Türkiye Haberleri
SON DAKİKA

Türkiye Haberleri

ATAMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZLE

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin açılmasıyla beraber çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram”ı Altıeylül’de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Etkinliklere Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Erden Köybaşı ve vatandaşlar katılım sağladı.

ATAMIZA TEŞEKKÜRLERİMİZLE

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, TBMM’nin açılmasıyla beraber çocuklara armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram”ı Altıeylül’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Ayvalıklı Milli Atlet Şahin Şenoduncu, Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na Hazırlanıyor

Ayvalık ilçesinde yetişen milli atlet Şahin Şenoduncu, Antalya'da düzenlenecek olan Bireysel ve Takımlar Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonası'na katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Şenoduncu, altın madalya ve kupa kazanmayı hedeflediği şampiyonada Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulaması başladı

Ramazan Bayramı tatilinde Balıkesir'in Ayvalık ilçesi ile Yunanistan'ın Midilli Adası arasındaki feribot seferleri, Türkiye'den Yunan adalarına kapıda vize uygulamasının başlamasıyla hareketlendi.

Şehit yakınları ve gazilerden, Başkan Akın’a iade-i ziyaret

Mazbatasını almasının ardından görevine başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’a, başkan seçilmesinin ardından ilk ziyaretini gerçekleştirdiği Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Haydar Filiz ve dernek üyeleri makamında iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

TÜRKİYE SPORTİF YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME PROGRAMI HIZLA DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilen, her yıl Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki tüm okullarda bulunan 3. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak bakanlığımız tarafından uygulanan Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı kapsamında, ilimizde 14 Şubatta başlayan; 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, 3. Sınıf öğrencilerine yönelik Genel Tarama ve Test Ölçümler hızla devam ediyor.

SEÇMENLER YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇİYOR

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başında.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Terör örgütlerine karşı mücadelemiz devam edecek

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, terör örgütleri, göçmen kaçakçılığı ve suçlarla mücadelede cesur ve kararlı bir şekilde devam edeceklerini belirtti. Yerlikaya, Türkiye'nin huzurunun yerelden başladığını vurguladı.

ALGEM REKOR KIRDI

Balıkesir’de örneği olmayan ve Türkiye’de örnek gösterilen Altıeylül Belediyesi, ALGEM bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Sultan Abdülhamid Han Gelişim Merkezi (ALGEM)’de çocuk üniversitesi, üniversite hazırlık kursları, başarılı olan kadınlara mikro finans şubesi vasıtasıyla faizsiz kredi desteği ve ayrıca 7 yıl içerisinde toplamda 50 bin aileye yardım eli uzatıldı.

Öğrenciler Satranç Şampiyonası'ndan Başarılarla Döndü

Çeşitli spor dallarında elde ettikleri başarılarla adından söz ettirerek Balıkesir'i gururlandırıyor. Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 2 bin 500 sporcunun yarıştığı şampiyonada; Balıkesir'den 60 sporcu şampiyonaya katıldı. Katılan 60 sporcudan 6'sı milli takım havuzuna girmeye hak kazanarak Balıkesir’e başarılarla döndü.

TPAO Marmara Denizi'nde petrol arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO), Marmara Denizi'ndeki 3 ayrı bölge için petrol arama ruhsatı verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan karara göre, TPAO'ya Tekirdağ, Balıkesir ve Çanakkale illerinde bulunan deniz sahalarında 8 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde Bilimsel Bir İlk Yaşandı.

TUSYAD (Türkiye Spor Yaralanmaları Artroskopi ve Diz Cerrahisi Derneği) kapsamında Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Ortopedi Kliniği tarafından düzenlenen ve ortopedi uzmanı Doç. Dr. Özgün Karakuş koordinatörlüğünde Türkiye çapında 600 çevrimiçi ve 70’e yakın bireysel katılımla  “Ulusal Canlı Cerrahi ve Sempozyum” eğitim etkinliği gerçekleştirildi.

Yücel Yılmaz’dan 10 numaralı şehre 100 proje

2024-2029 Şehir Yönetim Manifestosunu açıklayarak istihdamdan kentsel dönüşüme, sosyal belediyecilikten sanayiye kadar100 yeni müjde veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Size söz veriyorum; “2028’de Türkiye’de en yaşanılır ve özenilen şehir Balıkesir olacak” dedi.

Yenişehirlioğlu ‘Türkiye Yüzyılı Söyleşisi’nde gençlerle buluştu

“Türkiye Yüzyılı Söyleşileri Balıkesir Gençlik Buluşması” için şehre gelen AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın projelerini oldukça beğendiğini söyledi. Türkiye’nin markası haline gelen BALBUCKS’ı da ziyaret eden Yenişehirlioğlu çok beğendiğini belirtti.

‘’KAZDAĞLARINDA DOĞAN MUCİZE’’

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 206 hektarlık Türkiye’nin en büyük bal ormanı “Kazdağları Bal Ormanı ve Balköy” tamamlama aşamasına getirdi. Doğal dengeyi koruyarak sadece arıcılar için değil, tüm ekosistem için önemli bir adım atan Büyükşehir, arıcılığı geliştirerek dünyaya en iyi balın satılmasını ve arı ürünlerinin şifasını sağlamayı hedefliyor.

"EDREMİT’TE SOKAK HAYVANLARI İÇİN SEVGİ!"

Edremit Tam Teşekküllü Tedavi Merkezi, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın talimatıyla hayata geçirildi. Edremit'te, sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmek adına Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım atarak Türkiye'ye örnek olan "Sokak Hayvanları Tedavi Merkezi" sokak hayvanlarının bakımı ve tedavisi konusunda kritik bir rol üstlenerek acil durumlarda anında müdahale imkânı sağlıyor.

Başkan Yılmaz'dan kopyacı adaylara siyaset dersi...

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, yıldır kendisinin uygulaya geldiği işleri çakma belediyelerden kopyalayıp yeni orijinal fikirlermiş gibi anlatanlara “Biraz yaşadığın şehri tanı. Burada Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı var. Biraz Ağzından çıkanı düşünüp konuşacaksın” diyerek siyaset dersi verdi.

Başkan Yılmaz, “5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer kazandırdık”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 5 milyar lira yatırımla 100 milyar liralık değer oluşturup şehre yeni 51 fabrika kazandırdığını, yüzlerce iş insanının da Türkiye’de ilk 500’e girmesi yolculuğunda belediye olarak katkıda bulunduklarını açıkladı.

GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI KEŞFEDİYORUZ

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolüne dayanılarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programın 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri ilçelerimizde başladı.

Geleceğin Şampiyonları Keşfediliyor

Millî Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği Protokolüne dayanılarak hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programın 2023-2024 Eğitim-Öğretim dönemi, Genel Tarama ve Test Ölçümleri ilçelerimizde başladı.

Başkan Orkan : “Doğayı ve yeşili Koruyoruz”

Türkiye’nin en çevreci, en temiz, en yeşil ve en sağlıklı kentlerinden biri olmayı hedefleyen Karesi Belediyesi çevre dostu yatırım ve çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Karesi Belediyesi olarak; ilçemiz genelinde yürüttüğümüz bütün proje ve çalışmalarda, çevreyi, doğayı ve yeşili korumaya özen gösteriyoruz” dedi.

OĞUZ SAVAŞ YILLAR SONRA İLK TAKIMINA KARŞI OYNAYACAK

Aslen Balıkesirli olan, Türkiye’nin önemli Milli Basketbolcularından Oğuz Savaş yıllar sonra lisanslı olarak ilk oynadığı takım, Balıkesir Büyükşehir Belediyespor’a karşı Kocaeli Çayırova Belediyesi formasıyla Kurtdereli Spor Salonunda mücadele edecek…  

Alper Gezeravcı'yı taşıyan Dragon kapsülü dünyaya döndü!

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü, ABD'nin Florida eyaleti açıklarında okyanusa iniş yaptı.

EMITT’İN GÖZDESİ BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi standı; dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından tatil rotalarını aynı platformda bir araya getiren EMITT Fuarı’na her yıl olduğu gibi bu yılda damgasını vurdu. Başkan Yücel Yılmaz’ın da katıldığı fuarda Balıkesir standı, büyük ilgi gördü.

Büyükşehir’den manda yetiştiricilerine destek

Balıkesir’in 6 bin manda varlığının yüzde 90’ını kapsayan Altıeylül ilçesinde manda yetiştiriciliği yapan üreticilere geçtiğimiz yıl 9 erkek manda desteği sağlayan Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 10 adet erkek manda daha dağıtarak bölgedeki hayvanların hem ırkının değişmesini hem de kalitenin artmasını sağlıyor. Türkiye’de manda varlığında 6. sırada yer alan Balıkesir, Büyükşehir Belediyesi destekleriyle zirveye çıkacak.

TSKB’den BEST A.Ş.’ye 25 Milyon Euro Kredi

TSKB - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, BEST - Balıkesir Elektromekanik Sanayi Tesisleri A.Ş. ile şirketin yenilenebilir enerji odaklı transformatör test laboratuvarı yatırımını desteklemek üzere 25 milyon Euro tutarında yeni bir kredi anlaşması imzaladı.

GAZİLERDEN GÜLDÜR GÜLDÜR’E ORTAK TEPKİ

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz geçtiğimiz günlerde yayınlanan “GÜLDÜR GÜLDÜR” isimli programda yayınlanan skeçe tepki gösterdi.

Türkiye’deki hayvan sağlığına katkı sağlanacak

BAÜN Veteriner Teşhis ve Analiz Laboratuvarı Bakanlık Tarafından Ruhsatlandırıldı

TRUGO Hızlı Şarj İstasyonu Balıkesir Ticaret Odasına Kuruldu

Türkiye'nin yerli otomobili Togg'un sahibi olduğu, yüksek hızlı şarj istasyonu şirketi Trugo, Balıkesir Ticaret Odası binası önüne kurulumu geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Togg'un dışında diğer marka araçların da Trugo’da şarj desteği alabileceği belirtildi…

Büyükşehir, çeltik üreticisinin yanında

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en kaliteli pirinçlerinin yetiştiği Gönen sulama sahasında; aşırı yağış ve taşkınlar sebebiyle devrilen kanaletleri yerlerine yerleştiriyor, ana kanalın içerisindeki tortuları temizliyor ve alanı çeltik ekim sezonu öncesinde çiftçiler için hazır hale getiriyor.