Engel Haberleri
SON DAKİKA

Engel Haberleri

Engelli Gençler Sembolik Vatani Görevini Yerine Getirdi

Ayvalık ilçesinde, Birlik Ortopedik Engelliler (BOED) Derneği bünyesindeki iki özel öğrenci sembolik de olsa vatani görev heyecanını yaşadı.

Muhammet’in Kazdağları hayali gerçek oldu

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş Dünya Engelliler Haftası ‘nda 14 yaşında ki engelli öğrenci Muhammed’in dileğini yerine getirerek Kazdağları Cam Seyir Terasına götürdü.

 Başkan Ertaş, özel çocuklarla bir araya geldi

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Dünya Engelliler Haftası Programı’na katılarak özel çocuklarla bir araya geldi ve onların her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Vali İsmail Ustaoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan programa katıldı.

Başkan Akın, Engelliler Haftası’nı kutladı

Her yıl 10-16 Mayıs günleri arasında engelli bireylerin haklarını savunmak amacıyla kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Büyükşehir Belediyesi olarak engelleri aşmak için her zaman çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

İŞKUR’dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere 400 BİN TL Hibe Desteği

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI engelli vatandaşlara destek olabilmek amacıyla Nisan ayı içerisinde proje çağrısına çıkıldığını ve engelli vatandaşların hazırlayacakları projelerin başvurularını 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) yaparak İŞKUR’un hibe ve desteklerinden faydalanabileceklerini belirtti.

GSB SPOR OKULLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı, her yıl 81 ilde düzenlenen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları ile Balıkesir’de de tüm spor tesislerinde devam ediyor. Bu yıl 37 farklı branşta kayıtlı 33,224 sporcu GSB Spor Okullarında eğitim alıyor.

Deveciler, ilçesine gelen Büyükşehir yatırımını engelliyor

Başkan Yücel Yılmaz’ın, Burhaniye’ye açacağı BALBUCKS’ın seçime kadar açılmaması için alanın önüne engel olarak kamyon çektiren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, beton atma makinesinin geçmesini engelliyor. Deveciler’e seslenen Başkan Yılmaz “Bir de Burhaniye’ye Büyükşehir Belediyesi ne masraf yapmış, yaptıysa ben istifa ederim demiş. Tabii seçime kalmış 3 gün, sonra zaten bırakacaksın, böyle bahane aramana gerek yok” dedi.

KARESİ BELEDİYESİ RAMAZAN’DA SOFRALARA KONUK OLACAK

Karesi Belediyesi Ramazan ayında yaşlı, engelli, kimsesi olmayan ihtiyaç sahibi vatandaşların evine özenle hazırlanan sıcak yemekleri iftar saatine kadar ulaştıracak. Belediye Başkanı Dinçer Orkan günde 920, ay boyunca ise toplam 28 bin iftar öğününün dağıtılacağını söyledi.

REKORTMEN SPORCULAR, GÖMEÇ DALIŞ KÖYÜ’NE HAYRAN KALDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulan engelli uyumlu dalış köyünü oldukça beğendiklerini ifade eden dünya şampiyonu rekortmen sporcular, dünya böyle donanımlı bir tesisin eşinin olmadığını ifade etti.

Dünya’da yok, biz de var

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın vizyonuyla hayata geçirilen Gömeç Dalış Köyü, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Tam donanımlı bir şekilde oluşturulan engelli uyumlu dalış köyünü oldukça beğendiklerini ifade eden dünya şampiyonu rekortmen sporcular, dünya böyle donanımlı bir tesisin eşinin olmadığını ifade etti.

''Vatandaşlarımızın doğumundan vefatına kadar hizmetlerindeyiz"

Başkan AKA, gıdadan çatıya, hasta yatağından engelli aracına kadar her konuda ellerinin Karesi'nin fakirinin, yoksulunun, ihtiyaç sahibinin üzerinde olduğunu; yardımların sadece Ramazan ayında değil, yılın 12 ayında gerçekleştirildiğini söyledi.

JANDARMA’DAN SİBER OPERASYON

Yasa dışı yayın yapan 21 siteye erişim engeli getirildi

Sahil Güvenlik Zamansız Avlanma ve Satışa Dur Dedi

Burhaniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ve TCSG-6 Sahil Güvenlik Kontrol Timi tarafından gerçekleştirilen operasyonla, zamansız avlanan  ürünlere el koyarak naklini engelledi.

Avlu, enerjisini güneşten alacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Avlu Kültür ve Kongre Merkezi’nin çatısına da güneş enerji santrali kuruyor. Binanın elektrik ihtiyacının yüzde 48’ini karşılayacak santral, yıllık 60 bin 995 kilogram karbon salımını engelleyerek Balıkesir’in karbon nötr olma hedefine de katkı sağlayacak.

Edremit-Yenice Yolu Hanlar Mevkiinde Kar Ulaşımı Engelliyor

Kazdağları’ndan geçen Edremit-Yenice yolunun Hanlar mevkiinde, Edremit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Karayolları birimleri ile koordineli bir şekilde çalışarak kar temizleme ve kürüme çalışmalarına destek veriyor.

22 Adet Phising (Oltalama) Zararlı Bağlantı Adresinin Erişimi Engellendi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü 03 Ocak 2024 – 09 Ocak 2024 tarihleri arasında internet ortamında icra edilen sanal devriye faaliyetlerinde vatandaşların kimlik, adres, mail ve bankacılık gibi şahsi bilgilerini ele geçirmeyi hedeflediği tespit edilen;

Balıkesir'de 45 internet sitesinin erişimi engellendi

Balıkesir'de jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Şube Müdürlüğü, vatandaşların kişisel bilgilerini ele geçirmeye yönelik faaliyet gösteren 15 oltalama adresi ile yasadışı bahis ve müstehcen içerikli faaliyetlere bulunan 30 adres olmak üzere toplam 45 internet sitesinin erişimine engel için müracaat etti.

Engelli Yerine Park Eden 42 Araca Ceza yazıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapılan uygulamada Engelli araçları için ayrılan park yerlerine aracını bırakan 42 araç sürücüsüne 36 bin 624 ceza yazıldı. 

“Hedef Engelsiz Bir Balıkesir” 

3 Aralık Engelliler Günü sebebiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engellilere Hizmet Eden Kurum ve STK’lar ile Engellilerin katıldığı yemeğe renkli görüntülere sahne oldu.

Canbey; “Gerçek engel; engellileri eksik gören kalplerdedir

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Canbey; “Çağdaş ve sosyal devlet olma anlayışımızın gereği olarak, engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için çalışmak her zaman önceliğimiz olmuştur.” dedi.

“ENGELSİZ YAŞAM”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş 3 Aralık dünya engelliler günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı.

Kış Mevsiminde Alınacak Tedbirler Değerlendirildi

Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında yaklaşan kış mevsiminde hayatı olumsuz etkileyecek durumların engellenmesi, İl genelindeki karayollarında alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla kış tedbirlerinin ele alındığı toplantı gerçekleştirildi.

Hayalet Ağların Yüzde 75’ini Balıkesir Büyükşehir Temizledi

Türkiye genelinde 8 yılda toplanan 1 milyon metrekare hayalet ağın 750 bin metrekaresini son 3 yılda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri Marmara ve Ege Denizi’nden çıkararak tarihi bir rekora imza attı. Bu sayede milyonlarca balığın da ölmesi engellendi.

BAÜN’de Anlamlı Etkinlik;Engeller Atlı Terapi ile Aşılıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Atlı Spor Topluluğu (BAL-AT) ve BAÜN Down Sendromu Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğinde Down Sendromlu bireyler ile ailelerine özel olarak hippoterapi (atlı terapi) etkinliği düzenlendi. 

Tayfun Canlı Engelli Gencin Hayallerini Gerçekleştirdi

Edremit Belediyesi, İvrindi ilçesinde yaşayan ve bugüne kadar denize girmeyen 14 yaşındaki kas hastası Hilmi Nuri Güleç’in hayallerini gerçekleştirdi. Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı’nın eşlik ettiği Güleç, tekerlekli sandalyesi ile ilk kez denize girip unutamayacağı bir gün yaşadı.

Çengel Caddesi’ne Sıcak Asfalt

Balıkesir’in dört bir yanında sıcak asfalt serimi gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Karesi İlçesi Çengel Caddesi birinci etabını tamamladı. Yolun ikinci etabı da tamamlanarak 21 Ağustos pazartesi günü trafiğe açılacak.

Engelli Dostu Belediye İvrindi

İlçede her vatandaşın sorunları ile birebir ile ilgilenme gayretini sürdüren Başkan Cengiz ve ekibi, ilçedeki engelli vatandaşların da umut ışığı olmaya devam ediyor.

Edremit Arıtma Tesisi ve Bandırma Afet Stok Merkezi’ne muhalefetten onay çıkmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Bandırma ve Edremit’teki muhalefet meclis üyelerini kendi ilçelerine düşmanlık etmekle ve vatandaşların haklarına girmekle suçladı. Başkan Yılmaz, Büyükşehir’in; Bandırma’ya afet stok merkezi, Edremit’e ise arıtma tesisi yapmasını ilçe meclis üyelerinin resmen engellendiğini vurguladı.

Büyükşehir, Bandırma’da engelleri aşıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Engelsiz Yaşam Merkezi; özel gereksinimli bireylerin eğitim ve sosyal hayata katılımlarını artırabilmek için faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürüyor. 140 öğrencisinin her birine özel program oluşturan merkez, ulaşım da dâhil olmak üzere tamamen ücretsiz bir şekilde hizmet veriyor.