CHP'den Manyas Çıkarması

Cumhuriyet Halk Partisi saha çalışmalarına devam ediyor. Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, İl Başkanı Serkan Sarı, 20 ilçe başkanı ve il genelindeki belediye başkanlarının katılımıyla Manyas'ta pazar yerini ve kahvehaneleri ziyaret etti.

PAYLAŞ

Pazarcı esnafı ve vatandaşla buluşan CHP'liler, esnafın ve vatandaşın sorunlarını dinledi. Vatandaşların pazar fiyatlarından şikayetçi olduklarını gözlemlediklerini ifade eden CHP heyeti, kahvehanelerde de Manyaslılarla buluştu. Ardından Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın gelen faturalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Gelen faturaların iki  ayda  iki buçuk kat arttığına dikkat çeken Akın " insanlar faturalarını dahi ödeyemiyor. Türkiye'de insanlar sokaklara çıkmaya başladı. Bir yandan enerji krizi yaşanırken, saray faturayı halka kesiyor. Bu durum artık kabul edilemez. 21.yüzyılda 48 saat Isparta'yı elektriksiz bıraktılar. Bizden önce mumla oturuyorlar, gaz lambası kullanıyorlardı diye ezbere konuşuyorlar. Bugün de işte Isparta ışıksız kaldı. Kendilerinden önceki günleri vatandaş mumla arıyor. Biz öyle erken seçim falan istemiyoruz hemen  derhal seçim istiyoruz. Artık vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. " dedi.

HaberCHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise pazarcı esnafının ve pazara  çıkan vatandaşın nabzını tuttu. Çoğu üreticinin kendi ürettiği ürünleri olduğunun, al satçının olmadığının altını çizen Aytekin " bu tabloya rağmen, fiyatlar ateş pahası. Burada bile biberin kilosu en az 25 TL.  Dört kişilik bir evin hiçbir özel, lüks ihtiyaç olmaksızın sadece 1 hafta kendine yetecek temel besinleri aldığını varsaydığımızda haftalık 300 ile 400 TL arasında bir harcama çıkıyor. Bu fiyatları alsatçılık yapmayan kendi ürününü pazara getiren üreticilerin tezgahında bile bu seviyede. Ürünlerin girdi fiyatları ateş pahası. Sarayda insanların adını bilmedikleri meyveleri tüketiyorlar. Nar portakal karıştırın diyorlar 1 kilo nar 15 TL. Kendisi para harcamadığı için vatandaşın cebine düşen yangından habersiz. Birçok pazarcı ise pazara çıkmıyor. Vatandaşın alım gücü düşmüş, biz pazara çıkıp ne satalım diyor. Vatandaş ise tezgah altına düşen ürünleri daha ucuzdur dyerek tercih ediyor. AKP'nin 20 yıl sonunda yarattığı şey mutlak yoksulluk oldu." ifadelerine yer verdi.

HaberCHP İl Başkanı Serkan Sarı ise şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi olarak Balıkesirimizi ilçe ilçe sokak sokak gezmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda ilçe başkanlarımız, milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızla aylık toplantımızda Manyas'ta buluştuk. Toplantı öncesinde de Manyas pazarımız ve esnafımızı ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Dokunduğumuz her tezgahtan da her vatandaştan da aynı feryadı duyuyoruz. AKP'nin yarattığı bu enkazı hep birlikte kaldıracağız. Kimse umutsuzluğa kapılmasın,  Genel başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun da dediği gibi geliyor gelmekte olan. Bu ülkeyi biz kurduk, yine biz kalkındıracağız.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN