Burhaniye Haberleri
SON DAKİKA

Burhaniye Haberleri

ÇOCUK BAŞKAN MAKAMI DEVRALDI

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve geleneksel hale gelen, çocukların temsili olarak yönetici koltuğuna oturmaları töreninde, Burhaniye Belediye Başkanlığı koltuğu Can Kuyumcu’ya emanet edildi.

BAŞKAN AKIN’DAN KÖRFEZ ÇIKARMASI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın; Ayvalık, Gömeç, Burhaniye ve Edremit ziyaretleriyle Körfez çıkarması yaptı. Vatandaşlarla bir araya gelip hayata geçireceği hizmetleri anlatan Başkan Ahmet Akın, "Kimseyi ayırmadan çalışacağız” dedi.

Burhaniye Bayramı Parkta Kutladı

Ramazan Bayramı Burhaniye’de kutlandı. Her sene geleneksel olarak yapılan Bayramlaşma töreni Burhaniye Turan Bayraktar Parkında gerçekleştirildi.

Burhaniyeliler Kadir Gecesi’nde İftarda Buluştu

Burhaniyeliler, Kadir Gecesi’nde her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Meydanı’nda iftarda buluştu. Burhaniye Belediyesi’nin düzenlediği iftar davetinde meydan 7’den 70’e Burhaniyelilerle dolarken Ramazan ruhu Burhaniye’de yaşandı. İftara 6000 kişi katıldı.

Deveciler, ilçesine gelen Büyükşehir yatırımını engelliyor

Başkan Yücel Yılmaz’ın, Burhaniye’ye açacağı BALBUCKS’ın seçime kadar açılmaması için alanın önüne engel olarak kamyon çektiren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, beton atma makinesinin geçmesini engelliyor. Deveciler’e seslenen Başkan Yılmaz “Bir de Burhaniye’ye Büyükşehir Belediyesi ne masraf yapmış, yaptıysa ben istifa ederim demiş. Tabii seçime kalmış 3 gün, sonra zaten bırakacaksın, böyle bahane aramana gerek yok” dedi.

Koyun satışıyla vatandaşları dolandırdı

Burhaniye’de ileri tarihli EFT işlemi yaparak vatandaşlardan koyun satın alan dolandırıcılar, satın alma işlemi bitince EFT'yi iptal ederek kayıplara karıştı. Jandarma ekipleri, dolandırıcıları yakaladı.

JANDARMA GÖZ AÇTIRMIYOR

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; uyuşturucu madde, silah, mühimmat imal ve ticaretine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Karesi, Altıeylül ve Burhaniye ilçelerinde uyuşturucu madde, silah, mühimmat imal ve ticareti suçu işlediği tespit edilen şüphelilerin yakalanmasına yönelik (2) ikamet adresi ve (1) araçta 19 Mart 2024 tarihinde operasyonlar gerçekleştirildi

5 Bin 980 Adet Sigara Ele Geçirildi

Burhaniye ilçesinde polis tarafından yapılan operasyonlarda, 5 bin 980 adet kaçak makarona doldurulmuş içime hazır sigara ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda, bir araçta 4 bin 900 adet sigara bulunurken, bir iş yerinde ise bin 80 adet sigara ele geçirildi. Toplamda 5 bin 980 adet sigara muhafaza altına alındı.

Turhan Çömez, Burhaniye’de seçim bürosu açılışına katıldı

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Op. Dr. Turhan Çömez, Burhaniye’deydi. İYİ Parti Burhaniye seçim bürosu açılışına katıldı. Partiye katılan üyelere rozetlerini taktı.

Burhaniye’de, 6 Şubat Depremi 04:17’de Anıldı

Geçtiğimiz yıl asrın felaketini yaşadığımız 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olmak üzere 11 ilimizi birden etkileyen iki ayrı, yıkıcı depremler olmuştu. 6 Şubat Depreminin yıl dönümü için depremin olduğu saatte, 04.17’de Burhaniye Cumhuriyet Meydanında anma töreni gerçekleştirildi.

Burhaniye’de Zeytinyağlı Lezzetler Yarıştı

Burhaniye Belediyesi tarafından “19. Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” kapsamında düzenlenen “Ödüllü Yöresel Yemek Yarışması” yoğun ilgi ile Hüsnü Pazarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Burhaniye’de Zeytin Hasat Festivali ve Deve Güreşleri Başlıyor

Bu yıl 19.su düzenlenecek olan ve geleneksel hale gelen “Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali” 27-28 Ocak tarihlerinde gerçekleşecek.

Ören Plajında Yapılan Beton Set Yıkıldı

Geçtiğimiz günlerde Basın ’da çıkan haberlere kayıtsız kalmayan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Ören Sahili, Paprika Beach işletmesinin önünde yapılan ve kıyı kenar çizgisinde bulunan alana izinsiz olarak yapılan beton setlerin tamamı için yıkım talimatı verdi.

Sahil Güvenlik Zamansız Avlanma ve Satışa Dur Dedi

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TCSG-6 Sahil Güvenlik Kontrol Timi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, zamansız avlanan  ürünlere el koyarak naklini engelledi.

Burhaniye Belediyesi Yoğun Yağışın İzlerini Temizliyor

İl genelinde birçok noktada etkili olan sağanak yağış ve fırtına sonrasında gelişen dere taşkınları ile birlikte sahil kenarlarına kadar ulaşan dal ve odun parçaları Burhaniye Belediyesi ekipleri tarafından temizleniyor.

Burhaniye’nin Yöresel Tatları Yarışacak

19. Burhaniye Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Festivali kapsamında gelenekselleşen “Yöresel Yemek Yarışması” için başvurular devam ediyor.

Burhaniye’de 2023’te 250 Bin Metrekare Yeşillendirildi

Burhaniye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir genelinde mevcut park alanlarının haricinde, 2023 yılı içerisinde 250 bin metrekarelik alanda çalışmalar yaptı.

Burhaniye Yolları Yenilenmeye Devam Ediyor

Burhaniye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçe sınırları içerisinde tespit edilen ve ilçe sakinleri tarafından talep edilen yol ve güzergâhların yenilenmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

BURHANİYE'DE YALNIZ DEĞİLSİNİZ

Burhaniye Belediyesi, "Önce Sağlık" sloganıyla 2023 yılında yaklaşık 35 bin kişiye sağlık hizmeti sunmayı sürdürüyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü, Tabiplik, Evde Sağlık, Hoş Geldin Bebek, Cenaze Hizmetleri, Taziye Ziyaretleri, Diyetisyen, Sokak Hayvanları Bakımevi, Uçkun ve Haşere İlaçlama gibi birçok alanda geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor.

YENİ PROJELERE İMZA ATACAĞIMIZ BİR YIL OLACAK

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

BURHANİYE 2024’E IŞIL IŞIL GİRECEK

2023 yılının bitimine sayılı günler kala Cumhuriyet Meydanı, Ali Çetinkaya Caddesi ve Burhaniye Belediyesi yılbaşı süslemeleriyle ışıldadı.

“Körfezin İncisi Burhaniye” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması Sonuçlandı

Burhaniye Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından ortak olarak düzenlenen “Körfezin İncisi Burhaniye” 1.Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. 

Çevreye Duyarlı Burhaniye

Atık piller, doğa ve insan sağlığı için önemli tehditler oluşturuyor. Burhaniye Belediyesi, atık pillerin geri dönüşümü için önemli bir adım daha attı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ ÖĞRETMEN YAKALANDI

Burhaniye'de PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma suçundan 6 Yıl 10 Ay 15 Gün hapis cezası ile aranan emekli öğretmen yakalandı

EMNİYET’TEN ŞOK UYGULAMA

Burhaniye’de, Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ve resmi ekipler, kentin bazı noktalarında şok asayiş ve trafik uygulaması yaptı.

Gençliğin Gücüne Güç Katacak Tesisler Balıkesir ‘de Hayata Geçiriliyor

 Balıkesir İl Müdürlüğü kapsamında yapımı devam eden önemli projeler; Edremit, Bandırma, Burhaniye ve Merkez ilçelerimizde hayata geçirilmeye hazırlanıyor. Balıkesir halkının barınma, sağlık, spor, sosyal ve kültürel alanlarda ki çeşitli gereksinimleri karşılama imkanı sağlamak amacıyla Spor Kompleksi, Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu ve Yurtlarımızın inşası devam etmektedir.

Burhaniye Belediyesi’nden Yardım Eli

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden ihtiyaç sahibi bir vatandaşın görüntülerinin iletilmesi üzerine ilgili birimlere talimat veren Belediye Başkanımız Ali Kemal Deveciler, gün içerisinde gerekli müdahalelerin yapılmasını sağladı.

Burhaniye'de Yan Bağlantı Yolu Kullanıma Açıldı

Tüm çalışmaları tamamlanan İzmir-Çanakkale Çevre Yolu, Bülent Ecevit Bulvarı (Tuzla Caddesi) bölgesindeki yan yol Burhaniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen asfaltlama çalışmasının ardından kullanıma açıldı.

Başkan Deveciler Öğretmenleri Ziyaret Etti

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediyesi'ne bağlı çocuk bakımevleri ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde görev yapan öğretmenleri ziyaret etti.

Burhaniye’de Kaza; 1 Kişi Öldü 2’de Yaralı Var

Burhaniye’de Hürriyet Mahallesi E 87 karayolu üzerinde hastane kavşağı ışıklarında çift taraflı bir kaza oldu. Meydana gelen sıkışmalı trafik kazası sonucu 20 UK 260 plakalı otomobil sürücüsü S.I araç içinde sıkışarak hayatını kaybetti. Kazaya karışan 33 AKL 786 plakalı diğer otomobilin sürücüsü A.Ş ve yanında bulunan K.Y yaralı olarak, kendi imkânlarıyla otomobilden hafif yaralı şekilde çıktılar. Kaza sonrası Balıkesir Büyükşehir Belediyesi itfaiye Daire Başkanlığı Burhaniye Grup Amirliği tarafından müdahale edildi.