Mama Haberleri
SON DAKİKA

Mama Haberleri

Başkan Akın, Domates Üreticisinin Sesi Oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tarlasından hasat zamanı gelir elde etmeyi bekleyen domates üreticilerinin; fiyatların düşük olması ve maliyetini karşılayamaması sebebiyle gerçekleştirdiği eyleme katılarak seslerine güç kattı. Her zaman üreticilerin yanında dimdik duracaklarını söyleyen Başkan Ahmet Akın “Çiftçimiz ne kadar üretirse, memleketimiz o kadar kalkınır. Memleketimiz kalkındığı zaman milletimiz refaha ulaşır.” dedi.

Mustafa Canbey: “Moraliniz bozulmasın, iktidar biziz”

AK Parti Balıkesir Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Başkanvekili Dr. Mustafa Canbey, AK Parti Balıkesir İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde yaşanan kayıpların kimsenin moralini bozmaması gerektiğini vurguladı

Chp’li Serkan Sarı’dan Domates İçin Araştırma Önergesi; Tarlada 3, Pazarda 15 Lira

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, domates üreticisinin sorunları ve domates üretimindeki düşüş, fiyat politikalarında yaşanan istikrarsızlık, tüketiciye yansıyan pahalılığın araştırılması için Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi. CHP’li Sarı, “ Tüm ürünlerde olduğu gibi AKP İktidarının tarım politikalarını uygulanabilir olmaması, yanlış kurgulanması domates üretiminde üreticilerin büyük zarar etmesine ve ürünlerin tarlada çürümesine neden olmaktadır. Bu durum, hem üreticilerin ekonomik durumunu olumsuz etkilemekte hem de ülke ekonomisine zarar vermektedir” dedi.

BAÜN Hastanesi Hasta ve Ameliyat Sayılarında Rekor Kırıyor

Balıkesir Üniversitesi Hastanesi son yıllarda hizmet verdiği hasta ve gerçekleştirilen ameliyat sayılarında gösterdiği yüksek performansla dikkat çekiyor. Sağlıkta çekim merkezi kimliği ile Balıkesir ve bölgede önemli bir sağlık kuruluşu olan BAÜN Hastanesi, fiziki kapasitede yeni bir gelişim olmamasına karşın, tüm alanlarda hizmet rekorları kırdı.

Başkan Akın Pamukçu ya verdiği sözü tuttu

İkizcetepeler Barajı’nın 2024 yılı sulama sezonunda tarımsal sulama amaçlı açılmaması kararı sonucunda susuz kalan Pamukçu Ovası’na, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, söz verdiği gibi suyu getirdi. Pamukçu Ovası’nın sulaması için arıtma tesislerinden çıkan yıkama suyunun sulama kanallarına verilmesi amacıyla boru hattı çekilerek alternatif su kaynağı oluşturuldu.

Zabıta Müdürlüğü Denetimlerine Devam Ediyor

Edremit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde kontrol ve denetimlerine aralıksız devam ediyor. Semt pazarlarından işyerlerine kadar geniş bir alanda titizlikle çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri, haksızlık yaşanmaması için ölçü kontrol noktalarında vatandaşların aldıkları ürünlerin doğru tartılıp tartılmadığını kontrol ediyor.

Büyükşehir, patili dostlar için mama dağıtıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanları için ücretsiz mama yardımında bulunarak hem patili dostlarını hem de sokak hayvanlarına yardım eden hayvanseverleri sevindiriyor. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda iki farklı noktadan 3 bin hayvansevere bir günde 18 ton mama dağıtarak can dostların beslenmesine katkı sağladı.

Can Dostlarımızı Yalnız Bırakmadık

Balıkesir jandarma ekipleri, sokak hayvanları için mama dağıttı

Deveciler, ilçesine gelen Büyükşehir yatırımını engelliyor

Başkan Yücel Yılmaz’ın, Burhaniye’ye açacağı BALBUCKS’ın seçime kadar açılmaması için alanın önüne engel olarak kamyon çektiren Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, beton atma makinesinin geçmesini engelliyor. Deveciler’e seslenen Başkan Yılmaz “Bir de Burhaniye’ye Büyükşehir Belediyesi ne masraf yapmış, yaptıysa ben istifa ederim demiş. Tabii seçime kalmış 3 gün, sonra zaten bırakacaksın, böyle bahane aramana gerek yok” dedi.

ALKIŞLAR JANDARMAYA

Balıkesir'de İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, kış mevsiminde yiyecek bulmakta zorluk çeken sahipsiz hayvanları beslemek için kuru mama ve su bıraktı. Toplamda 2 bin 269 hayvan beslenirken, vatandaşlara da sahipsiz hayvanlara kötü muamelelere karşı bilgilendirme yapıldı. Balıkesir Valiliği, besleme çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edildi

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca; 21 Şubat 2024 ile 28 Şubat .2024 tarihleri arasında kış mevsimi koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri göz önünde bulundurularak yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarının beslenmesi ve sokak hayvanları için farkındalık faaliyetleri gerçekleştirildi.

Adalet Bakanlığı’ndan icra ilanlarına dair uyarı

Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Bakanlık teşkilatına gönderilen yazıda, menkul/gayrimenkul satış ilanlarının süreli yayınlarda yayımlatılmasının zorunlu olduğu hatırlatılarak, satışlardaki parasal limitlere dikkat edilmesi ve ilan metinlerinde bilgilerin eksik olmaması uyarısında bulunuldu.

Vatandaşlardan Eray'a Sıcak Karşılama

Seçim çalışmalarını sürdüren Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkanı Mesut Eray, haftasonu mahalle ziyaretlerini sürdürdü. Eray, “Sıkılmadık el, çalınmadık kapı bırakmamak için gece gündüz sahadayız. Hemşehrimizin bu gönülden ilgisi ve sevgisi bizlere ayrı bir güç veriyor” dedi.

JANDARMA SOKAK HAYVANLARININ YANINDA

Balıkesir Jandarma ekipleri soğuk havalarda yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına düzenli aralıklarla mama desteği sağlıyor.

Sokak hayvanlarına mama ve su tedarik edildi

Balıkesir il genelinde can dostlarımız olan sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesi faaliyeti icra edildi.

KARESİ’DEN SOKAK HAYVANLARINA ŞEFKAT ELİ

Karesi Belediyesi soğuk kış ayları nedeniyle kış aylarında aç kalmamaları için sokak hayvanlarına kuru mama veriyor. Belediye ayrıca yaralı ve bakıma muhtaç hayvanları da Sokak Hayvanları Geçici Bakım Merkezi’ne teslim ediyor.

Sokak ve yaban hayvanlarına mama desteği

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin şefkatli ve şifalı elleri, hava sıcaklıklarının düşmesi ve yoğun kar yağışı sebebi ile yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarına ve yaban hayvanlarına mama desteği sağlıyor.

Hakan Aka: “Yılda Bir Gün Değil, 365 Gün Can Dostlarımıza Destek Olalım”

AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde düzenlediği etkinlikte sokak hayvanları için mama dağıttı. Başkan Hakan Aka etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

Aysun Aykan:”Fay Hatlarına Bina Yapılmamalı!”

Balıkesir-Susurluk’ta düzenlenen Deprem Sempozyumunda konuşan Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan; Büyük Marmara Depremi için Risk Yönetimi Planı Yapılmalı! Beklenen Marmara depreminin ülkemizde büyük yıkım yaratacağını ve zararı en aza indirmek için afet öncesi risk yönetiminin doğru yapılması gerektiğini vurguladı.

Balıkesir Ülkü Ocaklarından 50 Noktada 50 Kg Mama Dağıtımı.

Balıkesir Ülkü Ocakları Ortaöğretim Birimi, Ülkücü “Şehit Ruhi Kılıçkıran Yaz Gelişim Programı” kapsamında sokak hayvanları için şehir merkezinde 50 noktada 50 kg mama dağıtımı gerçekleştirdi.

Altıeylül Belediyesi Her Daim Vatandaşın Yanında

Altıeylül Belediyesi ekipleri 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde vatandaşların yanlarında olmaya devam etti. Kurban Bayramı tatili içerisinde hizmetlerin aksamaması için 7/24 hizmet esasına göre çalışmalarını sürdüren ekipler bayram süreci boyunca vatandaşın hizmetinde oldu.

Ahmet Akın: ''Türkiye Cumhuriyeti’ni Sonsuza Kadar Yaşatmaya Azim Ve Kararlıyız''

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı mesajında gençlere seslenerek, “Gençler vatanı siz kurtaracaksınız. Bekamızı tehdit eden, sizin geleceğinizi elinizden alan, size daha gencecik yaşınızda bedel ödeten zihniyete vatanımızı bırakmamak için kullanacağınız her oy kıymetlidir. Damarlarımızda akan asil kanımızdan aldığımız kudretle hep birlikte kazanacağız” dedi.

Atıklarınız Sokak Hayvanlarına Can Olsun

Edremit Belediyesi, sokaklarda yaşayan hayvanlar için belirlenen noktalara “MamaMatik” yerleştirdi. Bu otomat ile pet şişe, cam şişe ve metal atıklar atıldığında otomatik olarak hayvanlara mama veriliyor.

ALTIEYLÜL’DE SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI

Sokak hayvanları bugün değil yılın 12 ayı Altıeylül’ün korumasında Hayvan hakları konusunda farkındalığın ve duyarlılığın artmasını amaçlayan çalışmalara öncelik veren Altıeylül Belediyesi sokak hayvanlarını unutmayarak Altıeylül ilçesi içerisinde çeşitli noktalara mama ve kulübe dağıtımı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Şifalı Elleriyle Sokak Hayvanlarının Yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nü kutluyor. Büyükşehir Belediyesi, sadece 4 Ekim ve 4 Nisan’da sokak hayvanlarının yanında değil, dağıttığı tonlarca mamayla ve şefkatli veterinerlerin şifalı elleriyle her gün sokak hayvanlarının yanında.

Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme

Ramazan ayı, beslenme ve yaşam şeklinin değiştiği bir aydır. Yeterli ve dengeli beslenmenin sürdürülebilmesi için sahur öğününü atlamamak gerekir.Sahur yapılmaması, kan şekerinin daha erken saatlerde düşmesine ve buna bağlı olarak günün daha verimsiz geçmesine neden olmaktadır bu sebeple sahura mutlaka kalkılmalıdır.

Cennetayağı Mahallesi’ne yeni yağmur suyu hatları döşeniyor

Edremit Belediyesi ekipleri kış mevsiminde sorun yaşanmaması için yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarına Cennetayağı Mahallesi’nde devam ediyor.

Deprem bölgesindeki sokak hayvanları unutulmadı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri deprem bölgesinde onlarca sokak hayvanını enkazdan kurtararak tedavi etti. Ekipler tarafından sokak hayvanları için 2 tondan fazla mama dağıtıldı.

Karesi’de Karla Mücadele Çalışmaları Sürüyor

Yoğun kar yağışı için günler öncesi hazırlıklarını tamamlayan Karesi Belediyesi ekipleri yağışın başlaması ile birlikte karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler evlerinden çıkamayan yaşlı vatandaşlara erzak, sokak hayvanlarına ise mama dağıtımını sıklaştırdı.

Kuraklık Had Safhada; Yağdır Mevlam Su

Türkiye tarihin önemli kuraklıklarından birisini yaşıyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir’de de yağışın olmaması önümüzdeki günlerde yaşanabilecek olan susuzluğun işaretlerini vermeye başladı.