BAÜN Hastanesi, Sağlıkta Çekim Merkezi Kimliği İle Faaliyetlerini Sürdürüyor

Balıkesir ve çevresinde, sağlıkta çekim merkezi kimliği ile faaliyetlerini sürdüren Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesinde, kapsamlı birçok cerrahi işlem de başarıyla gerçekleştiriliyor.

PAYLAŞ

Balıkesir ve çevresinde, sağlıkta çekim merkezi kimliği ile faaliyetlerini sürdüren Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesinde, kapsamlı birçok cerrahi işlem de başarıyla gerçekleştiriliyor. Trafik kazasına bağlı her iki bacağında kırık bulunan hasta da, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı bünyesinde, kırıkların karmaşık yapısına uygun olarak seçilen iki farklı teknikle aynı ameliyatta ameliyat edildi.

Doç. Dr. Aziz Atik: “İki Ayağa Aynı Ameliyatta İki Farklı Teknik Kullanıldı”

Gerçekleştirilen ameliyatla ilgili bilgiler veren Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Atik; “Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde kamyonu sürücüsü olarak görev yapan ve geçirdiği trafik kazasında iki bacağı birden kırılan hastamız, Burhaniye Devlet Hastanesindeki acil müdahalesinin ardından hastanemize yönlendirildi. Yapılan değerlendirmede hastamızın bacaklarında aynı zamanda ileri derece enfeksiyon olduğu tespit edildi. Ameliyat öncesinde 12 gün boyunca enfeksiyon ve yara tedavisi uygulanan hastamızın bacakları, aynı ameliyatta iki farklı teknikle ameliyat edildi. 7 saat süren ameliyatta hastanın sol kaval kemiğine kasnaklarla yapılan ‘İlizarov yöntemi’ ile özel bir kemik sabitleme işlemi uygulandı. Sağ ayak bileğine ise çok parçalı bir kırık olduğu için yandan, önden ve iç taraftan olmak üzere 24 adet vida ile 3 yönden plaklama yapıldı. Paramparça olmuş sağ ayak bileği bu şekilde yeniden birleştirildi ve eklemin gerginliği korunarak yeniden bir ayak bileği oluşturdu. Antibiyotik ve ödem tedavisi devam eden, aynı zamanda rehabilitasyona başlanan hastamızı yürütmeye başlıyoruz. Taburculuk sonrası kontrollerle sürece devam etmeyi planlıyoruz” dedi. Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler veren Doç. Dr. Aziz Atik, 4 öğretim üyesi ve 13 araştırma görevlisinin yer aldığı klinikte, el ve mikrocerrahi ameliyatları, menisküs, kıkırdak, ön çapraz bağ gibi diz ve spor yaralanmaları ile ilgili ameliyatlar, kapalı (artroskopik) işlemler, protez ameliyatları, çocuk ortopedik işlemleri, belirli tümör ameliyatları, kas iskelet sistemi travma ameliyatları gibi alanla ilgili pek çok ameliyatın yapıldığını söyledi.

BAÜN Hastanesi, Sağlıkta Çekim Merkezi Kimliği İle Faaliyetlerini Sürdürüyor

Ameliyatı gerçekleştirilen Hüseyin Koç da tedavi sürecinde kendisine yardımcı olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş’a, Doç. Dr. Aziz Atik’e ve hastane personeline teşekkür etti.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN