişiliğe kavuşan Balıkesirliler Derneklerinin değerini önemsediğini bildirdi.
Çalıştayın 2. gününde; Kazdağları’nın 836 rakımlı Şahinderesi Kanyonu'na yapılan ve doğal dokuya uygun olarak inşa edilen seyir terası, Altınoluk'a 2 km. uzaklıkta yer alan Antandros Antik Kenti, Güre merkezinde bulunan bölge tarihi ve kültürü, sanat ve arkeoloji sergilerini sunan Sarıkız Kazdağı Etnografya Galerisi, Edremit Belediyesi tarafından tadilatı yapılan, ünlü edebiyatçı Sabahattin Ali’nin Edremit ilçesinde çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği "Sabahattin Ali Anı Evi" Edremit şehir merkezinde bulunan, Edremit'in tarihini ve kültürünü bir ayna gibi yansıtan Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi gezildi.
BALDEF Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, ev sahipliğinden dolayı Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'a teşekkür edildi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN