Kaz Dağları'ndaki Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kaz Dağları'nda mahsur kalan 17 asker ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yol ekibinden 4 personeli kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

PAYLAŞ

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kaz Dağları’nda mahsur kalan 17 asker ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yol ekibinden 4 personeli kurtarma çalışmaları geceden bu yana devam ediyor.
Edremit’te Kaz Dağları Milli Parkı içerisinde Sarıkız Tepesi Mevkiinde bulunan Hava Radar Kıta Komutanlığı’nda görevli askeri personeli taşıyan 3 araç ve yol açma çalışmasını yürüten Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri dün akşam saatlerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle yolda mahsur kaldı.
17 askeri personel ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yol ekibinden 4 personel için Balıkesir Valiliği koordinasyonunda kapanan yolun açılması ve personele ulaşılması için çalışma başlatıldı.
Dün akşam saatlerinden çalışmalar başlayarak ekipler adeta seferber oldu. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak da olay yerine intikal etti ve kurtarma çalışmalarını yakından takip ediyor.

HaberHasan Şıldak, sosyal medyadan yaptığı son açıklamada;
“Kaz Dağları Sarıkız Tepesinde yolda mahsur kalan personelimize ulaşmak için çalışmalara bütün imkânlar kullanılarak aralıksız olarak devam edilmektedir. 
Kendileriyle sürekli irtibat sağlanmakta olup sağlık durumlarında herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır.” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da olaya ilişkin sosyal medya hesaplarından bir açıklama yayımladı. Yılmaz açıklamasında; 
“Edremit Kaz Dağları’nda yoğun kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 17 Askeri personel ve 4 kişilik belediye ekibimizi kurtarma çalışmaları ilgili birimlerimizle devam etmektedir. Arkadaşlarımızın sağlık durumları iyi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmaları koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Türkiye’ye indiğim andan itibaren tüm konuyu detaylarıyla takip etmekteyim.” İfadelerini kullandı.

Haber

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN