SON DAKİKA

Eğitim

Eğitim Haberleri

LGS’nin Gurur Tablosu Ödüllendirildi

Vali Hasan Şıldak, Liselere Giriş Sınavında (LGS) 500 tam puanla ülke genelindeki 526 öğrenci arasında yer alarak Balıkesir’e başarıyı getiren öğrencileri tebrik etti. 

SYAL’de 157 Öğrencinin Mezuniyet Coşkusu

Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nde dereceye giren okul birincisi Ceyda Nur Akalın, okul ikincisi Mehlika Şeker ve okul üçüncüsü Halit Yılmaz’a ödül ve diplomaları düzenlenen törende verildi.

Sınav Maratonu LGS İle Sona Eriyor

Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı yarın yapılacak olan Liselere Giriş Sınavı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada başarılar diledi.

"TÜBİTAK" Bölge Finalinde 11 Derece

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu "TÜBİTAK" tarafından düzenlenen 17. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi değerlendirmeleri sona erdi.

Burhaniye MYO’da 30. Yıl Mezuniyet Gururu

Burhaniye Meslek Yüksekokulu'nda 2022/2023 eğitim-öğretim yılı mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi.

Hayırseverlerden Eğitime Güçlü Destek

Hayırseverlerin adeta yarıș halinde olduğu Balıkesir'de yapılan katkılarla eğitime sağlanan güçlü destek sürüyor. 

Balıkesirli Öğrencilerin Gurur Verici  Dünya Başarısı

Dünya'nın en büyüğü ve en prestijli yarışması olan "Uluslararası Bilim ve Mühendislik Fuarı" ISEF'te TÜBİTAK tarafından ülkemizi ve ilimizi temsil eden Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni ve öğrencileri Biyokimya alanında ülkemize dünya üçüncülüğü kazandırdı.

Sağlam Birey Sağlam Toplum

Yeşilay Balıkesir Şube Başkanı Ömür Akyıldız Eroğlu, yönetim kurulu üyeleri ve çalışmalara katılan gönüllü öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'yı ziyaret etti.

BAÜN Sağlık Bilimleri Fakültesinde Uluslararası Ebeler Günü Kutlandı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Sağlık bilimleri fakültesi Ebelik Bölümü tarafından,5 Mayıs Uluslararası Ebeler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Balıkesir’de Okullara 319 Yeni Kütüphane

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığının da desteğiyle ülke  genelinde başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi ilimizde başarılı bir şekilde  yürütüldü.

Edremit’te Okullarda Sınava doğru BİGEP Seferliği

Balıkesir Valiliği himayesinde, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen tüm ilde eğitim seviyesini arttırmayı amaçlayan BİGEP projesi kapsamında Edremit İlçesinde Kaymakam Ahmet Odabaş başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar CİĞER ve okul müdürlerinin katılımı ile bir dizi etkinlikler gerçekleştirildi.

Eğitim Yatırımları Değerlendirildi 

Vali Hasan Şıldak başkanlığında yapılan toplantıda Balıkesir genelindeki eğitim yatırımlarının güncel durumu ele alındı.

Gönüllü Öğretmenler Hatay'da

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde, 8 ve 12. sınıf öğrencilerinin sınavlara hazırlık sürecine destek olmak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından DYK noktaları oluşturuldu.

Eğitim Ailesi Gücünü Eğitimden Alarak Yaraları Sarıyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününden başlayarak okullarda yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin yerinde izlendiği saha ziyaretleri devam ediyor.

Edremit’te Ücretsiz Piyano ve Keman Kursları Başladı

Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde bağlama ve gitar kurslarının ardından yeni enstrüman kursları açılmaya başladı.

İl Milli Eğitimde Sıkı Denetimler Devam Ediyor… 

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününden başlayarak okullarda yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin yerinde izlendiği saha ziyaretleri kapsamında Kepsut ve Dursunbey ilçelerinde bir dizi temas ve incelemelerde bulundu.

BAÜN Teknoloji Transfer Ofisinin İlk Tanıtım Toplantısı Yapıldı

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından; “Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri”ni kapsayan Modül 1 çalışmaları kapsamındaki ilk etkinlik gerçekleştirildi.

Edremit Belediyesi’nden Üniversiteye Hazırlık Kursu

Edremit Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi’nde lise çağındaki öğrenciler için ücretsiz üniversiteye hazırlık kursları açılıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın Burhaniye Temasları

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminin ilk gününden başlayarak okullarda yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerinin yerinde izlendiği saha ziyaretleri devam ediyor.

Toplam 177 haber.