Balıkesir'de 13 Bin 84 Öğrenci Yarın LGS'de Terleyecek

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav 5 Haziran Pazar günü (Yarın) yapılıyor.  İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar diledi.

PAYLAŞ

 

Yarın yapılacak olan LGS merkezî sınavında oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.
Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. 
Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak ve 75 dakika yanıtlama süresi verilecek.
 İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru sorulacak ve öğrencilerin yanıtlaması için 80 dakika süreleri olacak. Sözel ve sayısal bölümlerdeki her bir alt test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Her bir öğrencinin, her bir alt testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının üçte biri çıkarılarak hesaplanacak. 
Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. 
Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi ve şu temennilerde bulundu:
“5 Haziran 2022 Pazar günü siz kıymetli öğrencilerimizin eğitim hayatlarının önemli dönüm noktalarından biri yaşanacak. Yapılacak olan sınav sonucunda her biriniz bir üst eğitim kademesi olan ortaöğretim kurumlarına geçiş yapacaksınız.
Hayat sizin için yalnızca bir seçenekten ve tek bir sınavdan ibaret olmayacak, bunu unutmayınız. Bu nedenle en büyük temennim sınav sonucunuz ne olursa olsun hiçbirinizin hedeflerinizden vazgeçmemenizdir. Sizleri o hedefe ulaştıracak olan ise kararlılığınız olacaktır. Gayret etmek, çalışmak, kendinize güvenmek sizleri hayal ettiğiniz geleceğe ulaştıracaktır. Sınava hazırlık sürecini öğretmen ve ailelerinizin de desteğiyle başarılı bir şekilde yürüttüğünüze inanıyorum. Sınav esnasında da elinizden gelen çabayı göstereceğiniz konusunda sizlere güveniyorum. Kaygılarınızı azaltın ve kendinize güvenin. 
Bu duygu ve düşüncelerle, sınava büyük bir gayret ve özveriyle hazırlanan ve ilimiz genelinde LGS kapsamındaki sınava girecek olan 13.084 öğrencimiz ile her zaman destekleriyle evlatlarının yanında olan velilerimizin sınav heyecanını paylaşıyorum. Öğrencilerimizin eğitim yolculuğunda onlara yol gösterici olan öğretmenlerimize teşekkür ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN