Sempozyum Haberleri
SON DAKİKA

Sempozyum Haberleri

Hasan Basri Çantay'ın Yaşamında Yer Alan Ahlaki Değerler

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, “II. Balıkesir Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyumda "Hasan Basri Çantay'ın Yaşamında Yer Alan Ahlaki Değerlerin İncelenmesi Algıları" Bildirisi de yer aldı.

Balıkesir Üniversitesinde, “II. Balıkesir Sempozyumu” Düzenlendi

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından, “II. Balıkesir Sempozyumu” düzenlendi.

BAÜN, “4. Uluslararası Yargı Sempozyumu”na Ev Sahipliği Yapıyor

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ev sahipliğinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyinin desteği ile düzenlenen “4. İdare Hukuku ve İdari Yargı Uluslararası Sempozyumu” (ISALAJ-2024) BAÜN Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Malazgirt Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanı Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 4’üncüsünü düzenlediği Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu başladı.“Mysia ve Çevre Kültürleri Araştırmaları” temasıyla 3 gün sürecek sempozyumda, konunun uzmanları tarafından Balıkesir’deki kazı çalışmalarının durumu ele alınıyor. Sempozyumun son gününde ise; kazı alanlarına teknik gezi yapılacak. 

“ Geçmişten Günümüze Balıkesir'in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu" başladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir Kent Konseyi’nin desteği ile Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ‘Balıkesir’in Kültürel Mirası Uluslararası Sempozyumu’ başladı. Sempozyum, 5 Kasım Pazar gününe kadar devam edecek. 

Aysun Aykan:”Fay Hatlarına Bina Yapılmamalı!”

Balıkesir-Susurluk’ta düzenlenen Deprem Sempozyumunda konuşan Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan; Büyük Marmara Depremi için Risk Yönetimi Planı Yapılmalı! Beklenen Marmara depreminin ülkemizde büyük yıkım yaratacağını ve zararı en aza indirmek için afet öncesi risk yönetiminin doğru yapılması gerektiğini vurguladı.

Balıkesir Tarihine Işık Tutacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Balıkesir Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün ev sahipliğini yapacağı “Geçmişten Günümüze Balıkesir'in Kültürel Mirası" Uluslararası Sempozyumu eğitimden tarıma, spordan ekonomiye, sağlıktan kültüre kadar bir çok alanda şehrin tarihine ışık tutacak.

Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Başladı

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Balıkesir Kent Konseyi tarafından 3’üncüsü düzenlenen Balıkesir Arkeoloji Buluşmaları Sempozyumu başladı.

Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu Başladı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin desteklediği ve Avlu'da iki gün sürecek Balıkesir 4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu açılışı töreni yapıldı.

4. Ulusal Türk Müziği Sempozyumu 13 Ekimde Balıkesir’de

Türk Müziğinde; eğitim, araştırma, icra, besteleme, kurumsallaşma sorunlarının tespiti ve çözüm önerilerinin ele alınacağı 4. Ulusal Balıkesir Türk Müziği Sempozyumu 13 -15 Ekim tarihlerinde Avlu Kongre ve Kültür Merkezinde yapılacak.

Gömeç Su Altı Galerisiyle, Balıkesir Turizmi Güçleniyor

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Kuzey Ege Gömeç Heykel Sempozyumu Vali Hasan Şıldak ve Başkan Yücel Yılmaz da katıldı.