CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI: BALIKESİR'İN SAĞLIK YATIRIMLARI GECİKİYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir'in 3 önemli sağlık yatırımı ile ilgili sıkıntıları Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na anlattı. Balıkesir Devlet Hastanesi ve Edremit Devlet Hastanesi'nin bitirilmesinin geciktiğini, Bandırma'ya da yeni bir devlet hastanesi yapılması gerektiğini belirten CHP'li Sarı, 'Ertelenerek, ötelenerek yaklaşık dört beş yıldan beri gündemde olan 'Yapıyoruz.' 'Yapacağız.' 'Bitti.' 'Bitecek.' söylemleriyle Balıkesir'in bu anlamdaki temel yatırımları, sağlık yatırımları gecikmektedir' dedi.

PAYLAŞ

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’nda yeni atanan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun bilgilendirme toplantısına katıldı. Balıkesir’deki sağlık sorunlarını Bakan Memişoğlu’na anlatan CHP’li Sarı, şunları söyledi:

“BALIKESİR DEVLET HASTANESİ ATIL BIRAKILIYOR”

Balıkesir Devlet Hastanemiz yaklaşık 2017-2018 yıllarında yenilenmek üzere projeye çıktı, ihaleye çıktı. 400 yataklı ve 1 milyar 412 milyonluk bir bütçeyle ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki yıl haziran ayında, on bir ay gibi bir süre kaldı ihalenin tamamlanmasına ama ortada hiçbir şey yok. Bu konuda yeterli denetim yapılmadığı düşüncesindeyim. Hastanenin atıl durumda bırakılması sağlık hizmetini Balıkesir'de aksatıyor. Çünkü yatak kapasitemiz yeterli değil, üniversite hastanemizin yatak kapasitesi 200'dü, bir üniversite hastanesi düşünün ki 200 yatakla hizmet vermeye çalışıyor, hayırseverler vesilesiyle bu 300'e çıkarılmaya çalışılıyor, Balıkesir'deki bazı iş adamları arkadaşlarımızın katkısıyla ek binalar yapılıyor ama oradaki açık, taşıma suyla değirmen döndürülmeye çalışılıyor. Balıkesir Devlet Hastanesinin yenilenerek aktif ve güncel bir şekilde Balıkesir sağlık hizmetine kazandırılmasını talep ediyorum.

“EDREMİT DEVLET HASTANESİ İÇİN ATILMIŞ BİR ADIM YOK”

Edremit Devlet Hastanesi’ndeki sorunlara dikkat çeken CHP’li Serkan Sarı, şöyle devam etti:

“Edremit Devlet Hastanesi, Körfez bölgemizdedir, yazın yaklaşık 2-3 milyon insanı ağırladığımız bir bölgedir. İstanbul'un, İzmir'in, Ankara'nın, çevredeki bütün büyükşehirlerin yazın tatil için geliyor, Ayvalık'tan tutun Edremit'e kadar, Altınova Körfezi'ne kadar Edremit Körfezi yoğun bir trafik yaşıyor ve hastalarımızın büyük bir çoğunluğu Edremit Devlet Hastanesinde yetersizliklerden dolayı hayatından oluyor, kalp krizine müdahalede ve diğer sağlık müdahalelerinde geç kalınıyor, yeterli donanımı yok. Bunlarla ilgili bir ihaleye çıkıldı, 300 yataklı bir hastane ihalesi, 1 milyar 397 milyonluk bir ihale, önümüzdeki sene bunun bitmesi gerekiyor ama atılmış bir adım yok. Bunun önümüzdeki sene bitmesi mümkün gözükmüyor. “Ertelenerek, ötelenerek yaklaşık dört beş yıldan beri gündemde olan ‘Yapıyoruz.’ ‘Yapacağız.’ ‘Bitti.’ ‘Bitecek.’ söylemleriyle Balıkesir'in bu anlamdaki temel yatırımları, sağlık yatırımları gecikmektedir.”

“BANDIRMA’NIN NİTELİKLİ BİR HASTANEYE İHTİYACI VAR”

“Aynı beklenti bizim 3'üncü büyük bölgemiz olan -3 coğrafi bölgeden oluşuyor Balıkesir Merkez, Güney Marmara ve Körfez olmak üzere- Bandırma bölgesinin de bu anlamda, bu niteliklere sahip bir hastaneye ihtiyacı olduğunu, devlet hastanesinin genişletilerek, yenilenerek güncellenmesi gerektiğini vurgulamak isterim.”

Hasta randevuları ile ilgili yaşanan sıkıntıları da Bakan Memişoğlu’na aktaran CHP’li Sarı, sağlık müdürü, hastane başhekimleri ile başhekimleri ile sorunu aşmaya çalıştıklarını, bu sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi. 

BAKAN MEMİŞOĞLU: ŞEHİRLERE GİTMEDEN ÖNCE EKİP GÖNDERECEĞİM

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu milletvekillerini bilgilendirdiği toplantıda, şehir ziyaretlerini gerçekleştirmeden önce o şehirlere ekip göndereceğini ve şehrin röntgenini çekeceğini söyledi. Bakan Memişoğlu, “Bizim iyi niyetli olduğumuzu bilmenizi istiyorum, eleştiriye açık olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Şehirlere gitmeden önce, bir ekip göndereceğim. O ekip önce şehrin röntgenini çekecek. Yani eksiği nedir diye siyasetçileriyle konuşacak, herkesle konuşacak. Ben gittiğim zaman ben sağlık yöneticileriyle muhatap olacağım. Bunu bilmenizi istiyorum. O gönderilen ekip sizi ve sizinle ilgili fikir alınacak insanları ziyaret edip görüşlerinizi alacaklar. İnşaatlarla ilgili, maliyetlerle ilgili bazı sıkıntıları gördüm, duydum, analiz edeceğim, ondan sonra da elimden geldiğince çözmeye çalışacağım” diye konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN