Cami Haberleri
SON DAKİKA

Cami Haberleri

Başkan Ahmet Akın, Kadir Gecesi’nde Balıkesirlilerle buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda düzenlediği iftar yemeği ve Kadir Gecesi programında on binlerce Balıkesirliyle bir araya gelerek sevgi seliyle karşılandı. Programda konuşan Başkan Akın “Balıkesir benim ailem. Bu ailenin hayırlı evladı olmaktan başka hiçbir isteğim yok” dedi. 

Çanakkale Şehidi Yüzbaşı Necati Bey, Kabri Başında Anıldı

18 Mart Çanakkale zaferinin 109 yılında Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Zağnos Paşa Camisi haziresinde yatan Şehit Yüzbaşı Necati Bey'i kabri başında andı.

Balıkesir Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yamaç Paraşütü Kazasında Hayatını Kaybetti

Balıkesir Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Mehmet Faik Şenergin, Kazdağları'nda yamaç paraşütü yaparken ters rüzgarın etkisiyle düşerek ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Şenergin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Üniversite camiası büyük üzüntü yaşadı.

Çamlık’a Mini10 ve BALMEK

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Hilal Minareli Şehitler Camisiyle, konser alanlarıyla, yeni nesil Millet Kütüphanesiyle, DGM’iyle, Fırıntaş’ıyla, Balbucks’ıyla Atatürk’ün şehri selamladığı Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik, Kültür ve Aktivite Merkezi’nde 35 atölyeli BALMEK’i ve Balıkesir’in tarihi izlerini taşıyan Mini10’u kazandırıyor. Hizmetler; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı’nın katılımıyla 8 Mart Cuma günü saat 15.00’de açılacak.

Gazeteci Olcay Özal Toprağa Verildi

Balıkesir Basın camiasının sevilen ismi ve fotoğrafçılık alanında sergileriyle şehrimizin de tanıtımına destek olan Olcay Özal 81 yaşında vefat etti. 

EFSANE BAŞKAN ŞEREF DEMİRTAŞ EDREMİT'TEN MHP BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLIĞI İÇİN MÜRACAAT ETTİ

Milliyetçi-Ülkücü camianın tanınmış efsane ismi Şeref DEMİRTAŞ Edremti MHP'den Belediye Meclis üyeliği aday adaylığı için müraacaat etti

DAVUTOĞLU BALIKESİRLİ VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Balıkesir’e bir dizi ziyaret amacı ile gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Zağnos Paşa Camii’nde Cuma namazının ardından vatandaşlara pilav ayran hayrında bulundu.

Sabah Ezanı İmsakta okunacak; Peki, Neden?

Kış günlerinde sabah mesaisine yetişme sorunu oluştuğu yönünde vatandaşlardan gelen yoğun talepler doğrultusunda İl Müftülüğü bir düzenleme yaptı.  Buna göre; İl genelinde 4 Aralık 2023 Pazartesi gününden itibaren 11 Nisan 2024 Perşembe gününe kadar Sabah Ezanı İmsak Vaktinde okunacak ve camilerde Sabah Namazı Farzı ezandan yarım saat sonra kılınacak. 

NEF Dekanlarından Prof. Dr. Hasan Soydan Vefat Etti 

Balıkesir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Soydan Hazır Giyim İnş.  Dış Tic. Ltd. Şti. Ortağı Cem Soydan ve kardeşi Cihan Soydan’ın babası, Necati Bey Eğitim Fakültesi Dekanlarından Prof. Dr. Hasan Soydan vefat etti. Merhumun Cenazesi 15 Kasım 2023 Çarşamba günü (yarın) öğle namazını müteakip İmam Birgivi Camii’nden kaldırılacak ve Çınarlıdere Mezarlığına defnedilecek.  Merhuma Allahtan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Yatalak İki Kişi Yanan Binada Mahsur Kaldı

Edremit Camivasat Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde Simgem Apt. no:113’te bulunan beş katlı binanın 1. katındaki 2. nolu dairede yangın meydana geldi. 

Yücel Yılmaz’a, BM Habitat Temsilcilerinden Övgü Dolu Sözler

Uluslararası ortaklıklarla Balıkesir’in adını dünyaya duyuran ve Balıkesir’i uluslararası bir üs haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın girişimleriyle “Kentlerde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesinin Geliştirilmesi Konferansı” Balıkesir’de gerçekleştirildi ve “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Şehirler Ağı Türkiye Ofisi” Balıkesir’de açıldı. BM Habitat Temsilcileri, Başkan Yücel Yılmaz’ın; şehrini nasıl dönüştürebileceğini çok iyi bildiğini, ülkesini ve Balıkesir’i uluslararası camiada çok iyi tanıttığını vurguladı.

‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Şehirler Ağı Türkiye Ofisi’ Balıkesir’de Açıldı

Uluslararası ortaklıklarla Balıkesir’in adını dünyaya duyuran ve Balıkesir’i uluslararası bir üs haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın girişimleriyle “Kentlerde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesinin Geliştirilmesi Konferansı” Balıkesir’de gerçekleştirildi ve “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Şehirler Ağı Türkiye Ofisi” Balıkesir’de açıldı. BM Habitat Temsilcileri, Başkan Yücel Yılmaz’ın; şehrini nasıl dönüştürebileceğini çok iyi bildiğini, ülkesini ve Balıkesir’i uluslararası camiada çok iyi tanıttığını vurguladı.

ZAĞNOSPAŞA’DA GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

Balıkesir Sivil Toplum Platformu’nun organizesiyle bugün Cuma namazından sonra tüm Türkiye’de olduğu gibi Zağnospaşa Camii’nde de İsrail’de vefat eden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazının ardından, Sivil Toplum Platformu adına Ali karataş bir konuşma yaparak İsrail’i Büyük bir nefretle kınadı.

SUÇIKTI ŞİİR AKŞAMLARI NA ŞİİR SEVERLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

30 yıl önce birkaç üstat şairin girişimleriyle başlayan Suçıktı Şiir Akşamları; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Dursunbey Belediyesi iş birliğinde düzenlenen organizasyonla 24.’cü kez gerçekleştirildi. Tarihi Zağnos Paşa Camisi Meydanı ve Dursunbey Suçıktı Mesire Alanı’nda halkın arasında toplanan şiir meclislerine, şiir severler büyük ilgi gösterdi.

Arananlar Balıkesir Emniyetinden Kaçamıyor

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl bazında aranan şahısları ele geçirmeye devam ediyor.

İmece Usulü Mevlit ve Hatim Duası

Manisa ve Balıkesir’de gönüllü vatandaşların imece usulü başlattığı mevlit ve hatim programlarının 7’incisi Manisa Muradiye Camiinde gerçekleştirildi ve bin 435 kişi için 120 hatimin duası okundu.

Burhaniye’ye Büyükşehir Eli

Şehrin dört bir yanında alt ve üst yapı çalışmalarını aralıksız sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Burhaniye Koca Cami çevresindeki deforme olan yolları yeniliyor. Başkan Yılmaz, yapılan çalışmaları yerinde inceleyip tektek esnafı gezerek kolaylıklar diledi.

Mehmet Ağar Vefat Etti

Ülkücü camianın tanınmış isimlerinden olan eski Edremit MHP İlçe Başkanı Mehmet Ağar hayatını kaybetti. 

Altıeylül’de ‘Bilinçli Gençliğe Doğru

Altıeylül’de camilerimizde ve müftülük bünyesindeki kurslarda Kur'an okumanın yanında dinimizi, vatan ve millet sevgisini, iyi ve ahlaklı bireyler olmayı da öğrenen çocuklar Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

İLYAS KARACA BABASI İÇİN PİLAV AYRAN HAYRI YAPTI

Şehrimizin ve 2. Sakarya Mahallesinin iş adamlarından olan İlyas Karaca babası Yılmaz Karaca için Zağnospaşa camii önünde bir pilav ayran hayrı düzenledi.

Avcılar Fener Yıllar Sonra Camii’ne Kavuştu

Balıkesir’in en önde gelen tatil yerlerinden birisi olan Altınoluk ile Güre arasında yer alan ve Avcılar Mahallesi sınırlarında bulunan Fener Bölgesi yıllar sonra camiine kavuştu.

Camiler Ve Cemevleri Temizleniyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki ibadethane temizliği ile vatandaşların beğenisini kazanıyor

Aşure Hayrıyla Geleneklere Vefa Örneği

Balıkesir Kent Konseyi Şehre Vefa Meclis üyeleri Muharrem ayı sebebiyle geleneksel hale getirdikleri aşure hayrını geçtiğimiz gün Zağnos Paşa Camii karşısında gerçekleştirdi. 1000 kişilik yapılan aşure dualar eşliğinde vatandaşlara ikram edildi.

ERGÜN GÜR'ÜN ANNESİ VEFAT ETTİ...

BALIKESİRSPOR ESKİ KULUP BAŞKANLARIN DAN ERGÜN GÜR'ÜN ANNESİ VEFAT ETTİ. İMAM HATİP LİSESİ CAMİİNDE KILINAN CENAZE NAMAZININ ARDINDAN DEFNEDİLDİ

Esnaf Camiası Büyükşehir’in Yemeğinde Buluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, esnaf oda başkan ve yöneticilerine yönelik yemekli toplantı organizasyonu düzenledi. Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği(BESOB) öncülüğünde organize edilen toplantıya oda başkan ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdi.

Balıkesir’de TOGG rüzgârı esmeye devam ediyor

Başkan Yücel Yılmaz’ın makam aracını teslim almasıyla birlikte şehirde TOGG rüzgarı esmeye başladı. Vatandaşların ilgisi dolayısıyla Şeyh Lütfullah Camisi Meydanı’na stant kuruldu. Yaklaşık bir ay açık kalacak stantta bulunan Kula Grisi TOGG’a ilk günden büyük rağbet oldu.

Balıkesir Kuva-yi Milliye Gençlik Platformu:”Kılıçdaroğlu’na bizden Oy Yok”

Balıkesir Kuva-yi Milliye Gençlik Platformu bu sabah saatlerinde Zağnospaşa Camii önünde toplanarak, manifesto niteliğinde bir açıklama yaptı. Açıklamada Kemal Kılıçdaroğlu işaret edilerek kendisine oy verilmeyeceği vurgulandı.

Sıddık Naci Eren Camii ve Külliyesinin Temeli Atıldı

Balıkesirli Alim Sıddık Nâci Eren vefatının 5. Yılında etkinliklerle anıldı. Önce Başçeşme Mezarlığında Kabri başında hatim duaları okundu.

AK PARTİ BALIKESİR GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR

AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı 14 Mayıs'ta yapılacak genel seçimlerde 28. Dönem AK Parti Milletvekili Adaylarını binleri bulan katılımla tanıtımını gerçekleştirdi. Cuma Namazı sonrasında Tarihi Zağnos Paşa Camisinden Şeyhlütfullah Camisi'ne kadar binlerle yürüyüş yapan partililer ve milletvekili adayları 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için Balıkesirlilerden destek istedi.

Ramazan Altıeylül’de Güzel

Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan, Altıeylül İlçesinde birlik, beraberlik iklimi içerisinde yaşanıyor. Altıeylül Belediyesi ekipleri, Ramazan ayı öncesi camilerde temizlik ve dezenfeksiyon çalışması gerçekleştirdi. Altıeylül Belediyesi; Ramazan Ayı'nın başladığı günden sonuna kadar Altıeylül sakinlerinin yanında olmaya devam ediyor.