İvrindili Esnaf Ahmet Akın'a dertlerini anlattı

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AHMET AKIN İVRİNDİLİ ESNAFIN DERDİNİ DİNLEDİ…

PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın Balıkesir’in İlçesi İvrindi’de ziyaret ettiği lokanta esnafı hayat pahalılığından dert yandı. “Elektriğim, suyum kesik” diyen lokanta esnafı sabır ettiklerini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’a “Çaremiz yok! Kazancımız yok!” diyen İvrindili lokanta esnafı şunları anlattı:

“Ama mecbur döndüreceğiz mekanımızı. Oğlan, kız, hanım ve ben. Dördümüz çalışıyoruz. Ailecek çalışıyoruz. İşin içinden çıkamıyoruz. 2 bin 600 lira elektrik parası var. Kira bin lira. 310 liraya tüp kullanıyoruz. Yarın zam gelir. Ayda dört beş tüp kullanıyorum. İşçi çalıştırmıyoruz. İşçi çalıştırsak 4 bin 500, sigortası yemesi içmesi 8 bin lira bana maliyeti var 1 işçi çalıştırsam. Ağırlıklı olarak öğrenci müşteri var bende. Yarım ekmek 15 lira, ayran desen 5 lira. Bir öğün 20 lira. Vatandaş verebilir mi 20 lira? Nerede verecek? Çaresiziz! Bittik…İnsanlar sabrediyor.”

Esnafın hayat pahalılığı karşısında kan ağladığını vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, devletten de yeteri kadar destek alamayan esnafın sabır ile işini yürütmeye çalıştığını söyledi.

“Esnaf kaderiyle baş başa sabırla dayanmaya çalışıyor. İktidar destek değil yaparsa zam yapıyor. AK Parti iktidarı için her şey yolunda. Memleket güllük gülistanlık. Ama gerçek öyle değil, Türkiye’de bütün sıkıntı esnafın üzerine yüklendi.”

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN