Plaj Haberleri
SON DAKİKA

Plaj Haberleri

Paris Olimpiyatları Ön Elemesi, Ören Plajı’nda yapıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde Ören Plajı’nda CEV Plaj Voleybolu Milletler Kupası 2024 Turnuvası 1. Ayak Müsabakaları (Paris Olimpiyatları Ön Elemesi) gerçekleştirildi. Finale kalan takımlara kupalarını takdim eden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’i tüm sporların merkezi haline getireceklerini vurguladı.

Balkan şampiyonası Ödül Töreni düzenlendi

Burhaniye ilçesinde düzenlenen 2024 TVF U20 Kulüpler Türkiye Şampiyonası Voleybol Kadınlar ve Erkekler plaj voleybolu Balkan şampiyonası ödül töreni yapıldı. Birçok ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen takımlar arası voleybol maçları da halka açık olarak Ören Sahilde gerçekleştirildi.

Balıkesir sahillerinde, plaj voleybolu rüzgârı esecek

Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Voleybol Federasyonu iş birliğinde Balıkesir’in eşsiz sahilleri, dünyanın dört bir yanından gelen plaj voleybolcularını ağırlayacak. Ulusal ve uluslararası çapta birçok organizasyona ev sahipliği yapacak olan Balıkesir’de, 2024 Paris Olimpiyatları Plaj Voleybolu müsabakalarının Avrupa Kıtası ön elemeleri de yapılacak.

Ören Plajında Yapılan Beton Set Yıkıldı

Geçtiğimiz günlerde Basın ’da çıkan haberlere kayıtsız kalmayan Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Ören Sahili, Paprika Beach işletmesinin önünde yapılan ve kıyı kenar çizgisinde bulunan alana izinsiz olarak yapılan beton setlerin tamamı için yıkım talimatı verdi.

2023 Cev Plaj Voleybolu Avrupa Kupası Sona Erdi

05-08 Ekim 2023 Avrupa Voleybol Konfederasyonu’nun (CEV) bu yıl ilk kez düzenleyeceği Plaj Voleybolu Avrupa Kupası organizasyonuna 05-08 Ekim 2023 tarihleri arasında İlimiz Burhaniye ilçesinde Gönüllü Gençlerimizle birlikte ev sahipliği yaptığımız, oynanan üçüncülük ve final karşılaşmalarıyla sona erdi.

Üçüncü Açık Su Yüzme Şampiyonası Sona Erdi

Bu yıl 3.sü düzenlenen Balıkesir Açık su Yüzme Şampiyonası nefes kesen mücadelelerle sona erdi. Ayvalık İlçesinin Paşalimanı Koyu Plajı’nda gerçekleştirilen Şampiyonada yüzlerce sporcu dereceye girebilmek için denizde kıyasıya mücadele etti.

Voleybolda Şampiyon Balıkesir Büyükşehir

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Burhaniye Ören Plajı’nda düzenlenen “Bioderma Pro Beach Tour Kulüpler Türkiye Şampiyonası”nda Balıkesir Büyükşehir Belediyespor oyuncuları Merve Çelebi ve Esra Betül kadınlar kategorisinde şampiyon oldu.

BBB, MAVİ BAYRAKLI PLAJ SAYISIYLA REKOR KIRDI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin; planlı ve akılcı çalışmalarıyla 2022 yılında 31 olan Mavi Bayrak sayısı, 2023 yılında 46’ya yükseldi. İller bazında 5. sıradan 4. sıraya yükselen Balıkesir, belediyeler arasında 1. sıraya oturdu. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 18 Mavi Bayraklı Plajıyla rekor kırarak “Türkiye’de en fazla Mavi Bayrak sahibi olan Belediye” unvanını almaya hak kazandı.

Muazzez Ersoy: Balıkesir Körfezi’ne bayıldım

4.Aromaterapi Festivali için Balıkesir’e gelen Sanatçı Muazzez Ersoy, Körfez’in plajlarına bayıldığını söyleyerek “Bu kadar güzel plaj olduğunu bilseydim mayomu da yanımda getirirdim. Buraya tatile geleceğim ve canlarımla birlikte aynı plajda denize gireceğim” dedi.

Sahiller 9 Günlük Bayrama Hazır

Kuzey Ege ve Güney Marmara’nın incisi Balıkesir, 46 mavi bayraklı plajı ile yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; modern duş, cankurtaran kulesi, soyunma kabini, tuvalet üniteleri ile yaşlı ve engelli vatandaşların denize daha rahat girebilmesi için plajlara rampalar yerleştiriliyor.

Balıkesir Mavi Bayrak’ta Türkiye Dördüncülüğüne Yükseldi

 2022 yaz sezonunda İlimizde 31 olan Mavi Bayraklı plaj sayısı yapılan çalışmalarla 2023 yaz sezonunda 46’ya yükseldi. İl olarak Türkiye genelindeki Mavi Bayrak ödüllü plaj sıralaması ise 5’inci sıradan 4’üncü sıraya yükseldi.

Büyükşehir’den Balıkesir’e Dalış Köyü

Turizmi 20 ilçe ve 12 aya yaymak için çalışmalarını sürdüren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Karaağaç’ta mavi bayraklı plajları ve su altı heykel galerisini kapsayan büyük bir alanda Dalış Köyü inşa etmek için çalışmaları başlattı.

Mavi Bayraklı Plaj Sayısının Arttırılması Çalışmaları Değerlendirildi

Ulusal ve uluslararası niteliği ile turizm açısından büyük önem taşıyan mavi bayraklı plaj sayısının arttırılması için Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde başlatılan Mavi Bayrak Çalışmasının faaliyetleri toplantı ile değerlendirildi.

Sahillerden 3 Ayda 319 Ton Atık Toplandı

Ege ve Marmara Denizi’ne kıyısı olan Türkiye’nin gözde tatil merkezilerini sınırlarında barındıran Balıkesir’in plajlarından Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Haziran ayından bu yana toplam 212 traktör atık toplandı.

Akçay Yeni Mahalle Plajı’na Mavi Bayrak…

Kuzey Ege’nin incisi Edremit’te belediyenin çevre dostu çalışmaları ile Akçay Yeni Mahalle Halk Plajı Mavi Bayrak ödülüne layık görüldü.

Mavi Bayraklı Plajlarda Çocuklara Çevre Eğitimi

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da “Mavi Bayrak” kriterleri kapsamında çevre bilinçlendirme eğitimlerini sürdürüyor. Dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajı’ndan etkinliklerini başlatan Büyükşehir Belediyesi, çocuklara yönelik bilinçlendirici aktiviteler gerçekleştirerek hem bilinçlendirdi hem de eğlendirdi.

Altıkum’da Şezlong ve Şemsiye İşgaline Son!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Edremit İlçesi Altınkum Plajı’nda usulsüz işgallere son verdi. Usulsüz işgallerin kaldırılması tatilciler tarafından takdirle karşılandı.

Edremit Sahilleri Plaj Voleybolu ile Renklendi

Edremit Belediyesi’nin destekleri ile her yıl düzenlenen “Zeytinli Altınkum Plaj Voleybol Turnuvası” 14-17 Temmuz tarihleri arasında Altınkum sahilinde gerçekleştirildi.

Edremit Sahillerinde İzinsiz Şezlonglar Toplandı

Edremit Belediyesi zabıta ekipleri emniyet güçleri ile birlikte sorumluluk alanında ki plajlarda uyarı ve ikazlara uyarılara rağmen sabit bırakılan şezlong ve şemsiyeleri topladı. Altınoluk ve Narlı sahillerinde güvenlik güçleri ile belediye ekipleri, uyarı ve ikazlara uymayan kişilerin şezlong ve şemsiyelerini toplamaya başladı.

Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda Millilerimizden Büyük Başarı

Türkiye Voleybol Federasyonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliğiyle düzenlenen 2022 Balkan Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda, kadınlar ve erkekler kategorilerindeki yarı final ve final müsabakalarıyla sona erdi.

Güvenli ve Konforlu Tatilin Merkezi Balıkesir Sahilleri

Maviyle yeşilin kucaklaştığı Ege ve Marmara Denizlerine kıyısı olan Balıkesir sahilleri, Büyükşehir Belediyesi eliyle güzelleşiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin; sahil yolları ve plajlarda gerçekleştirdiği çalışmalarla Balıkesir sahilleri, güvenli ve konforlu tatilin merkezi olarak gözdeliğini koruyor.

Akçay Kordon Eski Günlerine Kavuşuyor

Edremit Belediyesi Akçay Mahallesi’nde ki plaj ve kordon boyunda yeniden düzenleme çalışmalarına başladı.