Best Haberleri
SON DAKİKA

Best Haberleri

TSKB’den BEST A.Ş.’ye 25 Milyon Euro Kredi

TSKB - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, BEST - Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. ile şirketin yenilenebilir enerji odaklı transformatör test laboratuvarı yatırımını desteklemek üzere 25 milyon Euro tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

Başkan Yırcalı: “Sorunları Göz Ardı Etme Lüksümüz Yok”

Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl "Gelecek Yüzyılı Karşılamak: Zorluklar ve Beklentiler" temasıyla 14'üncüsü düzenlenen Boğaziçi Zirvesi, 53 ülkeden 1000'e yakın katılımcıyla İstanbul’da gerçekleşti.

‘50 Peynirli Şehir Balıkesir’ son 25 yılın en iyisi seçildi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gourmand Awards 2023’e damgasını vurdu. Yarışmadan; Ekmek Şehri Balıkesir” kitabıyla 1.’lik, “Zeytin Ülkesi Balıkesir” kitabıyla 2.’lik kazanan Büyükşehir Belediyesi, “50 Peynirli Şehir Balıkesir” kitabıyla da son 25 yılın en iyisi seçilerek “Best of Best” ünvanını kazandı.

Dünyanın en iyi ekmek kitabı ‘Ekmek Şehir Balıkesir’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen ve dünyanın uluslararası tek yemek kitapları yarışması olan “Gourmand Ödülleri’nde “Ekmek Şehir Balıkesir” kitabıyla 1’inci seçilerek ülkesini gururlandırdı. Kitap, “Best in the World” (dünyanın en iyisi) etiketiyle basılma hakkı kazandı.

 “Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!” Filminin Galası Yapıldı

Batman'ın Kozluk ilçesinde 2017'de teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın hayatını ve öğretmenlik azmini beyazperdeye taşıyan, "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben!" filminin galası, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. 

Rona Yırcalı’dan Balıkesir Haber Tv’ye Ziyaret

Şehrimizin ve Türkiye’nin önemli sanayici ve iş adamlarından, BEST A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı bu sabah saatlerinde Balıkesir Haber TV’ye bir ziyarette bulundu.

Ticaretin 100 Yılını Anlatan Duayenler Ayakta Alkışlandı

Balıkesir Ticaret Odası tarafından Barış Aydın Meclis Salonunda gerçekleştirilen, Meclis Üyeleri, Komite Temsilcileri ve Basın mensuplarının katıldığı bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak BEST A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, önceki dönem Belediye Başkanlarından Ziyaettin Tan, Şehrimizin önemli esnaflarından Orhan Günvaran ve fotoğraf sanatçısı Ahmet Esmer katıldı. Moderatörlüğünü Balıkesir Haber TV Genel Yayın Yönetmeni Ramazan Karaca’nın yaptığı panel büyük bir ilgiyle takip edildi.

11 DOLANDIRICI YAKALANDI 10’U TUTUKLANDI

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü 5 İl’i kapsayan bir operasyonla, kendilerini Polis ve Mit olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 11 şüpheliyi yakaladı. Bir şüpheli serbest bırakılırken 10 dolandırıcı tutuklandı…

Best 2 Bin Çalışanıyla Piknik Yaptı

Yırcalı Holding kuruluşlarından Best A.Ş personeli ve ailelerinden oluşan yaklaşık 2000 kişi geçtiğimiz hafta sonu fabrika kampüsünde düzenlenen piknikte bir araya geldi.

Sıtkı Sahil İçin Balıkesir’e Veda Konseri

Uzun yıllar Balıkesir’de Türk Müziği ile ilgili değişik hizmetlerde bulunan ve artık memleketi olan Erzurum’a yerleşen Hoca, Bestekâr, Koro Şefi ve Sanat Yönetmeni Sıtkı Sahil’e bir Balıkesir’e veda konseri düzenleniyor. 

Aranan 47 Kişi Yakalandı; 26’sı Tutuklandı

Aranan 47 şahıs yakalanarak gözaltına alındı, sevk edildikleri Adliyedeki işlemlerin ardından 21 kişi serbest kaldı, 26 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

SYAL’de 157 Öğrencinin Mezuniyet Coşkusu

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde dereceye giren okul birincisi Ceyda Nur Akalın, okul ikincisi Mehlika Şeker ve okul üçüncüsü Halit Yılmaz’a ödül ve diplomaları düzenlenen törende verildi.

BEST Yeni Bir Dünya Rekoruna Daha İmza Attı

Dünyanın En Büyük Güçlü Ark Ocağı Fırın Transformatörü üretimini gerçekleştirdi. Nakil için yaklaşık 300 km lik yol 8 günde kat edilecek.

Türkiye Yüzyılına Mühür Vuracağız

Altıeylül Belediyesinin, 3. Kitap Fuarı’nda sahne alan Müzisyen Yücel Arzen ve Orkestrası konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hasan Can Kültür Merkezi’nde düzenlenen konserde dinleyiciler Yücel Arzen'in bestelediği eserler ile unutulmaz bir müzik gecesi yaşadılar.

Best Kadın Çalışanları Anlamlı Günde Buluştu

BEST - Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kadın çalışanlarının katıldığı bir kahvaltı etkinliğiyle kutladı.

BEST Deprem Bölgesini Aydınlatacak

Ülkemizi derinden sarsan, 10 ilimizi etkileyen depremler hepimizin yüreğini yaktı. Yaşadığımız acıyı tarif etmek zor. Yırcalı Holding ilk saatlerden itibaren kurtarma ve yardım faaliyetlerinin aktif bir parçası olarak harekete geçti ve kaynaklarını sahaya yönlendirdi. Ağırlığı 325 ton olan iki adet 100MVA trafo Hatay ve İskenderun trafo merkezine doğru yola çıkartıldı.

Altıeylül'de Unutulmaz Yücel Arzen Konseri

Altıeylül Belediyesinin sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetleri kapsamında düzenlediği Yücel Arzen ve Orkestrası konserine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Hasan Can Kültür Merkezinde düzenlenen konserde dinleyiciler Yücel Arzen’in bestelediği eserler ile unutulmaz bir müzik gecesi yaşadılar.

Rona Yırcalı : “Boğaziçi Zirvesi” Ülkemize Katkı Sağlayacak

UİP - Uluslararası İşbirliği Platformu’nun düzenlediği Boğaziçi Zirvesi'nin 13'üncüsü bu yıl 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul'da yapılacak. Bu yıl zirveye 47 ülkeden 100'ün üzerinde yabancı konuşmacının geleceği belirtilirken, 1500 civarında katılımcının yer alması bekleniyor.

Dalış Tutkunlarının Yeni Adresi

Balıkesir’in değerleri ve mitolojik kahramanları, Ege Denizi'nin en güzel koylarından Gömeç Gemiyatağı ve Tilki Koyu’nda oluşturulan Su Altı Heykel Galerisi’nde dalış tutkunları için sergileniyor. Heykellerin ilk ziyaretçisi, Dünya Serbest Dalış rekortmeni Şahika Ercümen oldu.

4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu 13 Ekimde Balıkesir’de

Türk Müziğinde; eğitim, araştırma, icra, besteleme, kurumsallaşma sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin ele alınacağı 4. Ulusal Balıkesir Türk Müziği Sempozyumu 13 -15 Ekim tarihlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.

Enerji Sektöründe Zirve Yine BEST’İN

Türk İş dünyasının AR-GE yatırımlarını ölçen “Turkishtime Ar-Ge 250 Araştırması” açıklandı. BEST, 2021 Enerji Sektöründe AR-GE’ ye En Fazla Harcama Yapan Şirketler Sıralamasında 80 milyon lira ile bu sene de 1. sırada yer alırken, Türkiye Genel sıralamasın da 31. oldu

Muharrem Hasbi Anadolu Lisesi'nden 167 Öğrenci Mezun Oldu

Düzenlenen törende okul 1. Zeynep Kocadağ, 2. Ahmet Kutay Yaşa ve 3. Sena Yetişir’e diploma ve ödülleri takdim edildi.

BEST Dünya'yı konuk etti

Dünya Gazetesi’nin 30’uncu Temsilciliğinin açılışı için düzenlenen törene katılmak üzere Balıkesir'e gelen gazetenin yönetici ve köşe yazarları törenin ardından BEST’e misafir oldu

BEST Çocukların Hayallerini Gerçekleştirdi

Nesillerdir eğitim gönüllüsü olan Yırcalı ailesinin Manisa Akhisar’da yaptırdıkları “Yırcalı Anaokulu’nda çocuklardan hayallerini çizmeleri istendi.

BEST İşçileri maaş zammını pastayla kutladı

 Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş Elektrik Üretim Atölyesi İşçileri, Toplu Sözleşmeden duydukları memnuniyeti TİS heyeti ve yöneticileriyle pasta keserek kutladı.

Mega Yıldız Lokantası'na 'En İyi Çorba’ Ödülü

Toplam Kalite Yönetimi alanında akademik ve uzman Türk insanlarınca kurulan sivil inisiyatif En İyi BEST tarafından Balıkesir'de düzenlenen anket ve araştırmalar sonucu etli çorba nerede yenir sorusu cevap buldu.

BEST’te e Zam İle Mutlu Son

BEST – Balıkesir Elektro Mekanik Sanayi Tesisleri A.Ş ile Türk Metal Sendikası Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri mutlu son ile tamamlandı.

Doktora saldıranlardan birisi tutuklandı

Balıkesir Devlet Hastanesi Acil Servisinde görev yapan doktora saldıran iki kişi, bugün adli mercilere sevk edildi. Saldırganlardan M.İ tutuklanırken, E.İ ise adli kontrol şartııyla serbest bırakıldı.