İl Müftüsü Celal Sürgeç'ten Kadir Gecesi Kutlama Mesajı

Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kadir Gecesi dolasıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

PAYLAŞ

Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Kadir Gecesi dolasıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Sürgeç, kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aziz Kardeşlerim!
İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının 27. gecesi bin aydan daha hayırlı olan, birçok fazileti içinde bulunduran, insanları en doğru yola ileten Kur’an-ı Kerim’in inmeye başladığı mübarek Kadir Gecesidir.  

Bu geceyi Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, Kadir Süresi’ nde şöyle anlatır; “ Biz onu (Kur'an'ı) Kadir gecesinde indirdik. (1) Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? (2) Kadir gecesi, bin aydan hayırlıdır. (3) O gecede, Rablerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. (4) O gece, ta fecrin doğuşuna kadar esenlik doludur.  (5)

Dolayısı ile Kadir Gecesi esas değerini Kur’an- Kerimden almaktadır. Kur’an-ı Kerim ise bize kendini;  "Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüllerdekine bir şifa, müminler için bir hidayet ve rahmet gelmiştir."  (Yunus 57) beyanıyla tanıtır.

Kur’an-ı Kerim ilk önce Hz. Peygamber (sav) Efendimizin kalbine inmiş, daha sonra bir hayat kitabı olarak onunla amel edilmiştir. Yani önce sadırlara inmiş, sonra satırlarda okunmuş ve satıhlarda da yaşanmıştır. Böylece yeryüzünü şereflendirdiği günden bu yana bu kitaba tabi olan nice insanlar ve milletler, zamanın ve mekânın yüzakı olmuşlar, dünya da parmakla gösterilen medeniyetler kurmuşlardır. 

Kur’an-ı Kerim gündüzün aydınlığından daha aydınlık bir kitaptır. Hak ile batılı ayıran ve Hakk’ın doğruluğunu, batılın ise yanlışlığını apaçık gösteren bir rehberdir. Kur’an-ı Kerim kendine tabi olana,  sayfalarını göz ve gönül gözüyle okuyana, aynı zamanda kendisiyle amel edene rahmet kapılarını cömertçe açar, gözünün aydınlığı, gönlünün şifası olur, dünyasını ve ahiretini mamur eder.
Hz. Peygamber (sav) Efendimiz: “Kalbinde Kur’an’dan bir miktar bulunmayan kimse harap ev gibidir.” (Tirmizî, Fezâilü’l–Kur’ân 18.)  buyurmuştur. Yine Hz. Peygamber (sav) Efendimiz; “İnanarak ve sevabını Allah’tan umarak kim Kadir gecesini ihya edenin geçmiş günahları affolunur.” (Buhârî, FadluLeyleti'l-Kadr, 3) buyurmak suretiyle bu geceyi değerlendirme noktasında bize tavsiyelerde bulunmuştur. 

Dolayısı ile bu gece gafletten uzak durulmaması gereken Kur’an-ı Kerim tilaveti, ibadet, dua ve niyaz, kulluk ve tövbe ve istiğfar ile ihya edilmesi gerek bir gecedir. Bu gece Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber (sav) Efendimizin öğretileri çerçevesin de  “sırat-ı müstakim” üzere niyetlerimizi en kuvvetli bir şekilde tazelememiz ve elest bezm’indeki ahdimize sahip çıkmamız gereken bir gece olmalıdır.  Bu gece hayırda yarışmanın, hayırlı bir insan olmanın, günahlardan uzak bir hayata başlamanın kararının verildiği bir gece olmalıdır. Bu gece bir yetimin, garibin, bir fakirin yarasına merhem olma, bir kardeşimizin derdine deva olma gecesidir.
Bu vesile başta Kuvâyi Milliye şehri Balıkesir’imizin aziz halkı olmak üzere, ülkemizin, mazlum coğrafyaların ve bütün İslam âleminin bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini tebrik eder, bu mübarek gecenin kalplerde Kur’an-ı Kerimin ruhunun dirilişine, onun ahlakının yaşanmasına, birlik ve kardeşliğe, günahlarımızın affına, dünya ve ahiret saadetine vesile olmasını Cenab-ı Allah (cc)’dan niyaz ederim.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN