Engelliler Haberleri
SON DAKİKA

Engelliler Haberleri

Engelli Gençler Sembolik Vatani Görevini Yerine Getirdi

Ayvalık ilçesinde, Birlik Ortopedik Engelliler (BOED) Derneği bünyesindeki iki özel öğrenci sembolik de olsa vatani görev heyecanını yaşadı.

Muhammet’in Kazdağları hayali gerçek oldu

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş Dünya Engelliler Haftası ‘nda 14 yaşında ki engelli öğrenci Muhammed’in dileğini yerine getirerek Kazdağları Cam Seyir Terasına götürdü.

 Başkan Ertaş, özel çocuklarla bir araya geldi

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Dünya Engelliler Haftası Programı’na katılarak özel çocuklarla bir araya geldi ve onların her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Engelliler Haftası Coşkuyla Kutlandı

Vali İsmail Ustaoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla özel eğitim okullarında eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan programa katıldı.

Başkan Akın, Engelliler Haftası’nı kutladı

Her yıl 10-16 Mayıs günleri arasında engelli bireylerin haklarını savunmak amacıyla kutlanan Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın “Büyükşehir Belediyesi olarak engelleri aşmak için her zaman çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.

İŞKUR’dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere 400 BİN TL Hibe Desteği

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI engelli vatandaşlara destek olabilmek amacıyla Nisan ayı içerisinde proje çağrısına çıkıldığını ve engelli vatandaşların hazırlayacakları projelerin başvurularını 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) yaparak İŞKUR’un hibe ve desteklerinden faydalanabileceklerini belirtti.

Engelli Yerine Park Eden 42 Araca Ceza yazıldı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yapılan uygulamada Engelli araçları için ayrılan park yerlerine aracını bırakan 42 araç sürücüsüne 36 bin 624 ceza yazıldı. 

“Hedef Engelsiz Bir Balıkesir” 

3 Aralık Engelliler Günü sebebiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Engellilere Hizmet Eden Kurum ve STK’lar ile Engellilerin katıldığı yemeğe renkli görüntülere sahne oldu.

Canbey; “Gerçek engel; engellileri eksik gören kalplerdedir

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı. Canbey; “Çağdaş ve sosyal devlet olma anlayışımızın gereği olarak, engelli kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için çalışmak her zaman önceliğimiz olmuştur.” dedi.

“ENGELSİZ YAŞAM”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş 3 Aralık dünya engelliler günü sebebiyle düzenlenen programa katıldı.

Burhaniye Belediyesinin Sıcak Yemek Yardımı Devam Ediyor

Alınan başvurular sonucu komisyon tarafından tespit edilen, Burhaniye’nin merkez ve kırsal mahalleleri farketmeksizin; yalnız yaşayan yaşlılara, engellilere ve yemek yapma olanağı olmayan vatandaşlara her gün belediye tarafından sıcak yemek ulaştırılıyor.

Başkan Yılmaz’dan Anneler Günü kutlaması

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve eşi Mehtap Yılmaz; Engelliler Haftası ve yaklaşan Anneler Günü dolayısıyla engelli bireylerin anneleriyle kahvaltıda buluşarak Anneler Günü’nü kutladı.

Engelsiz Belediye İvrindi

Engelsiz yaşam için ilçesinde yaşayan engellilere desteğini her zaman sürdüren Başkan Cengiz öncülüğündeki İvrindi Belediyesi, engellilerin yaşam koşullarını yükseltecek hizmetlerini sürdürüyor.

Vali Şıldak:" Çocuk, kadın, yaşlı ve engelliler en üst seviyede memnun olmalıdır"

Vali Hasan Şıldak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirmek üzere İl genelindeki bağlı kuruluşların yöneticileri ile bir araya geldi. 

Kurumlar Engelliler İçin Daha Fazla Proje Üretecek

Kurumlar tarafından engelli bireylerin hayata uyum süreçlerini hızlandıran çalışmalar değerlendirildi.  Vali Şıldak başkanlığında Valilik Kocaseyit Toplantı Salonunda yapılan değerlendirmeye Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost ve kurumların ilgili şube müdürleri ile Altıeylül ve Karesi Halk Eğitim Müdürleri katıldı. 

Özden Certel İle Sağlıklı Günler (Yeni Bölüm)

ENGEL NEDİR? ÖZÜR NEDİR?

Kazdağları’nda 6. İda Ultra Maratonu Gerçekleştirildi

Edremit Belediyesi’nin öncülüğünde Kazdağları’nda düzenlenen 6. İda Ultra Maraton 25 ülkeden 1700'e yakın sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli sporcuların da yer aldığı maratonda sporcular ilk kez Uluslararası Aeneas Kültür Rotası'nda ter döktü.

Valisi Şıldak: “Engelsiz Bir Dünya İçin, Yanınızdayız Aranızdayız”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Vali Hasan Şıldak yazılı bir açıklama yaparak, sosyal hayatta engellilere sağlanan imkân ve kolaylıkların, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin, çağdaşlığının temel göstergesi olduğunu vurguladı. 

Sındırgı Belediyesi'ne Erişilebilirlik Belgesi

Balıkesir'de "Engelliler için erişilebilirlik seferberliği" sebebiyle "erişilebilirlik belgesi" almaya hak kazanan tek ilçe belediyesi Sındırgı Belediyesi oldu.

Başkan Arslan’dan 3 Aralık Engelliler Günü Mesajı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı şekilde hareket ederek engelsiz kenti oluşturmak engelsiz dünyayı oluşturmak da tüm insanlığın görevi. Söz veriyoruz daha yaşanılabilir bir kent için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Vali Şıldak’tan Miniklere Ziyaret

Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesinde Şehit Uzman Çavuş Davut Armağan Keskin Özel Eğitim Anaokulunu ziyaret etti.

Altıeylül’de Sevgiye Engel Yok

Altıeylül Belediyesi 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Konakpınar Mahallesi’nde güzel bir doğa etkinliği gerçekleştirdi.

Engelliler Haftası Balıkesir’de Kutlanıyor

Balıkesir’de Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Avlu Kongre Merkezinde etkinlikler düzenlendi.

Engeliler Haftası Dolayısıyla Kahvaltı Düzenlendi

Vali Hasan Şıldak, Eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte Engelliler Haftası münasebetiyle engelli bireyler ve aileleriyle kahvaltıda buluştu.

Vali Şıldak’a Engelliler Haftası Ziyareti

10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla Türkiye Görme Engelliler Derneği Balıkesir Şubesi, Beyaz Ay Derneği, Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Balıkesir Görme Engelliler Gençlik ve Spor Derneği, Otizmli Bireyleri Destekleme Vakfı ile Balıkesir İşitme Engelliler Derneği temsilcileri Vali Hasan Şıldak’a ziyarette bulundu.

Engelliler Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Balıkesir Kent Konseyi Engelsiz Şehir Balıkesir Meclisi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda; engelli bireylerin sosyal hayata daha aktif katılımının sağlanması, toplumda duyarlılığın ve farkındalığın artırılması amacıyla birçok etkinlik düzenleyecek.