Proje Haberleri
SON DAKİKA

Proje Haberleri

Edremit'te yeni geri dönüşüm projeleri hayata geçiyor

Edremit Belediyesi ve Ekolojik Çevre Geri Dönüşüm Ltd. Şti. arasında gerçekleştirilen mekanik ön ayrıştırma sistemi ortak çalışması konulu toplantıda, hayata geçirilmesi planlanan projeler masaya yatırıldı.

TÜBİTAK’la Eğitim Çıtası Yükseliyor

Vali İsmail Ustaoğlu, TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Finallerinde başarı gösteren öğrencilerle bir araya geldi.

SIRRI YIRCALI ANADOLU LİSESİNDEN DÜNYA BİRİNCİLİĞİ

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi öğrencilerimiz "Indonesia International Innovation Expo (IIIEX)" kapsamında düzenlenen "Bilim Proje Yarışması"nda "Dünya Birincisi" olarak Altın Madalya kazandı.

İŞKUR’dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere 400 BİN TL Hibe Desteği

Balıkesir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım BALCI engelli vatandaşlara destek olabilmek amacıyla Nisan ayı içerisinde proje çağrısına çıkıldığını ve engelli vatandaşların hazırlayacakları projelerin başvurularını 7 Haziran 2024 tarihi saat 23:59’a kadar e-Devlet üzerinden çevrimiçi (online) yaparak İŞKUR’un hibe ve desteklerinden faydalanabileceklerini belirtti.

BALIKESİR EV SAHİPLİĞİ YAPTI, PROJELER KONUŞULDU

Tarım İl Müdürlüğü Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarla Koordinasyon ve Değerlendirme toplantısı düzenlendi.

BAŞKAN YILDIZ DENEYİMLERİNİ ÖĞRENCİLER İLE PAYLAŞTI

İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi "Ustalar Çıraklarla Buluşuyor" projesi kapsamında bu hafta Balıkesir Lokantacılar Odası Başkanı Hasan Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Baydemir'i öğrencilerle buluşturdu.

PROJELER KONUŞULDU

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Belediye Başkanı Mustafa Göksel'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu

Başkan Akın’dan Gençlere Tam Destek

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Albay Cafer Tayyar - Nuran Oğuz Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı. Başkan Akın, her zaman gençlerin yanında olduklarını ve projelerini desteklediklerini ifade etti.

Altıeylül’e Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Kurulacak

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Altıeylül’e kazandırmak istediği bir projesini daha açıkladı. Eray, “Altıeylül’e Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi kuracağız.” dedi.

Yücel Yılmaz: Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı

Başkan Yücel Yılmaz; bu güne kadar hayata geçirdiği sayısız hizmet ve yatırımlarla alnı açık yüzü ak bir şekilde hemşehrileriyle bir araya gelerek önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapacağı projeleri anlatıyor. Bu güne kadar yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz “Sürdürülebilir, afetlere dayanıklı, çevreci, üreten ve ürettiğini işleyen bir şehir olarak herkesin imrendiği bir Balıkesir’i, hep birlikte inşa etmeye devam edeceğiz.” dedi.

Eray, ‘Millet Bahçesi bölgenin cazibe merkezi olacak.’

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Altıeylül’e kazandırmak istediği projeleri açıklamaya devam ediyor.

ALTIEYLÜL’Ü BALIKESİR’İN 1 NUMARALI İLÇESİ YAPACAĞIZ

Göreve geldiği 6,5 yıl süre zarfı içerisinde Altıeylül’e kazandırılan eserler vatandaşların beğenisini topluyor. Eser ve Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket ettiklerini ifade eden Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “6,5 yıl içerisinde Altıeylül’e kazandırdıklarımız vatandaşlarımız tarafından büyük beğeni topladı. Yaptığımız ve yapacağımız projelerle Altıeylül’ü Balıkesir’in 1 numaralı ilçesi yapmak konusunda emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Büyükşehir’den kırsal mahallelere çok amaçlı salon

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, kırsal mahallelere yönelik gerçekleştirdiği projelere bir yenisini ekliyor. Bu kapsamda tüm kırsal mahallelere çok amaçlı salon inşa edilerek günlük ve sosyal yaşam standartları artırılacak. 

Eray: "Altıeylül’e Gençlik Etüt ve Spor Merkezi kazandıracağız"

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, gençler için hayata geçireceği projeler hakkında bir açıklamada bulundu.

Balıkesir'de Devlet Destekli Nohut Dağıtımı Yapıldı

Balıkesir'in Manyas ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı projesi kapsamında yüzde 75 devlet destekli tohumluk nohut dağıtımı yapıldı.

Gezici Kütüphane Öğrencilerle Buluştu

Vali İsmail Ustaoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kütüphane kullanımına ilişkin farkındalığın arttırılması ve kitaplara ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla başlattığı proje kapsamında Balıkesir’e gönderilen ‘Gezici Kütüphane’ yi ziyaret etti. 

Başkan Yılmaz; esnaf ve sanatkârların yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Altıeylül’de park sorununa kalıcı çözüm, Yeraltı Otopark Projesi

 Modern Pazar Alanları Altıeylül’de alışverişin tanımını değiştirecek Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Altıeylül’de sürdürülebilir projeler ile çözüm üretecek.

Büyükşehir’den BESOB’a yeni hizmet binası

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, söz verdiği gibi Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne (BESOB) yeni hizmet binası kazandırıyor. Temelini attıkları binanın anahtar teslimini de çok kısa bir süre içerisinde yapacaklarını söyleyen Başkan Yılmaz “Bazen belediye başkanı adayları 100 tane proje yapacağım diye çıkıyor. Bazıları bunun 20’sini, 30’unu yapıyor. Biz; 100 projeyle çıktık, 1000 proje yaptık.” dedi.

Yücel Yılmaz, her yıl 10 bin konut inşa edecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, BALTOK Sosyal Konutları ve BALKENT Konutları ile güvenli bir yaşamın kapılarını aralıyor. Başkan Yücel Yılmaz, “Afetlere dirençli ve uygun fiyatlı sosyal konut projelerimiz, yılda 10 bin hemşehrimizi ev sahibi yapacak” dedi.

KARESİ’DE ‘BİR DÖNÜŞÜM BİR CAN’ OLUYOR

Karesi Belediyesi tarafından geri dönüşüm malzemelerinden üreterek sokak hayvanlarının barınması için başlattığı ‘Bir Dönüşüm, Bir Can” proje çalışması İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri” arasına girdi.

ERAY, ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

- Karamanköy’e 2 bin 7 yüz dönüm mera kazandıracağız - Simav çayı rehabilite edilecek - Gübre, yem, tohum, fide desteği verilecek Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın da katıldığı Karamanköy iftar programında çiftçinin yüzünü güldürecek projelerden bahsederken, başkan seçildiğinde gübre, yem, tohum ve fide desteğinde bulunacağını söyledi.

Kanla Sulanmış Toprak, Kuvâ-yi Milliye Şehrine Getirildi

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen Cumhuriyetin 100'üncü Yılında Anadolu'dan Çanakkale'ye Projesi ile Çanakkale Şehitliği’nden alınan ‘Şehitlik Toprağı’ ve Türk Bayrağı Vali İsmail Ustaoğlu’na takdim edildi.

Başkan Yılmaz: Önce bana verdiğiniz sözü tutun

İftar programında şoför esnaflarıyla buluşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz; CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın ile Milletvekili Serkan Sarı’ya seslendi: “Önce bana verdiğiniz sözü tutun. Bu vaatlerle insanlara oyalama olmaz. Biz, projeleri çiziyoruz. Projelerin hepsinin kaynağı var. Adam diyor ki ulaşımı yenileyeceğim. Nasıl yenileyeceksin?” dedi.

Mesut Eray; “Altıeylül tarımda marka ilçe olacak”

Cumhur İttifakı Altıeylül Belediye Başkan adayı Mesut Eray, Altıeylül’ü tarım ve hayvancılıkta marka ilçe haline getireceğini söyledi. Eray, vatandaşların takdiriyle başkan seçildiğinde Altıeylül’de tarım ve hayvancılık üzerine dev bir projeyi hayata geçireceğini ifade etti.

KARESİ’DE ‘BİR DÖNÜŞÜM BİR CAN’ OLUYOR

Karesi Belediyesi tarafından geri dönüşüm malzemelerinden üreterek sokak hayvanlarının barınması için başlattığı ‘Bir Dönüşüm, Bir Can” proje çalışması İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından “Sıfır Atık İyi Uygulama Örnekleri” arasına girdi.

Şehre nefes aldıracak meydan

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, gar önü Cumhuriyet Meydanı projesi sayesinde şehre; yer altı otoparkları, Fabrika Kültür Sanat Merkezi, Sofra Balıkesir’i, sanat merkezi, Atatürk ve Milli Mücadele Müzesi’ni kazandıracaklarını söyledi.

Son Kurşun’un hikâyesi geleceğe aktarılıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi; vatanın kurtuluşunu ve zaferi simgeleyen Son Kurşun Anıtı’nı anlatan belgesel film projesini hayata geçirdi. Film gösteriminde konuşan Başkan Yılmaz “Balıkesir’in Kurtuluş Savaşı’nda, Atatürk’e yarenlik ettiğini anlatmamız lazım.” dedi.

Yücel Yılmaz’dan 10 numaralı şehre 100 proje

2024-2029 Şehir Yönetim Manifestosunu açıklayarak istihdamdan kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilikten sanayiye kadar100 yeni müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Size söz veriyorum; “2028’de Türkiye’de en yaşanılır ve özenilen şehir Balıkesir olacak” dedi.

ÜLKÜ YOLU AÇILIŞINDA MÜJDELER SIRALANDI

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği hizmetlerle Edremit’in sorunlarını bir bir çözüme kavuşturan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Körfez trafiğini rahatlatacak Ülkü Yolu’nun açılışını Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin de katılımlarıyla gerçekleştirdi. Edremit’e Tarım OSB ve arıtma müjdesi veren Başkan Yılmaz’a, Bakan Özhaseki bu güne kadar olduğu gibi bundan sonrada projelerinde tam destek vereceklerini söyledi.