Balıkesirli Derya Nur Karaduman 65 Kiloda Türkiye Şampiyonu oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Yasemin Adar U20 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası, yapılan final karşılaşmalarının ardından sona erdi. Balıkesirli Derya Nur Karaduman 65 Kiloda Türkiye Şampiyonu oldu

PAYLAŞ

Dünya ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra Tokyo Olimpiyatlarında kadınlarda ülkemize ilk madalyayı getiren Balıkesirli güreşçi Yasemin Adar adına düzenlenen turnuvaya 32 ilden 220 sporcu katıldı. Birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan şampiyona finalini Organizasyon Kurul Başkanı Mehmet Eroğlu, Balıkesir Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı İrfan Sarıgül, Karesi Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Adem Özalp ile çok sayıda sporsever takip etti. 
Şampiyonada Balıkesirli Derya Nur Karaduman da 65 kiloda mücadele etti. Antalya Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü 2. Sınıf öğrencisi olan ve Antalya Büyükşehir Belediyesi sporcusu olan Derya Nur Karaduman güzel bir mücadele örneği vererek Yasemin Adar U20 Kadınlar Türkiye Güreş Şampiyonası 65 kiloda kürsüye 1. Sırada çıktı.

Balıkesirli Derya Nur Karaduman 65 Kiloda Türkiye Şampiyonu oldu

Derya’nın Balıkesir’in Maltepe Mahallesi’nde ikamet eden ailesi de güreşleri büyük bir heyecanla takip etti. Şampiyon olan başarılı güreşçiyi babası Yalçın Karaduman, annesi Zerrin Karaduman, kendisi gibi güreşçi olan ve turnuvada 57 kiloda güreşerek ilk turda elenen kız kardeşi Pınar Karaduman büyük bir sevinç ve gururla ilk kutlayanlar oldu. Baba Karaduman:” Tebrikler gururum Allah yolunu bahtını açık etsin, şampiyonluk en çok da sana yakışıyor. Daha nicelerine yolun başındayız” dedi. 
Derya Nur Karaduman da “Bir Türkiye Şampiyonasının daha sonuna geldik. Başta İlkay Kaya hocama ve aileme çok teşekkür ederim iyi ki varsınız hepinize çok teşekkür ederim” diyerek sevincini sosyal medya aracılığıyla paylaştı. 
İki gün süren ve 50, 53, 55, 57, 59, 62, 65, 68, 72 ve 76kg’da mücadelelerin yapıldığı şampiyonanın sonunda müsabakaları yöneten hakemlere Federasyon yönetimi tarafından çeşitli hediyeler verildi.
TURNUVADA DERECEYE GİREN SPORCULAR:
53 kg: 1. Şevval Çayır, 2. Fatma Kızmaz, 3. Şeyma Kızmaz – Büşra Koç
53 kg: 1. Sevim Akbaş, 2. Başak Duman, 3. Belinay Canlı – Sıla Aykut
55 kg: 1. Tuğba Demir, 2. Kübra Yavuz, 3. Semanur Kanlı – Bedriye Aksu
57 kg: 1. Melda Dernekçi, 2. Gamzenur Kamaz, 3. Şevval Karskaya – Nazar Kaya
59 kg: 1. Dilan Tan, 2. Rabia Melisa Bayır, 3. Damla Ay – Çağla Yarım
62 kg: 1. Büşra Efe, 2. Nergiz Pul, 3. Hatice Naz Dayı – Elmas Çelik
65 kg: 1. Derya Nur Karaduman, 2. Seda Başgül, 3. Medine Kübra Keskin – Songül Alpkaya
68 kg: 1. Ayşe Erkan, 2. Nazmiye Budak, 3. Tuğba Altun – Eylem Othan
72 kg: 1. Bukrenaz Sert, 2. Nazar Bektaş, 3. Tülin Öztürk – Nazar Batır
76 kg: 1. Melisa Sarıtaş, 2. Ümmühan Duran, 3. Ayşenur Yıldız – Melike Kozgun
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN