Kültür Rotası Haberleri
SON DAKİKA

Kültür Rotası Haberleri

Kazdağları’nda 6. İda Ultra Maratonu Gerçekleştirildi

Edremit Belediyesi’nin öncülüğünde Kazdağları’nda düzenlenen 6. İda Ultra Maraton 25 ülkeden 1700'e yakın sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli sporcuların da yer aldığı maratonda sporcular ilk kez Uluslararası Aeneas Kültür Rotası'nda ter döktü.

Türkiye ve İtalya Arasında Ortak Kültür Mirası: Aeneas Rotası

Türkiye’den başlayarak Avrupa’da biten tek kültür rotası Aeneas Kültür Rotası Türkiye sertifika töreni gerçekleştirildi.

Kültür Rotası Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a anlatıldı

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek Türkiye’den başlayan Avrupa Konseyi tescilli Aeneas Kültür Rotası ile Antandros ve Astyra kazıları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Edremit Belediyesi AENEAS Kültür Rotası Sertifikasını aldı

Edremit Belediyesi tarafından geliştirilen ve Nisan ayında Avrupa Konseyi tarafından oy birliği ile kabul edilen "Aeneas Kültür Rotası" projesinin sertifikasını, İtalya’nın başkenti Roma'da düzenlenen törenle Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’a teslim edildi.

Edremit Belediyesi Kültür Rotası İçin İtalya'da

Edremit Belediyesi, Aeneas Kültür Rotası Projesi için İtalya’nın Roma kentinde “Avrupa Konseyi Kültür Rotaları İyi Uygulama Değişim Semineri” programına katıldı.