Bilim Haberleri
SON DAKİKA

Bilim Haberleri

Tübitak Bilim Olimpiyatları'nda Altıeylül Fen Lisesinden Büyük Başarı

TÜBİTAK Bilim Olimpiyatları'nda elde ettikleri başarılarla gurur kaynağı olan Balıkesir'in genç bilim insanları Altıeylül Fen Lisesi öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

Hasan Basri Çantay'ın Yaşamında Yer Alan Ahlaki Değerler

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, “II. Balıkesir Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyumda "Hasan Basri Çantay'ın Yaşamında Yer Alan Ahlaki Değerlerin İncelenmesi Algıları" Bildirisi de yer aldı.

Balıkesir Üniversitesinde, “II. Balıkesir Sempozyumu” Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, “II. Balıkesir Sempozyumu” düzenlendi.

SIRRI YIRCALI ANADOLU LİSESİNDEN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencilerimiz "Indonesia International Innovation Expo (IIIEX)" kapsamında düzenlenen "Bilim Proje Yarışması"nda "Dünya Birincisi" olarak Altın Madalya kazandı.

Minik Eller Büyük Hayaller gerçekleştiriyor

Minik Eller, Büyük Hayaller Etkinlikleri Okullarımızda Gerçekleştiriliyor Geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması amacıyla ''Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor'' temasıyla ''Minik Eller, Büyük Hayaller'' etkinlikleri tüm ilçelerde sürdürülüyor.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanı Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

"KUTADGU BİLİG" BALIKESİR İL PANELİ DÜZENLENDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan "Oku- Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında; Kutadgu Bilig Balıkesir İl Paneli İstanbulluoğlu Sosyal Bilimler Lisesi koordinesinde gerçekleştirildi.

Balıkesir'de Üniversiteliler deprem bölgesindeki öğrenciler için seferber oldu

Balıkesir Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri, deprem bölgesindeki öğrenciler için kırtasiye malzemeleri topladı. Hazırlanan 60 adet kırtasiye kolisi Gaziantep'in Nizip İlçesindeki bir ilkokula gönderilecek.

Balıkesir Üniversitesinde “Türkçenin Yüzyılı” Paneli

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı tarafından “Türkçenin Yüzyılı” başlıklı bir panel düzenledi.

“Bilim Ve Teknolojide Öncü Bir Balıkesir Hedefliyoruz”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Üniversitesi'nin düzenlediği "Türkiye'nin Kutup Araştırmaları Belgesel Gösterimi" ve Kutup Araştırmaları Türkiye Ekibi Lideri Prof. Dr. Burcu Özsoy'un konuk olarak katıldığı Söyleşi Balıkesir Üniversitesi Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Salonu’nda yapıldı.

Edremit’e Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi

Edremit Belediyesi Aralık ayı olağan meclis toplantısında Edremit’te üniversite kazandırmak adına önemli kararlar alındı.  Edremit’te Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak açılması planlanan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi için Ülkü Tepe olarak bilinen alanın tahsisine kararı verildi.

Dünya İkincisi BAÜN'lü Sporcudan Rektör Oğurlu'ya Ziyaret

Portekiz'de gerçekleştirilen Büyükler Wako Kickboks Dünya Şampiyonasında 60 kg. K-1 branşında Dünya İkincisi olan Balıkesir Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi Serdar Şayık, Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu’yu makamında ziyaret etti.

“İkinci Yüzyıla Girerken Ufuktaki Yeni Türkiye”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Uluslararası Vuslat Platformu tarafından düzenlenen “İkinci Yüzyıla Girerken Ufuktaki Yeni Türkiye” başlıklı konferansta siyaset, bilim, eğitim ve sağlık konuşuldu.

Vuslat Platformu Edremit’te Buluştu

Başkanlığını Hamza Cebeci'nin yaptığı Uluslararası Vuslat Platformu Ufuktaki Yeni Türkiye 2. Balıkesir Buluşmaları kapsamında İkinci Yüzyıla Girerken Siyaset, Sağlık, Bilim ve Eğitim Konferansı Edremi’te bir araya geldi.  Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz’ın ev sahipliği yaptığı ve 3 gün süren konferansta birçok farklı sektörden konuşmacılar sunumlar yaptı. 

Rektör Oğurlu, BAÜN’de Uluslararası Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Eğitimde, bilimde, sosyal alanlarda ulusal ve uluslararası düzeyde kabul gören eğitim odaklı, yenilikçi bir üniversite olan Balıkesir Üniversitesinde (BAÜN), Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, uluslararası öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi.

Donörden Canlıya “Eklem Yüzeyi Nakli” Gerçekleştirildi

Sağlık alanındaki teknolojik gelişmelerin ve güncel uygulamaların yakından takip edildiği Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Balıkesir ve çevresinde üst düzey nitelikli sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. Hastanede yapılan, “Balıkesir’de ilk” nitelikli işlemlerin bir yenisi de Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aziz Atik tarafından gerçekleştirildi.

Cumhuriyetin 100. Yılında TEKNOFEST Coşkusu

27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İzmir'de 5 gün boyunca sürecek olan Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'e, ilk üç gün içerisinde Balıkesir'den yaklaşık olarak 10 bin öğrenci katılım sağlayacak. Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST; bilim ve teknik alanda tüm gençlerin, öğrencilerin ürünlerini hazırlayıp sunma, bir festival havasında bir araya gelme, bilimsel etkinlikler yapma, savunma sanayisi ile ilgili gelişmeleri takip etme fırsatı sunuyor. Birçok kategoride yapılan teknoloji yarışmalarında öğrenciler ve farklı eğitim seviyelerinden katılımcılar projelerini sergiliyor.

Balıkesir'de "TÜBİTAK Proje Hazırlama Eğitimi" Başladı

Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 2237 Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında; Balıkesir'de 13 ilçeden 50 öğretmen, "2204 Öğrenci Araştırma Projeleri" başlığı altında eğitim almaya başladı.

BAÜN’de Cins Atlara Embriyo Transferi Yapılacak

Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesinde, İstanbul’dan getirilen 7 kısrak ve 1 erkek at üzerinde bilimsel çalışma yapılarak yapay döllenme yolu ile embriyo transferi gerçekleştirilecek. 

Farklı Bilimlerin Işığında Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları Düzenleniyor

Balıkesir Valiliği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi, ANASEM Anadolu Semiyotik Araştırmaları Derneği, TGÇ Türkiye Göstergebilim Çevresi, TAMGA-Türkiye Göstergebilim Araştırmaları Dergisi ve NE10 Şehir Araştırmaları ve Teknoloji Geliştirme Merkezi işbirliği ile düzenlenen “Farklı Bilimlerin Işığında Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları” gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Balıkesir, Bilimlerin Kavşağında…

Fransa, İtalya, İspanya ve Kolombiya’dan dünyaca ünlü göstergebilim uzmanı profesörler ‘Balıkesir Uluslararası Göstergebilim Buluşmaları’ için Körfez bölgemize geldi. Göstergebilim buluşmaları 28 Temmuz’a kadar devam edecek.

Başarılı Öğrencilerden Vali Şıldak'a Ziyaret

ISEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması ile TEKNOFEST ve TÜBİTAK Yarışmalarında üstün başarı gösteren öğrenciler Vali Hasan Şıldak’ı ziyaret etti.

"TÜBİTAK" Bölge Finalinde 11 Derece

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu "TÜBİTAK" tarafından düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi değerlendirmeleri sona erdi.

Burhaniye MYO’da 30. Yıl Mezuniyet Gururu

Burhaniye Meslek Yüksekokulu'nda 2022/2023 eğitim-öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Başkan Deveciler: “Gençlerimiz Geleceğimizdir”

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, 2022-2023 eğitim-öğretim tamamlanmasıyla, mezuniyet töreninde Burhaniye Uygulamalı Bilimler Fakültesi (BUBFA) öğrencileri ile buluştu.

Balıkesirli Öğrencilerin Gurur Verici  Dünya Başarısı

Dünya'nın en büyüğü ve en prestijli yarışması olan "Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı" ISEF'te TÜBİTAK tarafından ülkemizi ve ilimizi temsil eden Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni ve öğrencileri Biyokimya alanında ülkemize dünya üçüncülüğü kazandırdı.

BAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesinde Uluslararası Ebeler Günü Kutlandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık bilimleri fakültesi Ebelik Bölümü tarafından,5 Mayıs Uluslararası Ebeler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Balıkesir Şehir Hastanesinde GETAT Hizmetleri Veriliyor

Genel enerji, otonom ve hormonal sistemleri arasında dengenin sağlanması, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için modern tıbbın yanında tamamlayıcı olarak uygulanan ve bilimsel dayanakları olan yöntemler eşliğinde, hekimlerce muayene edilerek uygulamanın yapılmasına karar verilen hastalar GETAT merkezinde tedavi görüyor.

KARESİ BİLSEM GURURLANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri Aslı Ece Yılmaz ve Azra Demirkapılar öğretmenleri Pınar Sabaz danışmanlığında hazırlamış oldukları projeleri ile ABD'de düzenlenecek olan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışmasında ülkemizi temsil etmek üzere yola çıkmadan önceden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret ettiler.

Karesi Belediyesi’nden Bilsem’e Kütüphane

Karesi Belediyesi tarafından Balıkesir Bilim ve Sanat Merkezinin (BİLSEM)’e kazandırdığı kütüphanenin açılışı yapıldı. Kütüphanenin kitapları ise öğrenci ve veliler tarafından bağışlandı.