Dini Haberleri
SON DAKİKA

Dini Haberleri

BAŞKAN HAKAN ŞEHİRLİ’NİN MİSAFİRLERİ ERASMUS ÖĞRENCİLCERİ OLDU

Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli; Polonya-Danimarka ve Portekiz’den gelen öğrenciler ile bir araya geldi. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Başkan Şehirli, “Öncelikle Altıeylülümüze, Balıkesirimize hoş geldiniz. Sizleri ilçemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk” dedi.

Balıkesir JASAT Ekipleri Dolandırıcılara Göz Açtırmadı!

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntem geliştiriyor. Bu defa da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp yaşlı bir kadını dolandırdılar. JASAT dolandırıcıları titiz bir takiple ele geçirdi.

KOCAAVŞAR’A DÜĞÜN SALONU SÖZÜ

Seçim çalışmalarına Kocaavşar Mahallesi’nde sürdüren ve düzenlenen mitingte konuşan Karesi Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Dinçer Orkan, CHP’nin adayına da göndermelerde bulundu. Orkan, “Ey iki arkadaş siz daha dün AK Parti’deydiniz, ne oldu da Cumhuriyet Halk Partili oldun? Bizde 6 Ok var nedir diye sorsunlar mı? Bilebilirler mi? O zaman ellerinden tutum Karesi Atatürk Evi’ne götürecekler. Orada o avukatlara Atatürk inkılaplarını gösterecekler” dedi.

Başkan Yılmaz "Ayrım yapmadan tüm sporculara destek olduk" 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Amatörün geleceği, Büyükşehir’in desteği” temalı programda; amatör spor kulüp yöneticileri, sporcular, antrenörler ve hakemler ile bir araya geldi. Ahde vefa ödüllerini takdim edildiği programda, Balıkesir’de spora yapılan yatırımlara gıptayla bakıldığı ve Avrupa’da Balıkesir’in adının sıkça anılmaya başlandığı vurgulandı. 

Şehit Hamdibey Şehadetinin 104. Yılında Anıldı

Kurtuluş Savaşı ve Kuva-yi Milliye’nin önemli isimlerinden Edremit Kaymakamı Köprülü Şehit Hamdibey şehit edilişinin 104. yıldönümünde Edremit ilçesinde adının verildiği meydanda anıldı.

“DİNİMİZDE VE KÜLTÜRÜMÜZDE YILBAŞI EĞLENCELERİ YER ALMIYOR”

Cuma hutbesinde Yılbaşı konusu da yer aldı

MHP Milletvekili Yüksel: “Türkiye'yi Doyuran İl Balıkesir”

MHP Balıkesir Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel; 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 15.maddesi üzerine Milliyetçi Hareket Partisi Grubu adına söz aldığı konuşmasında; 22 Aralık Cumartesi günü Irak'ın kuzeyinde hain bir pusuda 12 vatan evladının Şehit olduğunu belirterek, “Necip Türk Milletimize başsağlığı diliyorum. Türk vatanının bütünlüğünü korumak için son nefes, son nefer ve son damla kanımıza kadar bu mücadeleden dönmeyeceğiz. Şehitlerimizin Mekânları cennet, ruhları şad olsun.” dedi.

’BAŞKAN OLSANIZ BALIKESİR İÇİN NE VAAT EDERDİNİZ?’

VATANDAŞLARA SORDUK:‘’BAŞKAN OLSANIZ BALIKESİR İÇİN NE VAAT EDERDİNİZ?’’

Serkan Sarı: ”AKP Varsa Yoksulluk Var”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde konuştu. “Yoksulluğu, 21 yıldır Türkiye’nin kaderi haline getirdiniz” diyen CHP’li Serkan Sarı, “AKP iktidarı, mal bulmuş mağribi gibi yoksulluk olgusuna sarıldı. Yoksulluğu çözmek, bitirmek yerine, yoksulluğu yöneterek ülkeyi uçurumun eşiğine getirdiniz. İktidarınızın, düzenlemeleri yoksulluğun yönetilmesine dönüşmüştür.” değerlendirmesinde bulundu.

Yücel Yılmaz’a, BM Habitat Temsilcilerinden Övgü Dolu Sözler

Uluslararası ortaklıklarla Balıkesir’in adını dünyaya duyuran ve Balıkesir’i uluslararası bir üs haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın girişimleriyle “Kentlerde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesinin Geliştirilmesi Konferansı” Balıkesir’de gerçekleştirildi ve “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Şehirler Ağı Türkiye Ofisi” Balıkesir’de açıldı. BM Habitat Temsilcileri, Başkan Yücel Yılmaz’ın; şehrini nasıl dönüştürebileceğini çok iyi bildiğini, ülkesini ve Balıkesir’i uluslararası camiada çok iyi tanıttığını vurguladı.

‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Şehirler Ağı Türkiye Ofisi’ Balıkesir’de Açıldı

Uluslararası ortaklıklarla Balıkesir’in adını dünyaya duyuran ve Balıkesir’i uluslararası bir üs haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın girişimleriyle “Kentlerde Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin Yerelleştirilmesinin Geliştirilmesi Konferansı” Balıkesir’de gerçekleştirildi ve “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Şehirler Ağı Türkiye Ofisi” Balıkesir’de açıldı. BM Habitat Temsilcileri, Başkan Yücel Yılmaz’ın; şehrini nasıl dönüştürebileceğini çok iyi bildiğini, ülkesini ve Balıkesir’i uluslararası camiada çok iyi tanıttığını vurguladı.

YASEMİN ADAR TÜRK KADIN GÜREŞİNİN ÖNCÜSÜ OLDU.

Kariyerinde 6 Avrupa ve 2 dünya şampiyonluğu ile olimpiyat madalyası bulunan Balıkesirli Yasemin Adar Yiğit, Türk kadın güreşinin öncüsü oldu. Yasemin Adar TRT Spor’a yaptığı açıklamada: "Türk kadınının gücünü herkese göstermeye çalışıyoruz" dedi.

Çamlıkta Araç Devrildi; Kadın Sürücü Yaralandı

Balıkesir merkezde bulunan Çamlık'ta saat 17.00 sularında bir araç devrildi. Fırıntaş Kafe önünde yokuş aşağı giderken, sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi ve fren yerine gaza basmasıyla 10 AKT 251 plakalı araç devrilerek ters döndü. Araçta bulunan 3 kadından arkada oturan 2'si hafif yaralı olarak dışarıya çıkarıldı. İhbar üzerine kaza mahalline gelen 112 görevlileri yaralı sürücü kadının ilk muayenesini yaparak hastaneye sevk etti. Haber-Fotoğraf: İrfan Bilgen

Öğretmenlere Edremit'e Hoşgeldiniz Programı

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Şube Müdürleri Bülent Delice, Okan Günal ve İlter Şendur'un katılımı ile bu yıl Edremit ilçesine yeni atanan 117 öğretmen için "Edremit'e Hoşgeldiniz" tanışma programı gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı Ruhsatsız Hastane Çalıştırıyor

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Serkan Sarı sağlık alanında her şeyi özelleştiren, devlet kurumlarını şirkete çeviren, kamunun adını yok eden AKP iktidarının yarattığı tahribatın bir örneği de ruhsatsız çalıştırılan hastaneler olduğunu söyledi. CHP’li Serkan Sarı, “Sağlık Bakanlığı eliyle ruhsatsız hastane faaliyet gösteriyor. Diğer tarafta özel hastanelere ruhsat verilmediği için bir ruhsat pazarı oluşmuş durumda. Taksi plakası gibi ruhsat satılıyor. AKP iktidarının sorumsuzluğunun cezasını hastalarımız, dezavantajlı insanlarımız çekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’Lİ SERKAN SARI, ŞEKERİN TADINI KAÇIRAN YOLSUZLUĞU TAKİBİNE ALDI

Şekerin tadını kaçıran olayı bir kez daha gündeme taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Balıkesir ve Türk Halkının hakkı için kamuoyu aydınlatılana kadar takip olacağım” dedi.

Ali Taylan ÖZTAYLAN ;19 Eylül Gaziler Günü Kutlama Mesajı

Malazgirt’ten, Kosova’ya, Mohaç’tan Sakarya’ya ecdadımızın ayak bastığı her yer kahramanlık destanlarıyla doludur. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla gazi milletimizin yazdığı kutlu destanlar bizlere Anadolu’yu Yurt; Semerkant’tan Trablus’a, Kırım’dan Saraybosna’ya, Kore’den Kıbrıs’a kadar üç kıtayı gönül coğrafyası kılmıştır. Milli mücadelemiz ise onurun, izzetin, istiklalin ve istikbalin taarruzu olarak tarihe mühür vurmuştur.

YENİLENEN İSTASYON KAVŞAĞI BALIKESİR'E YAKIŞACAK

‘Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’e hoş geldiniz Balıkesir Tren Garı önündeki Cumhuriyet Meydanı’na gelen vatandaşları, anıt zeytin ağaçları ve ‘Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir’ yazıları karşılayacak. Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı peyzaj çalışması 11 Eylül’e kadar tamamlanacak.

Altıeylül’de ‘Bilinçli Gençliğe Doğru

Altıeylül’de camilerimizde ve müftülük bünyesindeki kurslarda Kur'an okumanın yanında dinimizi, vatan ve millet sevgisini, iyi ve ahlaklı bireyler olmayı da öğrenen çocuklar Altıeylül Belediyesi'ne bağlı Hasan Can Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

ADRAFEST 2023

Altı bin yıllık geçmişe sahip Ören Tepe ve üzerinde yaşayan doku içerisinde kendini göstermeye başlayan Adramytteion Antik Kenti ve Körfez Değerleri, ilk kez düzenlenen ADRA’FEST ile sesini duyuracak

Balıkesir’in Ballarına Paris Ve Londra’dan Ödül

Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Balının adını dünyaya duyurdu. Ana Arı ve Arı Ürünleri Üretim Merkezi’nde uzman ellerde üretilen arılardan elde edilen ballar, uluslararası yarışmalardan ödüllerle döndü. Meşe, Çam ve Çiçek Balı ürünlerinin her biri için Paris Bal Ödülleri Yarışması’ndan Altın Bal Ödülü kazanan Büyükşehir Belediyesi, Londra Bal Ödülleri yarışmasında; Püren ve Ihlamur Balı ile Altın Bal Ödülü, Hayıt Balı ile de Gümüş Bal Ödülü’nün sahibi oldu.

Mehmet Birol Şahin:” Aile Kırmızı Çizgimiz”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin bir açıklama yaparak Hande Yener konserinin iptaliyle ilgili çarpıcı görüşler dile getirdi. Şahin:”Hande Yener Konseri iptalinden rahatsız olan Serkan Sarı LGBT-İ Destekçisi mi? Kötüleyeceğinize festivale gelip Balıkesir’in tanıtımına katkı sağlamalıydınız” dedi.

Edremit’te Kurban Satış ve Kesim Yerleri Belirlendi!

Edremit Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşların sağlıklı şartlarda, dini yükümlülüklerini en uygun şekilde yerine getirmeleri için 4 kurban satış, 15 kurban kesim noktası belirledi.

Mucit Cengiz Çetin’den Takıntısı Olanlara Nefes Aldıracak İcat

Bugüne kadar bulduğu birçok icat ile tanınan Balıkesirli Elektronik Mühendisi Mucit Cengiz Çetin yeni bir cihaz daha geliştirdi. Çetin, geliştirdiği cihaza takıntı hastalığı olan kişileri rahatlatacak olan " Takıntı Habercisi" adını verdi.

Ece Sıla Ünsal Kütüphanesi açıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 17 yaşında hayatını kaybeden kitap aşığı Ece Sıla Ünsal’ın adını, kütüphanede yaşatacak. Ailesinin, Türkiye’nin dört bir yanından topladığı kitaplarla kurulan kütüphanenin açılışı, Ece’nin 22’inci yaş gününde yapıldı. Kütüphanede aynı anda 70 öğrenci ders çalışabilecek.

Cunda, Büyükşehir ile yaza hazırlanıyor

Balıkesir sahilleri, Büyükşehir tarafından yaza hazırlanıyor. Yaklaşan yaz mevsimi öncesinde kentin sahillerinde sürdürdüğü çalışmaları hızlandıran Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Güre Sahili ile Erdek Çuğra Sahili’ndeki düzenleme çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin önde gelen turizm lokasyonlarından birisi olan Ayvalık, Cunda (Alibey) Adası sahil bandını tatil sezonuna hazırlamak için hummalı bir şekilde çalışıyor.

SITKI ŞEREMETLİ–KÖŞE YAZISI - MÜBAREK RAMAZAN AYI,ÇOBAN VE ELMA AĞACI

Mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Ramazan oruç ibadetinin yerine getirildiği bir ay olduğu gibi yardımlaşmanın,hayır hasenatında daha fazla olduğu bir ay. Yardım,sadaka,paylaşma dinimizin emri. Lakin dikkat!

Büyükşehir’den Güre Sahil Yolu’nda Hummalı Çalışma

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit sahillerinin cazibesini artıracak yenilikçi uygulamalarına, Güre Sahil Yolu’nda devam ediyor. Büyükşehir, Güre Hikmet Kaptan ve Deniz Caddeleri arasında kalan 1.5 kilometrelik sahil bandını yaz sezonuna yetiştirecek.

Edremit Kaymakamı Şehit Hamdi Bey Anıldı

Kurtuluş Savaşı kahramanı Edremit Kaymakamı Köprülülü Şehit Hamdi Bey, adının verildiği kent meydanında anıldı.

İvrindi Afetzedeler İçin Kenetlendi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremde yaraları sarmak için İvrindi bir bütün oldu. Genci yaşlısı, kadını erkeği herkes afetzedelere yardım eli uzatabilmek için adeta birbiriyle yarıştı