BTO Başkanı Rahmi Kula'dan 3 Yeni Destek Hakkında Açıklama

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Pandeminin etkileri ve ekonomideki dalgalanmalar nedeniyle iş dünyası uzun süredir finansmana erişim sıkıntısı yaşanmasından dolayı açıklanan Kredi Garanti Fonu Kefaleti ile üç yeni destek uygulama konulduğunu belirtti.

PAYLAŞ

Kula; “Pandeminin etkileri ve ekonomideki dalgalanmalar nedeniyle iş dünyası uzun süredir finansmana erişim sıkıntısı yaşamaktadır. Bu noktada, açıklanan Kredi Garanti Fonu Kefaleti ile üç yeni destek uygulama konulmaktadır. “dedi.
Rahmi Kula paketlerin içeriğini anlatarak firmalar için memnuniyet verici olarak karşıladığını belirtti.

“Bu destek paketleri şunlardır: 

İşletme Harcamalarında Kartlı Ödeme Desteği: KOBİ ve KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimini sağlamak amacıyla kullandırılacak.

Yatırım Destek Paketi: Kalkınma planlarındaki öncelikli sektörlerden başlayarak, katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalara kullandırılacak. 

İhracat Destek Paketi: Döviz kazandırıcı faaliyet yürüten ve ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ’lere kullandırılacak.

Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 60 milyar TL’lik üç yeni destek paketinin piyasaya olumlu yansıyacağına inanıyorum.
 
Yeni desteklerle, işletme sermayesi gittikçe eriyen, kamu ve özel bankalardan krediye erişimde sıkıntılar yaşayan firmalarımız için memnuniyet verici olarak karşılıyorum. Paketin detaylarının belli olması ile kullanılacak finansmanın maliyetlerinin de uygun olmasını ümit ediyoruz. 

İş Dünyasına hayırlı olmasını diliyorum. “

Saygılarımla, 

Rahmi KULA
Balıkesir Ticaret Odası 
Yönetim Kurulu Başkanı 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN