Balıkesir Kahvaltısı'na Bayram Havasında Festival

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali'nin açılışı, büyük katılımla gerçekleşen kortejin ardından görkemli bir törenle yapıldı. Avlu'da bayram havasında başlayan festival, 5 Haziran'a kadar birbirinden güzel tadım ve etkinliklerle devam edecek.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Balıkesir’in hem göze hem damağa hitap eden görkemli kahvaltısı, Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali ile görücüye çıktı. 
Şehrin ürün çeşitliliği ve çok kültürlülüğünün bir yansıması olan özgün ve zengin mutfağının tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen Festival, coşkulu kortej yürüyüşü ile başladı.

Bayram havasında gerçekleştirilen, Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın eşleriyle birlikte katıldığı korteje, Sunucu İlker Ayrık, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir il Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tarık Hekimoğlu, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Ersin Erdoğmuş, İyi Parti İl Başkanı Özlem Ural, ilçe belediye başkanları, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Kortej yürüyüşünün ardından Avlu’da festival alanına geçilerek Balıkesirli ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık’ın sunumuyla açılış konuşmaları gerçekleştirildi.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula konuşmasında, Türkiye’yi doyuran şehir Balıkesir’in ürünlerini bu coğrafyada yaşayan herkese tanıtmak gerektiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir’in topraklarının zenginliğini Türkiye ve dünyaya duyurmak istediklerini vurguladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak konuşmasına; festivalde emeği geçenlere ve katılım sağlayanlara teşekkür ederek başladı ve şu açıklamalarda bulundu.

Şehrin yöresel ürünleriyle 30’un üzerinde çeşidin yer aldığı “Balıkesir Kahvaltısı” Avlu Havuzlu Amfi Alanı’nda kurulan stantlarda görkemli bir şekilde tanıtılmaya başlandı.

51 firma, 10 kooperatif, 16 kuruluş, 2 süt birliğinin stant açtığı festivalde; 20 ilçe tanıtılıyor. Gastronomi turizmi aracılığıyla; Balıkesir’in mutfak zenginliğini paylaşabileceği güçlü bir ortam olan festivale; bazı şehirler de misafir olarak katıldı.

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Balıkesir Aşçılar ve Pastacılar Derneği ile Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Birliği iş birliğinde düzenlenen ve 5 Haziran’a kadar açık kalacak festival kapsamında; birbirinden güzel yemek şovlar, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri, yöresel ürünlerin tadımı ile barana ve halk oyunları gösterisi de yapılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN