CHP'nin 'Şevval Sam' çarkı! Milyonlar böyle çarçur ediliyor

CHP'li Konak Belediyesi'nin şarkıcı Şevval Sam'a 29 Ekim konseri için 5.300.000 TL ödeme yapacağı gündeme geldi. Ancak Konak Belediyesi gibi birçok CHP'li belediyenin 2024 yılında Şevval Sam'a konser verdirdiği ortaya çıktı. 

PAYLAŞ


Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde yandaş sanatçılara "konser organizasyonu" adı altında çekilen kıyakların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak bütçe yetersizliği nedeniyle hizmet üretmekte zorlandığını belirten CHP'li Konak Belediyesi'nin şarkıcı Şevval Sam'a 29 Ekim konseri için 5.300.000 TL ödeme yapacağı gündeme geldi. Ancak Konak Belediyesi gibi birçok CHP'li belediyenin 2024 yılında Şevval Sam'a konser verdirdiği ortaya çıktı. 
CHP’nin Şevval Sam çarkı! Milyonlar böyle çarçur ediliyor
CHP'li belediyelerde düzenlenen konser organizasyonları, yandaş sanatçılara çekilen kıyak iddialarıyla kamuoyunun gündemini meşgul etmeye devam ediyor.
Son olarak, bütçe yetersizliği nedeniyle hizmet üretmekte zorlandığını açıklayan ve 17 Nisan 2024'te iflasın eşiğinde olduklarını belirtip "Borç içinde bir belediyeyiz. Bunu söylemekten hiç yüksünmüyorum. Gerekirse pankart asarım" diyen CHP'li İzmir Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Şevval Sam konseri için dudak uçuklatan bir meblağı gözden çıkardı.
"Vigor Sanat" isimli şirkete 2 saatlik konser için verilen ihaleye göre CHP'li Konak Belediyesi Şevval Sam'ın 29 Ekim konseri için 5.300.000 TL ödeme yaptı.
Ancak mesele yalnızca bu konserle sınırlı değil.
10 BELEDİYE LİSTEDE
2024 yılı boyunca birçok CHP'li belediyenin Şevval Sam'a milyonlarca liralık konserler düzenlediği ortaya çıktı.
Her 29 Ekim'de Atatürk maskeli İzmir söğüş! 
2024 yılı içinde Şevval Sam'ın "konser" verdiği CHP'li belediyeler şu şekilde:
8 Mart – CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi
19 Mayıs – CHP'li Üsküdar Belediyesi
15 Haziran – CHP'li Bandırma Belediyesi
17 Haziran – CHP'li Süleymanpaşa Belediyesi
28 Haziran – CHP'li İzmit Belediyesi
15 Temmuz – CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi
30 Ağustos – CHP'li Manavgat Belediyesi
6 Eylül – CHP'li Afyonkarahisar Belediyesi
14 Ekim – CHP'li Muğla ve Bodrum Belediyeleri
29 Ekim – CHP'li Konak Belediyesi
HALKIN PARASI NEDEN ÇARÇUR EDİLİYOR
Bu konser organizasyonları, belediyelerin mali durumu göz önünde bulundurulduğunda daha da dikkat çekiyor. Birçok CHP'li belediye, SGK'ya borcunu ödemezken, bütçe yetersizliği nedeniyle hizmetlerini aksatmakta zorlanırken, sanatçılara astronomik konser ücretleri ödemesi büyük tepki topluyor. (CHP'li İBB de 2019 yılında Sam'a 760 bin liralık kıyak çekmiş ve tepkilere sebep olmuştu)
CHPnin Şevval Sam çarkı! Milyonlar böyle çarçur ediliyor
RANT SİSTEMİNDE BAŞKA ŞARKICILAR VAR MI?
Şevval Sam'a yapılan bu ödemeler, CHP'li belediyelerde uzun süredir devam eden bir rant sisteminin parçası olarak değerlendiriliyor. Bu durumun uzun süredir devam ettiği belirtilirken Sam gibi CHP'li belediyelerden sistematik şekilde "konser" alan sanatçılar merak ediliyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN