Kurtdereli Ölümünün 83. Yılında Anıldı

Dünyanın ve Türkiye'nin önemli değerlerinden biri olan Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefatının 83. yıl dönümünde mezarı başında dualar ile anıldı.

PAYLAŞ
Youtube Kanalı VİDEO

Dünyanın ve Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olan Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan, vefatının 83. yıl dönümünde mezarı başında dualar ile anıldı. 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Karesi Belediyesi tarafından düzenlenen anma töreni Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın katılımıyla düzenlendi. 

Anma töreninde Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın mezarına çiçek sunan Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş ve Başkan Orkan, ardından Cihan Pehlivanı’nın mezarı başında katılımcılarla dua ettiler. 

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın Dünya ve Türkiye’de Cihan Pehlivanı olarak nam saldığını ve böyle büyük bir değerin anısının şanına yakışır bir şekilde Karesi’de yaşatılıyor olmasının şehir için büyük bir gurur olduğunu ifade etti.

Anma törenine Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, mahalle muhtarları, güreşçiler, spor camiası ve vatandaşlar katıldı. Yağlı Güreş Birliğini temsilen Belediye Meclis Üyesi Başar Atikbay'da törene katıldı ve Birlik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz adına mezara çiçek bıraktı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN