Emniyet Müdürlüğü Haberleri
SON DAKİKA

Emniyet Müdürlüğü Haberleri

Balıkesir merkezli 4 ilde FETÖ operasyonu

Balıkesir merkezli FETÖ terör örgütüne yönelik İstanbul, Kırklareli ve Muş'ta eş zamanlı yapılan operasyonlarda 11 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen soruşturmalar sonucunda, örgütün mahrem sorumluları tarafından kodlanan ve kamu kurumlarına yerleştirilmeye çalışılan şüpheliler tespit edildi. Operasyonlar devam etmektedir.

Motosiklet Hırsızları Yakalandı

Bandırma ilçesinde, S.K. isimli vatandaşın park ettiği motosikleti çalındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yapılan kamera çalışmaları sonucunda şüphelilerin kimliklerini belirledi. Şüphelilerin motosikleti Bursa'ya götürüp sattığı ortaya çıktı. B.K tutuklanırken, K.B yakalandı.

Aranan suçlular yakalandı

Bandırma ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin huzur ve güvenliği sağlamak adına gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla aranan suçluları yakalayarak adalet önüne çıkardı. Operasyonlar sonucunda hırsızlık, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti ve diğer suçlardan aranan pek çok kişi yakalandı. Yakalanan şahıslar cezaevine teslim edildi ve aranan diğer şahıslar hakkında yasal işlemler başlatıldı.

Afganistan uyruklu göçmen kaçakçısı yakalandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kıyı bölgelerinde yaptıkları çalışmalar sonucunda Avrupa ülkelerine illegal yollardan geçiş yapmak için hazırlık yapan 7 Afganistan uyruklu düzensiz göçmeni ve bir organizatörü yakaladı.

Balıkesir'de 11 şüpheli gözaltına alındı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan uygulamalarda, çeşitli suçlardan aranan 11 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda ise 2 adet tabanca, 3 adet tüfek, 2 adet kurusıkı tabanca, sentetik uyuşturucu ve esrar ele geçirildi.

Balıkesir Emniyeti’nden Geniş Çaplı Operasyon...(Arşiv foto)

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 11-17 Mart 2024 tarihleri arasında il genelinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlükleri / Amirlikleri tarafından operasyonlar gerçekleştirildi.

Aranan 13 Kişi Yakalandı; 6’sı Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından Altıeylül ve Karesi ilçelerinde 28-29 Şubat 2024 tarihlerinde şüpheli şahıslar ve araçlarla ilgili uygulama yapıldı.

Aranan 10 Şahsı yakalandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen asayiş, trafik ve huzur denetimlerinde aranan 10 şahıs yakalandı.

Sahil Güvenlik Zamansız Avlanma ve Satışa Dur Dedi

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TCSG-6 Sahil Güvenlik Kontrol Timi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, zamansız avlanan  ürünlere el koyarak naklini engelledi.

KISKIVRAK YAKALANDILAR

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü sosyal Medya platformunda Devlet Büyüklerine ve Devlet kurumlarına karşı işlenen suçlar kapsamında, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda; Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgemize sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmalarda 12 askerimiz şehit olmuş, 25 terörist etkisiz hale getirildi.

GÖÇMENLER YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü KOM ve istihbarat birimlerince Edremit’te 2 araca yönelik yapılan operasyonda 10 İran uyruklu, 1 Afgan uyruklu olmak üzere 11 düzensiz göçmen yakalandı.

Fahri Trafik Müfettişleri Bilgilendirildi.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Personelleri tarafından Balıkesir’de faaliyet gösteren Fahri Trafik Müfettişleri bilgilendirme toplantıları düzenlendi. 

HASTA NAKİL ARACIYLA UYUŞTURUCU SEVKİYATI

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü son yılların en ilginç uyuşturucu operasyonuna imza attı.

EMNİYET’TEN ŞOK UYGULAMA

Burhaniye’de, Emniyet Müdürlüğüne bağlı sivil ve resmi ekipler, kentin bazı noktalarında şok asayiş ve trafik uygulaması yaptı.

Aranan 34 Kişi Yakalandı; 17’si Tutuklandı 

Balıkesir Valiliği koordinesinde, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kamu düzeninin devamının sağlanması, suç ve suçlular ile mücadele kapsamında; aranan 34 Kişi Yakalandı; 17’si Tutuklandı

EMNİYET BİRİMLERİ TOPLANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü birimleri Polisevinde toplantı gerçekleştirdi

Alkollü ve Uyuşturuculu Araç Kullananlar Polis Kıskacında

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından, İl genelinde Alkol ve Uyuşturu Madde etkisi altında araç kullanan sürücülere yönelik 24-26 Kasım 2023 tarihleri arasında Trafik denetimleri yapıldı.

Celal Uzunkaya Samsundan Başkan Aday Adayı

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü de yapan ve Emniyet Genel Müdürlüğü sonrası bu yılın nisan ayında emekli olan Celal Uzunkaya, bir açıklama yaparak Samsun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacağını duyurdu. 

Karesi’de Yüksek Sesli Müzik Denetimi

Karesi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 23 Kasım 2023 günü 21:00 ile 22:00 saatleri arasında Karesi ilçesinde bulunan cadde, sokak, park, bahçe, meydan, metruk bina veya dinlenme alanları ile benzer yerlerde vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir yaşam sürmeleri, milli güvenlik, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesine yönelik olarak (12) ekip ve (24) personelin katılımıyla Asayiş ve Trafik Huzur Uygulaması yapıldı. Yapılan bu uygulamada; (624) şahıs sorgulandı,  (2) şahsa yüksek sesli müzik yayını yapmaktan idari işlem yapıldı. 1 şahıs suçüstü hırsızlık yaparken yakalan ve gerekli adli işlemlere başlandı. 

Balıkesir’de Suç ve Suçlulara Aman Verilmiyor

İl Emniyet Müdürlüğü, 11 Kasım 2023 günü 21.30-23.00 saatleri arasında "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak bir uygulama gerçekleştirdi. 

Balıkesir Emniyetinden Sıkı Denetim

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 23.10.2023 - 29.10.2023 tarihleri arasında icra edilen faaliyetler kapsamında;

”KISKAÇ” OPERASYONU

Ülke genelinde FETÖ Terör örgütüne yönelik düzenlenen ”KISKAÇ” operasyonu kapsamında Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğümüz TEM, KOM ve İstihbarat birimlerince,

11 DOLANDIRICI YAKALANDI 10’U TUTUKLANDI

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü 5 İl’i kapsayan bir operasyonla, kendilerini Polis ve Mit olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan 11 şüpheliyi yakaladı. Bir şüpheli serbest bırakılırken 10 dolandırıcı tutuklandı…

Emniyet’ten Suçların Önlenmesine Yönelik Operasyonlar

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce, suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla 09.10.2023 - 15.10.2023 tarihleri arasında kapsamlı bir faaliyet gerçekleştirildi…

FETÖ ŞÜPHELİSİ 25 KİŞİ YAKALANDI

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince yapılan çalışmada, FETÖ Terör örgütünün güncel Balıkesir İl yapılanması içerisinde yer aldıkları, cezaevinde bulunan örgüt üyelerinin yakınlarını finanse ettikleri iddiasıyla Balıkesir merkezli 5 İl’de düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında; Aralarında güncel Balıkesir İl yapılanması içerisinde sözde İl imamı, İlçe imamları, Eğitim danışmanı, eğitim koçu ve örgüt içi evlendirme mesulü gibi konumlarda bulunan (25) şüpheli şahıs gözaltına alındı. Operasyon kapsamında şüpheli şahıslara ait ikamet ve iş yerlerinde aramaların devam ettiği bildirildi…

3.192 ADET SENTETİK ECZA HAP ELE GEÇİRİLDİ

28.09.203 günü İl Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timlerince şüphe üzerine durdurulan 2 şahsın üzerinden 1.680 adet Sentetik Ecza Hap ele geçirildi, Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan harici çalışmalarda şahısların tespit edilen araçlarında ; • 3.192 adet Sentetik Ecza Hap, • 1 adet Ruhsatsız Tabanca, • 150 adet 9x19 mm çapında fişek, • Uyuşturucu Madde Ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 17.100 tl para ele geçirildi Konuyla ilgili yakalanan 2 şüpheli şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam edecektir. Emniyet ve asayişinin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edileceği bildirildi.

Aranan 28 Kişi Yakalandı; 10’u Tutuklandı

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından İlin genel güvenliğini ve asayişi sağlamak amacıyla; Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Ayvalık, Bandırma, Burhaniye,  Edremit, Erdek, Gömeç, Manyas ve Sındırgı ilçelerinde 27.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (28) aranan şahıs yakalandı, (10) kişi tutuklandı.

31 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İlimizde genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Karesi, Bandırma, Burhaniye, Edremit, Erdek, Havran, Marmara ve Susurluk ilçelerinde 26.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (31) aranan şahıs yakalandı, (17) şahıs tutuklandı. (3) adet ruhsatsız tabanca ve (19) adet fişek ele geçirildi. (2) adet ruhsatsız tüfek ve (29 adet kartuş ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmaların aralıksız ve titizlikle devam edeceği bildirildi.

21 ARANAN ŞAHIS YAKALANDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğünce İl genel güvenliği ve asayişi sağlamak amacıyla Asayiş Şube Müdürlüğü, Altıeylül, Ayvalık, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Edremit ve Susurluk ilçelerinde 25.09.2023 tarihinde yapılan çalışmalarda (21) aranan şahıs yakalandı, (5) şahıs tutuklandı. (3) adet ruhsatsız tabanca ve (17) adet fişek ele geçirildi. (5) adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Genel güvenliği ve asayişi sağlamaya yönelik çalışmalarının aralıksız ve titizlikle devam edeceği bildirildi.

BALIKESİR İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK BİRİMLERİNCE DENETLEME

(26.634) araç denetlenerek; (750) okul servis aracı, (2.410) motosiklet, (2.704) alkol denetimiyle, (6.226) araç ve sürücüye (8.458.790 TL) cezai işlem uygulandı, (405) araç trafikten men edildi, (2) ölümlü kaza meydana geldi (4) vatandaşımız hayatını kaybetti, (97) yaralanmalı kaza meydana geldi (133) vatandaş yaralandı.