Güvenlik Personeline 'Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı' Eğitimi

Edremit Belediyesi'nde görev yapan özel güvenlik personeline 'Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı' eğitimi verildi. 

PAYLAŞ

Hizmet içi eğitim programlarıyla personeli sürekli daha donanımlı hale getirmeye çalışan Edremit Belediyesi, 2022 eğitim programında yer alan eğitimler kapsamında özel güvenlik personeline, “Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı” eğitimi verildi. 

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yetkilileri tarafından verilen göz yaşartıcı gazın doğru tekniklerini kapsayan eğitim, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamalı olarak gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salon’unda ki eğitimde Emniyet yetkilileri tarafından yaşanabilecek olaylar yada denetim görevi sırasında meydana gelebilecek muhtemel saldırılar karşısında, biber gazının nasıl kullanılması gerektiği konusu ayrıntılı şekilde anlatıldı.

Göz yaşartıcı gazın yasal dayanakları, kullanım şekli ve hangi hallerde kullanılabileceği konularının ele alındığı eğitimin ikinci bölümü ise Güreş Sahası’nda açık alanda uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Eğitim sırasında güvenlik görevlileri de gazdan etkilenirken muhtemel durumlarda kullanmak zorunda olacakları gazın etkilerini de yaşayarak test etmiş oldu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN