BAÜN Hastanesi Hasta ve Ameliyat Sayılarında Rekor Kırıyor

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi son yıllarda hizmet verdiği hasta ve gerçekleştirilen ameliyat sayılarında gösterdiği yüksek performansla dikkat çekiyor. Sağlıkta çekim merkezi kimliği ile Balıkesir ve bölgede önemli bir sağlık kuruluşu olan BAÜN Hastanesi, fiziki kapasitede yeni bir gelişim olmamasına karşın, tüm alanlarda hizmet rekorları kırdı.

PAYLAŞ

2024 yılının ilk 6 ayında oluşan veriler ve önceki dönem verilerine göre; ayaktan sağlık hizmeti sunumunda %37,6, ameliyat sayılarında %27,1, A grubu (üst düzey nitelikli cerrahi) ameliyat sayılarında ise %18,4 artışa imza atan BAÜN Hastanesinde Acil Servis hizmetlerinde ise artış oranı %67’ye ulaştı. Buna göre 2024 yılı ilk 6 aylık dönemde ayaktan sağlık hizmeti sunumu gerçekleştirilen hasta sayısı 211.613, ameliyat sayısı 13.917, A grubu ameliyat sayısı 1.040 ve acil servisten hizmet alan hasta sayısı da 30.891 oldu.

BAÜN Hastanesi Hasta ve Ameliyat Sayılarında Rekor Kırıyor
Konu hakkında bilgiler veren Balıkesir Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar, üniversite hastanesinde ek bina inşaatları ile kapasite artışı çalışmalarının da sürdüğünü hatırlatırken; mevcut kapasitesinin verimli kullanımı, teknolojik yatırımlar ve nitelikli personelin özverili çalışmaları ile hizmet sayılarında önemli artışlar sağlandığını dile getirdi. Başhekim Çağlar, hastanenin çalışmalarına destekleri dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’ya ve üniversite üst yönetimine de teşekkür etti.

BAÜN Hastanesi Hasta ve Ameliyat Sayılarında Rekor Kırıyor
Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu da hastanenin mevcut durumu ve gelecek hedefleri hakkında değerlendirmelerde bulunarak,  hastane yönetimini, öğretim üyelerini ve sağlık personelini elde edilen başarılı sonuçlar dolayısıyla tebrik etti. Üniversite yönetimi olarak hastanenin faaliyetlerini yakından takip ederek desteklemeyi sürdürdüklerini ifade eden Rektör Oğurlu, elde edilen başarılı sonuçların, henüz kapasite artışı gerçekleşmeden yakalanmasının daha da kıymetli olduğunu vurguladı. Rektör Oğurlu bundan sonraki amaçlarının yakın gelecekteki kapasite artışı ile birlikte Balıkesir’in gözbebeği olan üniversite hastanesindeki büyümeyi nitelikli ve sürdürülebilir kılmak olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN