Güre'de Bahar Şenlikle Karşılandı

Vali Hasan Şıldak, Edremit İlçesi Güre Mahallesinde düzenlenen Kazdağları-Güre Bahar Şenliklerine katıldı.

PAYLAŞ

Programa Vali Hasan Şıldak ve Eşi Fatma Nur Şıldak'ın yanı sıra, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Ensar Aytekin ve Fikret Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb.Tarık Hekimoğlu, Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.  

Güre'de Bahar Şenlikle Karşılandı

Şıldak, "Turizmde Biz de Varız" 

Güre'nin, Edremit İlçesinde güzel bir tatil yöresi olduğunu söyleyen Vali Hasan Şıldak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Güre Turizm Tanıtım Derneği öncülüğünde Büyükşehir ve Edremit Belediyemizin de katkılarıyla güzel bir festival gerçekleştiriyoruz. İki gün sürecek festivalin açılış programına katıldık. Güre; Edremit ve  Körfez deyince Balıkesir'in vitrini ve turizme açılan kapısı. Bu anlamda bu tür etkinlikleri çok önemsiyorum. Pandemide insanlarımız özellikle iki yıl adeta dış dünyadan, sosyal hayattan, turizmle ilgili aktivitelerden uzak kaldılar. Balıkesir'de bu sene iç turizm hareketliliğinin en üst seviyeye çıkmasını bekliyoruz. Bütün hazırlıklarımız bu yönde. Kurumlarımızla birlikte sezona iyi bir hazırlık yapıyoruz. Balıkesir; Marmara'yı ve Ege'yi temsil eden, Anadolu kültürünün de bulunduğu unsurlar içeriyor. Bütün bu sahip olduğumuz değerleri, kapasiteyi güçlü bir şekilde yansıtarak, alanda biz de varız demek istiyoruz." diye konuştu.

Güre'de Bahar Şenlikle Karşılandı

Etkinlikler kapsamında şenlik ateşi yakıldı, halk oyunları gösterisi de katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Çeşitli ürünlerin bulunduğu stantları ziyaret eden Vali Şıldak, kazanların başına geçerek vatandaşlara yemek dağıttı. 

Güre'de Bahar Şenlikle Karşılandı

Güre Turizm Tanıtım Derneği tarafından gerçekleştirilen şenliğin, bölgenin tanıtımına katkı sağlaması, Balıkesir’de özellikle iç  turizme bir hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Güre'de Bahar Şenlikle Karşılandı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN