Körfez Bölgesi Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Hasan Şıldak başkanlığında yaz sezonu öncesinde Körfez Bölgesi Güvenlik Toplantısı gerçekleştirildi.

PAYLAŞ

Edremit Kocaseyit Havalimanında yapılan toplantıda yaz sezonunda nüfus yoğunluğunda artış yaşanan Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Gömeç ve Havran İlçelerinin güvenlik, asayiş ve trafik konuları başta olmak üzere huzurlu bir yaz sezonu geçirilmesi için alınacak tedbirler ve yürütülecek çalışmalar kapsamlı olarak ele alındı. 
 
Vali Şıldak başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Burhaniye Kaymakamı ve Gömeç Kaymakam Vekili İlyas Memiş, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Havran Kaymakamı Enver Özderin, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Tarık Hekimoğlu, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanı SG. Bnb. Emrah Kadir Çakır, Körfez İlçelerinin İlçe Emniyet Müdürleri ve İlçe Jandarma Komutanları katıldı. 

Vali Şıldak, toplantıda körfez bölgesinde yaz sezonunda yaşanan nüfus artışıyla birlikte yaşanan süreçte asayiş ve huzurun temini için emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin koordineli bir şekilde çalıştığını söyledi.

Körfez Bölgesi Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Toplantıda, söz konusu İlçelerdeki geçtiğimiz yılın olay sayıları, olay türleri, asayiş, narkotik ve trafik sorunları ile çözüm önerileri görüşüldü. Uygulamaya konulacak yeni tedbirlerle yaz döneminde karşılaşılabilecek sorunlara karşı kolluk birimlerinin yapacağı hazırlıklar belirlendi.

Basın mensuplarına konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Şıldak Edremit Körfezinin Altınoluk’tan Altınova’ya uzanan coğrafyasının Balıkesir’in vitrini olduğunu, bu bölgedeki her tür gelişmeyi çok yakından takip ettiğini ifade etti. Körfez Bölgesinin huzuru ve asayişinin ilk öncelikleri olduğunu, yaz döneminde ise bu hassasiyetin en üst düzeye çıktığını ve bütün tedbirleri arttırdıklarını belirtti. Bu yıl bölgeye önemli ölçüde güvenlik personeli ve araç takviyesi yapacaklarını, 29 Nisan tarihinden itibaren de yaz tedbirlerini uygulamaya başlayacaklarını dile getiren Şıldak başta asayiş olayları ve uyuşturucu ile mücadele olmak üzere vatandaşın huzurunu bozmaya yönelik tüm oluşumlara karşı amansız bir çalışma yürüttüklerini belirtti. 

Körfez Bölgesi Güvenlik Toplantısı Gerçekleştirildi

Vali Hasan Şıldak “2022 yaz döneminde pandemi etkisinin azalması ve Çanakkale 1915 Köprüsünün açılmasıyla birlikte özellikle Ayvalık, Burhaniye ve Edremit’te çok yüksek bir turizm hareketliliği bekliyoruz. Balıkesir, yürüttüğümüz etkili tanıtım ve turizm odaklı çalışmalar sonucunda cazip bir turizm adresi haline geliyor. Buna hazırlıklı olmalıyız. Hem turizm sektörümüz hazır olmalı, hem biz kamu kurumları olarak hazır olmalıyız. Özellikle belediyelerimiz üzerine çok sorumluluk düşüyor. Bu çerçevede bugün bölgemizde yoğun sezon öncesi güvenlik ve trafikle ilgili hazırlıklarımızı değerlendirdik. Vatandaşlarımız ve İlimize gelecek misafirlerimizin huzuru her şeyin önünde geliyor. Her tür suç unsuru ile kararlı ve sürekli mücadele halindeyiz. Özellikle son dönemde hırsızlık olaylarına karşı önleyici faaliyetlere ağırlık verdik. Yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre % 25 oranında bir düşüş sağladık. Uyuşturucu konusunda da yakalanan şüpheli sayısı ve madde miktarında büyük artış oldu, her geçen gün operasyon sayısını yükseltiyoruz. Netice olarak Körfez Bölgemizi daha huzurlu ve güvenli kılmak İçin büyük çaba gösteriyoruz. Geçen kış sezonunda aldığımız etkili tedbirlerle zeytin hırsızlığı olaylarını da azalttık. Diğer taraftan,  bölgede yaz döneminde oluşan trafik yoğunluğuna kısmen de olsa çözüm üretmek amacıyla Zeytinli ve Akçay Kavşaklarında yeniden düzenleme yapılmasını gündeme getirdik ve ısrarla takip ettik. Şu anda Büyükşehir Belediyemiz çalışmasını sürdürüyor. Bu iki kavşakta yapılacak çalışma rahatlama oluşturacak.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN