Baski Haberleri
SON DAKİKA

Baski Haberleri

BAŞKAN AHMET AKIN, YÖNETİCİLERLE İLK TOPLANTISINI YAPTI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, görevi devraldıktan hemen sonra Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (BASKİ) görev yapan yöneticilerle ilk toplantısını gerçekleştirdi.

KARESİ’DE ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Vatandaş ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Dinçer Orkan, Karesi Belediyesi’nin altyapı sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başkan Orkan, “Paşaalanı’nın alt yapı sorununu yüzde 70 oranında çözdük. Eskiden Paşaalanı’nda göle dönen İŞKUR’un olduğu bölge gibi çoğu bölgede şu anda sel baskını yaşanmıyor” dedi.

KARESİ’DE ALTYAPI SORUNLARI ÇÖZÜLÜYOR

Vatandaş ziyaretlerini sürdüren Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Başkan Adayı Dinçer Orkan, Karesi Belediyesi’nin altyapı sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Başkan Orkan, “Paşaalanı’nın alt yapı sorununu yüzde 70 oranında çözdük. Eskiden Paşaalanı’nda göle dönen İŞKUR’un olduğu bölge gibi çoğu bölgede şu anda sel baskını yaşanmıyor” dedi.

BALIKESİR’İN SUYU; SAĞLIKLI, TEMİZ, GÜVENLİ VE KALİTELİ

Halk sağlığını her daim ön planda tutan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonu doğrultusunda çalışmalarını gerçekleştiren BASKİ ekipleri, 7/24 çalışarak şehrin dört bir yanına; sağlıklı, temiz, güvenli ve kaliteli içme suyu ulaştırıyor. Vatandaşlar da gönül rahatlarıyla musluktan akan suyu hem içiyor, hem de yemeklerinde kullanıyor.

EMNİYET GÖZ AÇTIRMADI

Susurluk’ta polis ekipleri bir eve düzenledikleri baskında ruhsatsız birçok silah ele geçirdi. Operasyonda bir şüpheli gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

BÜYÜKŞEHİR, EDREMİT’İN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR!

BalıkesirBüyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz liderliğindeki Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), Edremit’in su ve kanalizasyon altyapısını modernleştirmek için 610 milyon TL’lik dev yatırım gerçekleştirdi. BASKİ'nin çevre dostu yaklaşımı ve kaliteli hizmet anlayışıyla yaptığı bu büyük yatırım, Edremit’in geleceğini güçlendiriyor.

BÜYÜKŞEHİR, BANDIRMA’NIN GELECEĞİNİ İNŞA EDİYOR!

BASKİ, 1 Milyar 30 Milyon TL'lik DEV ALTYAPI YATIRIMIYLA BANDIRMA’YA GÜÇ KATTI!

Büyükşehir, üreticinin yanında

2 binden fazla üreticinin yararlandığı, 15 bin 842 hektarlık Manyas Ovası’nın kalbi Manyas Barajı, BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sulama sezonu öncesinde titizlikle bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Büyükşehir, Manyas Barajı Sulama Bölgesi’ni bakıma aldı

2 binden fazla üreticinin yararlandığı, 15 bin 842 hektarlık Manyas Ovası’nın kalbi Manyas Barajı, BASKİ Genel Müdürlüğü tarafından sulama sezonu öncesinde titizlikle bakım ve onarımdan geçiriliyor.

Başkan Yılmaz: ”Suya yüzde 15 İndirim kararı aldık!” 

BASKİ Genel Müdürlüğü Kasım Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı 1. Birleşiminde Meclis Balıkesir’in su fiyatlarıyla ilgili Başkan Yılmaz’dan indirim sözü geldi.

Büyükşehir Ekipleri Geceyi Ayakta Geçirdi

Dün gün boyu ve gece devam eden yağış ve fırtına nedeniyle meydana gelen, su baskını, ağaç devrilmesi, çatı uçması vb vakalar için Balıkesir Büyükşehir Ekipleri teyakkuz durumunu bütün gece de  sürdürdü.

BASKİ, ENTEGRE YÖNETİM SİSTEMLERİNDE KALİTESİNİ TESCİLLEDİ

“Suyun yönettiği değil suyu yöneten şehir Balıkesir” mottosuyla 7/24 şehre hizmet veren BASKİ; Kalite, Çevre, Enerji ve Bilgi Güvenliği yönetim sistemleri belgelerinin ardından şimdi de ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı belgesini alarak kalitesini bir kez daha tescilledi.

SERKAN SARI:AKP’NİN SAĞLIK POLİTİKALARI HEKİMLERİ İNTİHARA SÜRÜKLÜYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, insanları yaşatmak için emek veren hekim ve sağlık çalışanlarının yaşam mücadelesi verdiği belirterek, “Ne yazık ki hekim ve sağlık çalışanlarımızı ekonomik soykırım, güvencesiz çalışma hayatı, yoğun çalışma koşulları, idare baskısı

Mazgal Temizlikleri Aralıksız Devam Ediyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü, 20 ilçede yağmur suyu hatlarında ve mazgallarda temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mevsim yağışlarının başladığı döneme girilmesi üzerine BASKİ ve İtfaiye teşkilatları teyakkuza geçti.

BASKİ’de Yas, İki İşçi Görev Şehidi Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ’de çalışan iki işçi, bugün sabah saatlerinde Ovaköy’de gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

ZEYTİNLİ ARITMASINA BİROL ŞAHİN’DEN BELGELİ CEVAP

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada Edremit Zeytinli Artırması ile ilgili Edremit Meclis üyelerinin Hayır oyu vermesini şikayet etmesi üzerine yeniden alevlenen tartışmaya, bu gün yapılan BASKİ Genel Kurulunda bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin Zeytinli Artırması ile ilgili belgelerle ve cevap vererek açıklamalarda bulundu…

Büyükşehir’de İşçi Mağdur Edilmedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatı ile Büyükşehir Belediyesi ve BASKİ’de çalışan kadrolu işçilerin maaşları yüzde 65 oranında arttırılarak en düşük 15.167 liradan 25 bin liraya yükseltildi.

Altıeylül İçin Üretiyor Altıeylül İçin Çalışıyoruz

Altıeylül Belediyesi bozulan ve yıpranan yollara kilitli parke taşı, bordür döşeme ve kırsal mahallelerde tarla yolu açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Pamukçu’da BASKİ tarafından yenilenen altyapı sonrasında üst yapı yenileme çalışmaları da Altıeylül Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından yapılıyor.

BASKİ yaza hazır

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki BASKİ, yaz aylarında artan nüfusla birlikte su sıkıntısı yaşanmasının önüne geçecek önlemlerini aldı. Sağlıklı içme suyunun aralıksız sağlanması için dört koldan gerçekleştirildiği çalışmaların yanı sıra BASKİ ekipleri, olası büyük arızalara karşı ekipman ve malzemeleriyle teyakkuzda bekliyor.

BASKİ’den Önemli Uyarı !

BASKİ su tasarrufu konusunda uyarıyor... Balıkesir’in 286 günlük suyu kaldı... Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BASKİ, kuraklığa karşı aldığı önlemleri her geçen gün arttırıyor.

BASKİ Çalışanlarından Örnek Davranış

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü 1.İşletmeler Dairesi Başkanlığında görev yapan Cemal Erol ve Tahir Başaran, çalışmaları esnasında bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti.

BASKİ Genel Müdürlüğü Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı 2. Birleşimi

BASKİ Genel Müdürlüğü Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı 2. Birleşimi

Arıtma Sistemine Kavuştular. Küpeler Mahalle Halkından Teşekkür

Küpeler Mahallesi Ters Ozmoz Arıtma sistemine kavuştu.Köylü vatandaişlar bir araya gelerek sistemin kuruluşunda yardım ve emeği geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel YILMAZ’a,Altıeylül Belediye Başkanı Hasan AVCI’ya,BASKİ müdürü İzzet GÜNAL’a teşekkür ettiler.

Balıkesir’in su ayak izi haritası çıkarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, karbon ayak izinin ardından vatandaşların su ayak izini hesaplayabilecekleri sistemi devreye aldı. Sistemle israfın engellenmesi ve Balıkesir’in su ayak izi haritasının çıkarılması hedefleniyor. Ayrıca BASKİ Genel Müdürlüğü, su tasarrufu sağlanması ve suyun verimliliğinin artması amacıyla sözleşme yenileyen ve ilk defa abonelik işlemi yapan vatandaşlara ‘perlatör’ hediye ediyor.

BASKİ’den Tasarruf Çağrısı

BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, kente su sağlayan İkizcetepeler Barajında doluluk oranının yüzde 23, Gönen Barajındaki doluluk oranının ise yüzde 45 olduğunu açıklayarak suyun bilinçli kullanılması ve tasarruf yapılması konusunda Balıkesirlilere çağrıda bulundu.

BASKİ'den Duyarlılık...Kan bağışı Kampanyası Başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kan stoklarındaki azalma nedeniyle Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünde 2 gün sürecek kan bağışı kampanyası başlatıldı.

BASKİ, Osmaniye İçme Suyu Şebekelerini Tek Tek Onarıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesinde sosyal yardımlarını sürdürürken bir yandan da bölgenin şehir şebeke suyunda meydana gelen arızaları çözerek musluklardan suyun akmasını sağlıyor.

BASKİ Osmaniye için seferber oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi deprem bölgesi için tüm gücüyle seferber oldu. Büyükşehir, 313 görevli ve 216 araç ile Osmaniye’de görev yaparken; BASKİ 63 personel ve 43 araç ile arama-kurtarma çalışmalarına destek oluyor.

Ahmet Akın’dan Çiğ Süt Fiyatlarıyla İlgili Değerlendirme

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, süt fiyatlarının arz-talep dengesi ile olması gereken seviyeye gelmesine rağmen uluslararası şirketlerin baskısı nedeniyle süt üreticisinin mağdur edildiğini, AK Parti iktidarının bakanlarının ise bu mağduriyete seyirci kaldığını öne sürdü.