Doğal Şehir Sındırgı EMİTT 2022'ye Damga Vuracak

Balıkesir'in Sındırgı Belediyesi, 9 -12 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü'nde iki yıl aradan sonra gerçekleşecek olan 'Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT)'e damga vuracak değerleri ile Balıkesir standında yer alacak.

PAYLAŞ

Tarih, kültür, turizm potansiyelini bünyesinde barındıran doğal şehir Sındırgı, ön plana çıkan birçok değeriyle fuarda tanıtacak. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, göreve geldiği günden bu yana fuar ve festivalleri tam anlamı ile değerlendirerek ilçesi adına başarılı tanıtım organizasyonlarına imza atmaya devam ediyor. Sındırgı ile başlayan başarı dolu serüven Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Tanıtma Komisyonu başkanlığı görevi ile Balıkesir’in geneline yayılıyor. 

HaberSındırgı Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Beylikdüzü Tüyap Fuar Merkezi’nin 3. Salonda B521 nolu Balıkesir standında ilçenin tanıtımını yapacak. Doğal şehir ünvanını tescilleyen leylek figürü ve Yağcıbedir halıları ile katıldığı her fuarda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Sındırgı Belediyesi yöresel oyunlardan, güreş gösterilerine kadar birçok farklı yeniliği de fuar alanında sergilemeye hazırlanıyor. 

HaberEMİTT 2022’nin en büyük sürprizi ise 9 Şubat 13.00 da gerçekleştirilecek Yağcıbedirden Modaya Yolculuk defilesi olacak. Coğrafi işareti Sındırgı’ya ait 3000 yıllık kültür ve her motifinde ayrı bir hikaye barındıran Yağcıbedir halılarından esinlenilerek Çoban Stilist Mustafa Şahin’in çizimleri ile Akpınar Yaşam Merkezi kadınları tarafından dikilen özel tasarım kıyafetlerin ilk bölümü fuara özel defilede tanıtılacak. Tasarım kıyafetlerin hikâyesi ve tamamı ise 1- 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek Uluslararası Sındırgı Yağcıbedir Halı, Kültür ve Sanat Günleri özel defilesinde görücüye çıkacak. Ünlü mankenler Gizem Özdilli ve Ece Gürsel tarafından özel tasarım kıyafetler EMİTT 2022 açılış programında sergilenecek. 
Özel tasarım kıyafetlerin görücüye çıkacağı Yağcıbedirden Modaya Yolculuk defilesinin yanı sıra, Yağcıbedir Halı dokuma etkinliği, uçan halı yarışmaları, yöresel halk oyunları ekibi, güreş takımının muhteşem gösterisi, Sındırgı’nın uçan leyleği fuar boyunca ziyaretçilerin hoş vakit geçirmelerini sağlayarak ilçenin ve Balıkesir’in tanıtımına katkı sunacak. 

HaberSındırgı’nın tarihi, kültürel ve turistik potansiyeli ile tam bir turizm cenneti olduğunu kaydeden, Balıkesir’in bütünüyle ele alınarak tanıtılacağını belirten Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, " 9 – 12 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarda ilçemizi tanıtacağız. EMİTT Fuarı için hazırlıklarımız tamamlandı. EMİTT Fuarı dünyanın en büyük turizm fuarlarından biri. Her yıl olduğu gibi burada ilçemizi ve ilimizi tanıtacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin eşsiz tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtacağız. Keşfedilmeyi bekleyen saklı cennetimiz olan termal otellerimizi, termal turizm alanlarımızı ve kültürel alanlarımızın tanıtımını yapacağız. Özellikle kısa bir süre içerisinde güzel bir ivme yakaladığımız hanımeli çarşımızdaki yöresel ürünlerimizi ve yörük bebeklerimizi tanıtacağız. Bu yıl farklı aktivitelerle ziyaretçilerimize görsel şölen yaşatacak ilimizi ve ilçemizi her değeri ile hafızalara kazıyacağız. Özel bir koleksiyon ve muhteşem bir defile ile ziyaretçilerimizi ağırlayacağız. Coğrafi işareti Sındırgı’ya ait 3000 yıllık kültür ve her motifinde ayrı bir hikaye barındıran Yağcıbedir halılarından esinlenilerek Çoban Stilist Mustafa Şahin’in çizimleri ile Akpınar Yaşam Merkezi kadınları tarafından dikilen özel tasarım kıyafetlerin ilk bölümü fuara özel defilede tanıtılacak. Bunun yanı sıra ilçemize ve Balıkesir’e özgü birçok yöresel aktivite de Balıkesir standında yer alacak. Bu senenin teması olarak Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz ilçelerimizin tamamını da ele alıyor. 20 ilçesi ve her değeri ile Balıkesir muhteşem bir coğrafya. Genelde Balıkesir, özde doğal şehir Sındırgı fuara damga vuracak. ” dedi.

Balıkesir standında ilçenin tabiî güzelliklerinden termal kaynaklarına, yöresel ürünlerine, 3 bin yıllık tarihi Yağcıbedir halılarından mahalli lezzetlerine kadar birçok unsur tanıtılacak.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN